Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Wiosna pełną gębą.
Jednak w mieście zawsze trochę zaciszniej i cieplej, tym bardziej że u mnie wygwizdów jest i pola z jednej strony.
Ta czerwona sasanka nie dość że kolorek ma ciekawy, to i płatki jakieś takie inne. Fajna.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu hiacynty pięknie już zakwitły w Twoim ogródku, u mnie dopiero szyszeczki, potrzebują jeszcze kilku dni ciepła, żeby ruszyć...A i sasanko śliczna, czerwoniutki ciepły kolor :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGUŚ to nie jest takie kwitnienie jak bym sobie zyczyła ,ale po tegorocznej dłuuuuuuugiej zimie to każdy kwiatek cieszy podwójnie nawet nie pachnące hiacynty :cry:
OLIWKO przecież mieszkam niedaleko Ciebie i aż takie różnice w kwitnieniu :shock: Ciężko rośnie ta sasanka, a także biała nie wiem czemu. Te niebieskie rozmnażają sie bez problemu
IZULKO nie chciałam Cię pocieszać ,ale pokażę Ci taką jak Twoja ,a mam jeszcze gorsze
Obrazek
KRYSIU moja Quenn Elisabeth również krótko przycięta, a w ubiegłym roku razem z Pigrimem przesadzałam je w maju i były zieloniutkie nic ani jednej plamki nie miały od mrozów . Moje jesienne nasadzenia w 100% mają już listki i żadna nie wypadła i nie ucierpiała . Pilgrim i Quenn Elisabeth rosły tam gdzie teraz stoi gril ,wiec miały super osłonięte miejsce i nawet bezśnieżna zima nie dała im rady, a w tym roku był śnieg ,a one podmarzły ;:224 Chyba jednak ostre mrożne wiatry je załatwiły
DOROTKO dzisiaj zakwitła mi biała sasanka a raczej taka kremowa i też ma tylko 2 kwiatki jak ta czerwona . Będę musiała je przesadzić w inne miejsce ,może szybciej sie rozrosną
Obrazek
STASIU przecież Ty mieszkasz w cieplejszym regionie niz ja . Narcyzy dopiero zaczynają sie pokazywać . Rano wiał taki mrożny wiatr ,a teraz zrobiło sie jakby cieplej . Dzisiaj idziemy na inspekcję do Basi podziwiać w realu koperkową piwonię
Lekarska ma już pąki i niedługo azalia też zacznie pokazywać swoje piękne żółte kwitki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-hiacynty rzeczywiście jakieś skurczone i zminimalizowane z powodu nocnych chłodów,sasanki słodziaki,u mnie zanikły,a były cztery.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

śliczne masz te sasaneczki....one sa ładne cały czas nawet jak przekwitne...ja nie mam żadnej ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj z Iwonką u Basi na inspekcji, a szczególnie zobaczyć jej piwonię koperkową . Porobiłam też parę fotek i za zgodą Basi mogę pokazać co już kwitnie w jej ogródku . Miło spędziłam dzisiejsze popołudnie w jej i Iwonki towarzystwie oraz z Olusią i Adasiem kotkami mieszkającymi na jej ogródku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dorotko udało mi sie dzisiaj po południu zrobić tej sasance fotkę jest piękna w pełnym rozkwicie
Obrazek
EWCIU karłowych przemarzniętych hiacyntów mam mnóstwo i co na to poradzimy raczej nic . Moze sasanki jeszcze sie pokażą ,bo raczej nie wierzę ,ze zniknęły tak sobie
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jadziu zdjęcia z inspekcji u Basi .- podobały mi się kolorowe kępki narcyzów czy hiacyntów.
Ja jakoś nie pomyślałam że tok oryginalnie można posadzić roślinki.
Starałam się oddzielać kolory... - fantastyczna sasanka.
Czy Ty też taki kolorek sasanki posiadasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spotkania z moimi dwoma kochanymi przyjaciółkami jest tym na co czekam zawsze z utęsknieniem. Bardzo wam Jadziu i Basiu dziękuję za to ze przyjęłyście mnie do swego grona ;:4

W rzeczywistości ogród Basi i Jadzi jest dużo piękniejszy niż na zdjęciach, ja również zakochałam się w tej kępce kolorowych hiacyntów i na pewno ją od gapię :D
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U Ciebie to chyba zimy nie było ?
Taki piękny i kwitnący ciemiernik. :shock:
Ja mam tylko młode liście, ale i to dobre bo starsze wszystkie zniszczył mróz.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadziu,u ciebie już tyle kwitnie,ze mam wrażenie jak bym oglądała ubiegłoroczne fotki.Sasanki masz cudowne,a ta czerwona to normalnie bajka,nie mozna oczu od niej oderwać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAŁGOSIU ja również od tej piękności nie mogę oderwać oczu i nawet udało mi sie zrobić jaj fajną fotkę .Jestem z siebie zadowolona :oops:
MARIOLKO ten ciemiernik i narcyzy i kępki tulipanów to z Basinego ogródka . Moja jest tylko czerwona sasanka . Moje ciemierniki mają sie też dobrze.Pościnałam im stare listki, a teraz kończą kwitnienie
IWCIA cała przyjemność po naszej stronie . ;:196 ;:168 Tez zawsze z utęsknieniem czekam na nasze spotkania
ZYTKO sasanka jest w moim ogródku a reszta kwitków jest z Basinego ogródka .Dawno sie nie pokazywałaś .
Teraz idę na zakupy a potem do ogródka .Życzę wszystkim miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieje że po inspekcji u Majii wpadnieczie z Tosią na inspekcje do mnie .To tylko rzut beretem i już Halemba ;:136 ;:162
Zdrowie mi się poprawia już popracowałam na działce,mam nadzieje że Was dogonie z pracami ogródkowymi.Jeszcze kaszelek się odzywa i osłabienie ale idzie ku lepszemu. :heja ;:134
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-pogoda taka,że nie można nie utknąć w ogródku-swoim albo na zwiedzaniu/inspekcji.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu inspekcja wypadła kwitnąco.Ladnie Basia posadziła cebulowe-kępy fantastycznie wyglądają.Cieszę się,że miło spędziłyście czas(bo jakżeby inaczej?)
Sasanki masz zachciewne.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU masz rację było super przywiozłam także zdobyczne roślinki od Tosi i Basi .Wszystko już posadzone Agatka oczywiście cały czas mi dopingowała nawet w trakcie przerzucania kompostu przez siatkę . Wlazła na wysokie drzewo ,żeby lepiej widzieć czy się nie obijam :;230 Nie za bardzo ja tam widać :;230
Obrazek
EWCIU przy takiej pogodzie nie mozna usiedzieć w domu . Nawet po to ,żeby snuć sie bez celu po ogródku zawsze lepiej tam niżli w 4 ścianach .Dzisiaj siedzialam na skalniaku i robiłam fotki :;230

Obrazek
IRENKO cieszę sie ,ze już lepiej sie czujesz ,a mnie chyba cos zaczyna łapać ,ale już wzięłam Rutinoscorbin . Nie obiecuję wszystko zależy od Tosi ,ale miło by było sie spotkać . Może umówimy sie na targu na spotkanie . ;:224
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”