Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Jolu pięknie prezentuje się Twój ogród mimo tego , ze to dopiero początek kwietnia .
Ciekawa architektura nadaje mu smaczku .
Ciekawa architektura nadaje mu smaczku .
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, uroczo masz przed domem. Aż by się chciało poleniuchować w promieniach zachodzącego słoneczka.
Spodobało mi się też połączenie derenia z bergeniami.
Zastanawiałam się co zrobić, żeby nie było tak łyso jak je przytnę i to rozwiązanie jest wręcz idealne.
Z reszą... wszystko mi się u Was podoba, bez wyjątku.
Jolu widoczki jak zawsze dech mi zapierają
Widzę że pogoda u Ciebie w miarę bo złapałaś się za robotę że cho cho ....ślicznie wszystko wygląda . Kompozycie doniczkowe też świetnie potworzyłaś 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani
Dziękuję za liczne odwiedziny i ciepłe słowa
Po 12 godzinach ciężkiej zawodowej pracy kręgosłup i nogi gorzej bolą niż cały tydzień spędzony na porządkowaniu i kopaniu ogrodu
W ogrodzie człek pracuje swoim tempem , nikt go nie pogania i nie ponagla... uff ja chcę dużżżżo urlopu
mm-complex Danusiu dziękuję za odwiedzinki - ja po spacerku w Twoim ogrodzie zawsze marzę o brzozowym lasku. Już jedną brzózkę szczepioną sobie zakupiłam, a na lasek brzozowy to takie zwyczajne brzózki też się nadają - czy lepiej "wypaśne"?
robaczek_Poznan Mam takie mebelki ogrodowe z technorattanu i całkiem fajnie się sprawują To stół i 6 krzeseł. W ubiegłym roku stały na tarasie - teraz chwilowo jeszcze w altance ale gdzie je dam w tym roku???...
To jedyna fotka jaką znalazłam:

malgocha1960 Gosiu wszystkie kwietniki były wykonywane na zamówienie więc sobie zażyczyłam stojaki na nóżkach do wbijania w ziemię. Stoją wbite cały rok i ani drgną
Troszeczkę są za wysokie , bo ja chciałam do 1 metra po to by sobie wbić je w ziemię na jaką będę chciała wysokość... ale panowie nie pojęli tego
I są dużo wyższe. Właśnie sobie umyśliłam, że może je przetnę na pół i dolne części , które blokują mi wbijanie też wykorzystam na donice
np wzdłuż schodów wijących się w górę skarpy- ale to jeszcze pomysł do rozpatrzenia.
survivor26 porządeczek to jest w zasięgu wzroku patrząc z tarasu...
Zapewniam ,że wiele jeszcze pracy mnie czeka. A sekator u mnie pracuje do późnej jesieni - jedne fryzurki na wiosnę zostawiam długie inne "zarośnięte" są jesienią. Raz , że nie nadążam z tym cięciem , a dwa tym sposobem moje krzaczory stale mają nowe oblicze.
aage Zapraszam ... dopiero w tym roku czuję ogromną ulgę i radość z decyzji o zagospodarowaniu naszego ogrodu. Nie wiem czy to będzie rozwiązanie na dłuższą metę ale póki co żwirek i kora na włókninie w naszym ogrodzie to pomysł I klasa. Miałam wszystkie rabatki obsypane korą i ścieżki trawiaste ale to była nieustająca walka z wodą , mokradłem, chaszczami , tatarakami itp.- dzisiaj po całym ogrodzie mogę spacerować w kapciuszkach
April Znając moje zapędy fryzjerskie coś tam wymyślę
agatka123 Fajnie ,że dostrzegłaś urok naszego ogrodu mimo, że teraz prawie nic nie kwitnie - właśnie nad takim rozwiązaniem w ogrodzie wciąż pracujemy, żeby cieszyć się jego urokiem o każdej porze roku, a nie tylko kiedy kwitną kwiaty i krzewy. Myślę , że architektura i aranżacja ogrodu to połowa sukcesu - druga połowa to roślinki
asia0809 Zapraszam do leniuchowania - my już mamy zaliczoną drzemkę na poduchach na ławeczkach
A bergenie rosną pod dereniem , bo akurat tam wycieka sobie od czasu do czasu woda gruntowa , która drenażem spływa do oczka, a one przez lata doskonale sobie tam radzą i faktycznie fajnie wyglądają zwłaszcza kiedy dereń goły
Beata T Pogoda faktycznie fajna ja już w koszulince na ramiączkach śmigałam i muśnięta słoneczkiem jestem - Dzisiaj mnie pani w pracy pytała gdzie ja się już opaliłam
Ale na jutro to chyba jeszcze szaliczek wyciągnę
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

