Ogród za borem cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród za borem cz. 2

Post »

Migdałka zazdraszczam ale tak nie szkodliwie :lol: mojego do granic możliwości przyciął zając :( widać nie dość że ładny to jeszcze smaczny .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój migdałek niestraszony a kwitł wyjątkowo pięknie w tym roku...szkoda że tak krótko :( Za to korony zastrajkowały...wyrosły,miały nawet pąki i...nie zakwitły...
Dziś w szkółce widziałam białego migdałka...też śliczny i zastanawiam się nad zaproszeniem go do ogrodu :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Tereniu ciemierniki na pewno będą rosły, bo to potomstwo silnej odmiany sprawdzonej w naszych warunkach. Cesarską koronę trzeb porządnie ponawozic, to zakwitnie w przyszłym roku

Ewa mam rozumiec, że ten, którego miałaś, padł :( ? Szkoda, ale może te maluchy ode mnie okażą się silniejsze.

Bernadetko u mnie straszenie jak na razie przynosi dobre efekty. Podobno to stary zwyczaj praktykowany przez gospodarzy w noc wigilijną, cóż warto czerpac z mądrości narodów :wink:

Elu czasami mam wrażenie, że zającom wszystko smakuje. Mam do nich jednak pretensję, bo miały na kompostowniku zostawioną kapustę, nawet na nią nie spojrzały i zabrały się za borówkę amerykańską

Graziu nigdy nie widziałam białego migdałka :shock: Zaproś go do ogrodu, a my będziemy sępic o patyczki. U mnie korona nie kwitła w ubiegłym roku, może musi co jakiś czas odpocząc?

Ja w tym tygodniu jestem uziemiona. Ugryzła mnie w nogę meszka i wdał się paskudny stan zapalny. Mam ogromny obrzęk, ból i przez 3 dni gorączkowałam. Dziś jest trochę lepiej, ale niestety stopa mieści się tylko w stare klapki.
Dni mam teraz podwójnie gorące, bo moja córka zdaje maturę - dziś walczyła z matematyką ;:134

A w ogrodzie bujnie, majowo i pachnie bzami
Dziś trochę rabatowego buszu, jutro wstawię zbliżenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko busz bujny, soczysty, wesoły....super, w takim otoczeniu relaks pełny :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś faktycznie psychicznie nigdzie tak nie wypoczywam, jak na działce. Fizycznie to sama sobie potrafię dac w kośc :D Niestety ,obawiam się, że moje sielskie życie powoli się kończy, gdyż w pobliżu rozpoczęto jakąś wielką budowę. Miejscowi mówią, że ma to byc gospodarstwo agroturystyczne :(

Dziś zbliżenia majowych roślin. Ze względu na chorą nogę jestem częściowo uziemiona, ale i tak coś tam próbuję robic w ogrodzie

Na początek bzy
Obrazek Obrazek

Ten drugi miał miec kwiaty koloru żółtego :roll:

Azalia pontyjska częściowo obgryziona przez sarny, ale sobie jakoś radzi

Obrazek

Na koniec śliczna dzikuska - kokoryczka, która sama wyrosła na rabacie różanej i co roku zakwita

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Dorotko , pospacerowałam po twoim ogrodzie i bardzo mi się podoba , uwielbiam taki tajemniczy klimat , gąszcz roślin pięknie kwitnących , u mnie będzie trzeba poczekać kilka lat na taki efekt ;:108 Masz piękne Róże ;:63
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Dorotko, witaj!
Wpadam z rewizytą...
I na pierwszej stronie drugiej części, i teraz o ciemiernikach mowa, a ja właśnie stwierdzam, że mój już "chyba jednak" nie odbije... Będę przeszczęśliwa jeśli choć liścia wypuści i okaże chęć życia, bo "pąk" od miesiąca wygląda tak samo ;:131

