Ogród zwkwiat cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Sasiedzi maja taka juz wieksza forsycje i w zeszlym roku wpadlam na nia z nozycami elektrycznymi - zrobilam z niej kulke
w tym roku zakwitla jak szalona.

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wpadłam tylko na chwilę, pooddychać prawdziwą wiosną

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Witam,ale tobie już dużo tulipanków ładnie zakwitło, u mnie jeszcze się ociągają leniuchy jedne.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zosiu forsycja naprawdę ładnie Ci zakwitła.
Moje już drugą wiosnę strajkują, wypuszczają same liście.
Na razie nie będę wykopywała, gdyż jak pamięcią sięgnę, forsycje zawsze pięknie kwitły u nas.
Te obecne zimy są naprawdę dziwne .

Moje już drugą wiosnę strajkują, wypuszczają same liście.
Na razie nie będę wykopywała, gdyż jak pamięcią sięgnę, forsycje zawsze pięknie kwitły u nas.
Te obecne zimy są naprawdę dziwne .

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tak podziwiam tą Twoja forsycję i coraz bardziej nabieram ochoty by u siebie posadzić, jednak nie chciał bym aby mocno się rozrosła, czy one znoszą przycinanie?
Ostatnie deszcze i trochę ciepełka spowodowało że i u mnie eksplodowało zielenią
Ostatnie deszcze i trochę ciepełka spowodowało że i u mnie eksplodowało zielenią

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosiu, a czy widziałyście może jak kwitnie biała Forsycja i Koreańska
Ja mam nawet mi ładnie rosną,są młodziutkie,i nie wiem jak kwitną 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja sobie kupiłam jesienią forsycję i formuję ją na nóżce. Całkiem dobrze to idzie. Co prawda nie kwitła, bo jeszcze jest młodziutka, ale za to fajnie przyrasta.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Zosiu pięknie u Ciebie. Biało kwitnące krzewy to chyba jedna z odmian tawuły? Na pewno o niej już wspominałaś...
Na ostatnim zdjęciu widzę iglastą kulkę czy to żywotnik Hoserii? Także nie lubię zbyt często mieć gości, a zwłaszcza kilkugodzinnych posiedzeń przy stole. Jednak bez odwiedzić w ogóle byłoby strasznie ponuro, smutnie i samotnie.

Na ostatnim zdjęciu widzę iglastą kulkę czy to żywotnik Hoserii? Także nie lubię zbyt często mieć gości, a zwłaszcza kilkugodzinnych posiedzeń przy stole. Jednak bez odwiedzić w ogóle byłoby strasznie ponuro, smutnie i samotnie.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Piękna, kolorowa, ta wiosna u Ciebie
Śliczne magnolie.
Ostatnio widziałem u nas magnolie taką z 3-3.5m dosłownie całą obsypaną różowymi kwiatami, aż przystanąłem na chwilę, pomimo iz spieszyłem sie na autobus.

Ostatnio widziałem u nas magnolie taką z 3-3.5m dosłownie całą obsypaną różowymi kwiatami, aż przystanąłem na chwilę, pomimo iz spieszyłem sie na autobus.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witam
Piękna wiosna u Ciebie Zosiu.
Wszystko tak kwitnie.
Masz rękę i serce do ogródka.

Wszystko tak kwitnie.
Masz rękę i serce do ogródka.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Olu,, trafnie oceniłaś, jest to tawuła wczesna i żywotnik Hoserii własnoręcznie rozmnożony,
ja gości uwielbiam, ale to byli goście ze Śląska i Małopolski z noclegami, po tygodniu byłam trochę zmęczona.
Remi, u mojej najpiękniejszej magnolii przemarzły w tym roku pąki kwiatowe, moja ma ok. 2,5 m,
Misiu, trzymam kciuki
EwoTo jest okres na piękne kwiaty no i nie ma mrozu,
Jeszcze trochę zestawień z tulipanami bo już następne gonią dzięki fantastycznej pogodzie, ale z trawnikami tzn. ich koszeniem nie możemy nadążyć.

No i trochę innych ;
wiśnie japońskie

Porzeczka krwista i kokorycz

A tu fiołki, zawilce, niezapominajki i jakiś żółty, którego nazwy w tym momencie zapomniałam,

ja gości uwielbiam, ale to byli goście ze Śląska i Małopolski z noclegami, po tygodniu byłam trochę zmęczona.
Remi, u mojej najpiękniejszej magnolii przemarzły w tym roku pąki kwiatowe, moja ma ok. 2,5 m,
Misiu, trzymam kciuki

EwoTo jest okres na piękne kwiaty no i nie ma mrozu,
Jeszcze trochę zestawień z tulipanami bo już następne gonią dzięki fantastycznej pogodzie, ale z trawnikami tzn. ich koszeniem nie możemy nadążyć.

No i trochę innych ;
wiśnie japońskie

Porzeczka krwista i kokorycz

A tu fiołki, zawilce, niezapominajki i jakiś żółty, którego nazwy w tym momencie zapomniałam,

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Nie znam tego żółtego kwiata, niby przypomina smagliczkę, ale liść nie ten. U smagliczki jest wąski i szaroniebieski, brzeg gładki. Tawuła wczesna zachwycająca, przypuszczam że wiosna to jej czas, tzn, kiedy wygląda najbardziej okazale. Jak długo kwitnie mniej więcej? Widziałam w arboretum Wirty (w pomorskim) hoserii około 140 cm wysokości i szerokości, robiła wrażenie
Ustaliłyśmy dzisiaj z teściową że musimy wprowadzić do ogrodu więcej tulipanów, tyle że mamy ograniczone miejsce bo żyzna ziemia której wymagają występuje tylko miejscami.