Po 12 godzinach ciężkiej zawodowej pracy kręgosłup i nogi gorzej bolą niż cały tydzień spędzony na porządkowaniu i kopaniu ogrodu

mm-complex Danusiu dziękuję za odwiedzinki - ja po spacerku w Twoim ogrodzie zawsze marzę o brzozowym lasku. Już jedną brzózkę szczepioną sobie zakupiłam, a na lasek brzozowy to takie zwyczajne brzózki też się nadają - czy lepiej "wypaśne"?
robaczek_Poznan Mam takie mebelki ogrodowe z technorattanu i całkiem fajnie się sprawują To stół i 6 krzeseł. W ubiegłym roku stały na tarasie - teraz chwilowo jeszcze w altance ale gdzie je dam w tym roku???...
To jedyna fotka jaką znalazłam:
malgocha1960 Gosiu wszystkie kwietniki były wykonywane na zamówienie więc sobie zażyczyłam stojaki na nóżkach do wbijania w ziemię. Stoją wbite cały rok i ani drgną

survivor26 porządeczek to jest w zasięgu wzroku patrząc z tarasu...

aage Zapraszam ... dopiero w tym roku czuję ogromną ulgę i radość z decyzji o zagospodarowaniu naszego ogrodu. Nie wiem czy to będzie rozwiązanie na dłuższą metę ale póki co żwirek i kora na włókninie w naszym ogrodzie to pomysł I klasa. Miałam wszystkie rabatki obsypane korą i ścieżki trawiaste ale to była nieustająca walka z wodą , mokradłem, chaszczami , tatarakami itp.- dzisiaj po całym ogrodzie mogę spacerować w kapciuszkach

April Znając moje zapędy fryzjerskie coś tam wymyślę

agatka123 Fajnie ,że dostrzegłaś urok naszego ogrodu mimo, że teraz prawie nic nie kwitnie - właśnie nad takim rozwiązaniem w ogrodzie wciąż pracujemy, żeby cieszyć się jego urokiem o każdej porze roku, a nie tylko kiedy kwitną kwiaty i krzewy. Myślę , że architektura i aranżacja ogrodu to połowa sukcesu - druga połowa to roślinki

asia0809 Zapraszam do leniuchowania - my już mamy zaliczoną drzemkę na poduchach na ławeczkach

A bergenie rosną pod dereniem , bo akurat tam wycieka sobie od czasu do czasu woda gruntowa , która drenażem spływa do oczka, a one przez lata doskonale sobie tam radzą i faktycznie fajnie wyglądają zwłaszcza kiedy dereń goły

Beata T Pogoda faktycznie fajna ja już w koszulince na ramiączkach śmigałam i muśnięta słoneczkiem jestem - Dzisiaj mnie pani w pracy pytała gdzie ja się już opaliłam