Świętokrzyskie kojarzyć mi się zawsze kojarzyć będzie sielsko-anielsko - stamtąd pochodzi moja Mama i wakacje najbardziej rozkoszne to właśnie te u Babci "pod jabłonką"... jakieś piętnaście lat temu :D
Zaglądać tu będę na pewno, sporo do nadrobienia mam :wit
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Moje dziecko od czasu do czasu tez ma zielone chciejstwa i to mi się podoba :;230 aktualnie to jest biały bez ,koniecznie musimy go zakupić tego nam w ogrodzie brak za to zwykłego mam kawał żywopłotu .
Piękna żółć azalii , w sumie Rh mają takie wyraziste żywe kolorki za co je lubię :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo u mnie ;:196 Mam gąszcz roślin, ale nie tylko tych oczekiwanych. Szaleją chwasty i panoszy się tarnina, która coraz bardziej rysuje karoserię mojego samochodu. Mimo wszystko kocham to miejsce z wszystkimi jego niedogodnościami.
Róże w tym roku odbijają praktycznie od podłoża, ciekawe jak będzie z kwitnieniem ?

Anabanana daj jeszcze ciemiernikowi trochę czasu. Mimo wszystkich opisów w literaturze to twarde rośliny i coś tam jeszcze od korzenia może się pokaże
Ja jestem elementem napływowym w Świętokrzyskie, ale z roku na rok odkrywam coraz więcej uroków tego regionu. Obszary bardzo malownicze, bogata przyroda, ciekawa historia.
Z jakich okolic pochodziła Twoja Mama?

Elu polecam Ci odmianę Krasawica Moskwy, piekne, pełne kwiaty z delikatnym różowym rumieńcem i śliczny zapach
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno i deszczowo się nam ostatnio zrobiło. Szkoda mi tego czasu, bo to jedne z najpiękniejszych dni a trzeba je spędzać w domu. Ja od dwóch dni przepalam nawet w kominku.
Wczoraj przeplantowałam trochę ziemi w Piasecznym Ogrodzie, wyrównałam kawałek przed domem koło schodów. Będę tam zakładać rabatę cieniolubną. Na razie na posadzenie czeka hortensja pnąca i trzmielina. Brak mi jednak pomysłu na obrzeże

Moje majowe fotki

Kaliny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemierni i orlik

Obrazek

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

:wit
Dorotko z nogą już lepiej?, dostałaś kwiaty od Adriana? nic nie piszesz?, ja teraz nadrabiam zaległości.
Ciekawy ten orlik taki fajny ma kształt.
U mnie pogoda nie ciekawa drugi dzień pada, mam urlop do końca tygodnia i nie mam jak porobić w ogródku, a przez te kilkanaście dni co mnie było to pełno chwastów urosło :?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilko noga żyje i nawet nadaje się do pokazywania :;230
Przesyłka od Adriana doszła do mnie we wtorek. Wszystko pięknie zapakowane a na dodatek aż 3 fuksje w gratisie. Czekam na sobotę, żeby wszystko posadzić.
U mnie ostatnie dni były "gorące" bo córka wcześniej niby nie bała się matury, ale przed samymi egzaminami bardzo się stresowała i starałam się jak najwięcej z nią przebywać i podtrzymywać na duchu

Moje nowe nabytki odmiana Aurea i Madonna - Czarnego Bzu

Obrazek

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Córka już po maturze?, teraz już chyba spokojniej. Nabytki ;:138 , ja wróciłam ze zlotu, też trochę nabytków przywiozłam, może jakieś zdjęcia potem zrobię. Szkoda, że nie mogłaś jechać, bo było super. Rezerwuj czas na drugi zlot :)
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilko córka zakończyła matury w piątek. Teraz ma najdłuższe w życiu wakacje.
Trochę podglądałam relacje ze zjazdu i żal mnie ściskał, że nie jestem z Wami. Mam nadzieję, że następnym razem się uda ;:108
Czekam na spore zamówienie drzewek do obsadzenia ogrodzenia od strony ulicy. Będę miała trochę zajęcia :wink:
Teraz biegnę do Ciebie popatrzec, co kupiłaś.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Przepiękne te orliki :D
ODPOWIEDZ