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, mebelki fajne, ale te Twoje ławeczki i stolik z drewna, z żeliwnymi elementami na tarasie...cudowny widok
W otoczeniu wypieszczonego ogrodu, gustownym dodatków, na skąpanej w zachodzącym słońcu ścianie domu wyglądają jak żywa reklama Toskanii 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu Twój ogród o każdej porze roku wygląda zachwycająco.....te strzyżone iglaczki i przeróżne pergolki i trejaże zdobią go niesamowicie, nawet jak jeszcze kolorów brak 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jolu, fajna aranżacja przy tarasie. Połączenie tych kratek na zmianę ze stojaczkami prezentuje się bardzo elegancko.
Powiedz proszę jak montowałaś kratki, widzę chyba jakiś ceownik wbity i przytwierdzony? ja kupowałam takie specjalne chyba ocynkowane nóżki wbijane do ziemi z otworem na nóżki kratki. niestety mają tę wadę że do kratki trzeba dołożyć jeszcze jakąś kantówkę bo same kratki nic takiego nie mają. Nie wygląda to wtedy tak estetycznie jak u Ciebie.
Powiedz proszę jak montowałaś kratki, widzę chyba jakiś ceownik wbity i przytwierdzony? ja kupowałam takie specjalne chyba ocynkowane nóżki wbijane do ziemi z otworem na nóżki kratki. niestety mają tę wadę że do kratki trzeba dołożyć jeszcze jakąś kantówkę bo same kratki nic takiego nie mają. Nie wygląda to wtedy tak estetycznie jak u Ciebie.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu i bardzo efektownie to wszystko wygląda a do tego tak czyściutko......często kopiujemy pomysły z innych ogrodów ale w naszym nie spełnia się to.....później zmiana i jest to na co czekaliśmy....powiedz mi tylko po ile kupowaliście żwir??
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Zapracowana?
Ogród, czy kuchnia?
Wszystkiego dobrego i spokojnych Świąt.
Ogród, czy kuchnia?
Wszystkiego dobrego i spokojnych Świąt.
- jola1010
Witajcie
robaczek_Poznan AGNESS ale fajnie opisałyście nasz ogród
cieszę się , że tak to wygląda w oczach odwiedzających.
April pomysł na kratki przy tarasie zrodził się po tym jak "spacerowicze" idący ulicą zaglądali nam do talerzy"
Wtedy to wymyśliłam , że musimy stworzyć ozdobny parawanik osłaniający taras ale nie przysłaniający słońca - taras ma być słoneczny. W zaciszu i cieniu mamy altankę - tam już nikt nam nie zagląda
Kratki osadzone są na wzmocnionych profilach do regipsów , które są wbite w ziemię. Przetrwały wichury i nic się nie dzieje ... a jak zapragnę przemeblowania to łatwo można je przenieść w inne miejsce
aage ... to zakup okazyjny
ewa_tuli ... dziękuję
... ach zapracowana i zarobiona nie mam czasu nawet na pisanie. Codziennie zaglądam na FO ... czytam i znikam
Pozdrawiam Jola.

robaczek_Poznan AGNESS ale fajnie opisałyście nasz ogród

April pomysł na kratki przy tarasie zrodził się po tym jak "spacerowicze" idący ulicą zaglądali nam do talerzy"

aage ... to zakup okazyjny

ewa_tuli ... dziękuję

Pozdrawiam Jola.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Widzisz Jolu, tak właśnie mi się wydawało co do tych nóżek dla kratek. Niestety za późno się zorientowałam i mnóstwo tych profili które u mnie po budowie zostało wrzuciłam do fundamentów pod bramą jak zalewali betonem - dla wzmocnienia. Bo był jednak błąd. Muszę poszukać w garażu, może jednak coś się ostało. Bardzo praktyczne.
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Witaj Joluś- ponieważ wiosna przyszła to i chęć do odwiedzin w ogródkach innych forumkach też mnie naszła, jak mi brakowało Twoich idealnie przystrzyżonych krzewów
nigdzie nie spotkałam równie pięknych i w takich ilościach
obiecuję poprawę i teraz już będę częściej zaglądać
a jak by co to zawsze możesz mi przesłać 

obiecuję poprawę i teraz już będę częściej zaglądać

- jola1010
April Tak już miałam wiele razy , że coś wywaliłam ,a później .... by się przydało...
Te wcześniej montowane kratki osadzone są na starych , metalowych karniszach - one też idealnie pasowały ale już się skończyły
Taka ze mnie gapa , że dopiero zorientowałam się , że jesteśmy imienniczkami i , że masz już swój wątek
lecę zwiedzać
agusia2410 witaj
ogromną radość sprawiają takie wpisy
dziękuję i zapraszam.
Pozdrawiam Jola.
Te wcześniej montowane kratki osadzone są na starych , metalowych karniszach - one też idealnie pasowały ale już się skończyły

Taka ze mnie gapa , że dopiero zorientowałam się , że jesteśmy imienniczkami i , że masz już swój wątek

agusia2410 witaj

Pozdrawiam Jola.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jolu, zajrzałam z nadzieją na nowe zdjęcia, ale widzę, że zalatana jesteś i nic nowego jeszcze nie wkleiłaś. Szkoda, bo bardzo lubię oglądać twoje zakątki 

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Tak mi się spodobał Twój ogród że siłą mnie stąd nie wygonisz

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;