Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Jolu pięknie prezentuje się Twój ogród mimo tego , ze to dopiero początek kwietnia .
Ciekawa architektura nadaje mu smaczku .
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek
Jolu, uroczo masz przed domem. Aż by się chciało poleniuchować w promieniach zachodzącego słoneczka.
Spodobało mi się też połączenie derenia z bergeniami.
Zastanawiałam się co zrobić, żeby nie było tak łyso jak je przytnę i to rozwiązanie jest wręcz idealne.
Z reszą... wszystko mi się u Was podoba, bez wyjątku.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jolu widoczki jak zawsze dech mi zapierają ;:oj Widzę że pogoda u Ciebie w miarę bo złapałaś się za robotę że cho cho ....ślicznie wszystko wygląda . Kompozycie doniczkowe też świetnie potworzyłaś :lol:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochani :wit Dziękuję za liczne odwiedziny i ciepłe słowa ;:196

Po 12 godzinach ciężkiej zawodowej pracy kręgosłup i nogi gorzej bolą niż cały tydzień spędzony na porządkowaniu i kopaniu ogrodu ;:202 W ogrodzie człek pracuje swoim tempem , nikt go nie pogania i nie ponagla... uff ja chcę dużżżżo urlopu ;:108 ;:108

mm-complex Danusiu dziękuję za odwiedzinki - ja po spacerku w Twoim ogrodzie zawsze marzę o brzozowym lasku. Już jedną brzózkę szczepioną sobie zakupiłam, a na lasek brzozowy to takie zwyczajne brzózki też się nadają - czy lepiej "wypaśne"?

robaczek_Poznan Mam takie mebelki ogrodowe z technorattanu i całkiem fajnie się sprawują To stół i 6 krzeseł. W ubiegłym roku stały na tarasie - teraz chwilowo jeszcze w altance ale gdzie je dam w tym roku???...
To jedyna fotka jaką znalazłam:

Obrazek

malgocha1960 Gosiu wszystkie kwietniki były wykonywane na zamówienie więc sobie zażyczyłam stojaki na nóżkach do wbijania w ziemię. Stoją wbite cały rok i ani drgną :;230 Troszeczkę są za wysokie , bo ja chciałam do 1 metra po to by sobie wbić je w ziemię na jaką będę chciała wysokość... ale panowie nie pojęli tego ;:124 I są dużo wyższe. Właśnie sobie umyśliłam, że może je przetnę na pół i dolne części , które blokują mi wbijanie też wykorzystam na donice ;:oj np wzdłuż schodów wijących się w górę skarpy- ale to jeszcze pomysł do rozpatrzenia.

survivor26 porządeczek to jest w zasięgu wzroku patrząc z tarasu... :;230 Zapewniam ,że wiele jeszcze pracy mnie czeka. A sekator u mnie pracuje do późnej jesieni - jedne fryzurki na wiosnę zostawiam długie inne "zarośnięte" są jesienią. Raz , że nie nadążam z tym cięciem , a dwa tym sposobem moje krzaczory stale mają nowe oblicze.

aage Zapraszam ... dopiero w tym roku czuję ogromną ulgę i radość z decyzji o zagospodarowaniu naszego ogrodu. Nie wiem czy to będzie rozwiązanie na dłuższą metę ale póki co żwirek i kora na włókninie w naszym ogrodzie to pomysł I klasa. Miałam wszystkie rabatki obsypane korą i ścieżki trawiaste ale to była nieustająca walka z wodą , mokradłem, chaszczami , tatarakami itp.- dzisiaj po całym ogrodzie mogę spacerować w kapciuszkach ;:108

April Znając moje zapędy fryzjerskie coś tam wymyślę :roll:

agatka123 Fajnie ,że dostrzegłaś urok naszego ogrodu mimo, że teraz prawie nic nie kwitnie - właśnie nad takim rozwiązaniem w ogrodzie wciąż pracujemy, żeby cieszyć się jego urokiem o każdej porze roku, a nie tylko kiedy kwitną kwiaty i krzewy. Myślę , że architektura i aranżacja ogrodu to połowa sukcesu - druga połowa to roślinki ;:108

asia0809 Zapraszam do leniuchowania - my już mamy zaliczoną drzemkę na poduchach na ławeczkach :;230
A bergenie rosną pod dereniem , bo akurat tam wycieka sobie od czasu do czasu woda gruntowa , która drenażem spływa do oczka, a one przez lata doskonale sobie tam radzą i faktycznie fajnie wyglądają zwłaszcza kiedy dereń goły :lol:

Beata T Pogoda faktycznie fajna ja już w koszulince na ramiączkach śmigałam i muśnięta słoneczkiem jestem - Dzisiaj mnie pani w pracy pytała gdzie ja się już opaliłam :;230 Ale na jutro to chyba jeszcze szaliczek wyciągnę ;:134

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jolu, mebelki fajne, ale te Twoje ławeczki i stolik z drewna, z żeliwnymi elementami na tarasie...cudowny widok ;:180 W otoczeniu wypieszczonego ogrodu, gustownym dodatków, na skąpanej w zachodzącym słońcu ścianie domu wyglądają jak żywa reklama Toskanii ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu Twój ogród o każdej porze roku wygląda zachwycająco.....te strzyżone iglaczki i przeróżne pergolki i trejaże zdobią go niesamowicie, nawet jak jeszcze kolorów brak :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jolu, fajna aranżacja przy tarasie. Połączenie tych kratek na zmianę ze stojaczkami prezentuje się bardzo elegancko.
Powiedz proszę jak montowałaś kratki, widzę chyba jakiś ceownik wbity i przytwierdzony? ja kupowałam takie specjalne chyba ocynkowane nóżki wbijane do ziemi z otworem na nóżki kratki. niestety mają tę wadę że do kratki trzeba dołożyć jeszcze jakąś kantówkę bo same kratki nic takiego nie mają. Nie wygląda to wtedy tak estetycznie jak u Ciebie.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu i bardzo efektownie to wszystko wygląda a do tego tak czyściutko......często kopiujemy pomysły z innych ogrodów ale w naszym nie spełnia się to.....później zmiana i jest to na co czekaliśmy....powiedz mi tylko po ile kupowaliście żwir??
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Zapracowana?
Ogród, czy kuchnia?
Wszystkiego dobrego i spokojnych Świąt.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

robaczek_Poznan AGNESS ale fajnie opisałyście nasz ogród :heja cieszę się , że tak to wygląda w oczach odwiedzających.

April pomysł na kratki przy tarasie zrodził się po tym jak "spacerowicze" idący ulicą zaglądali nam do talerzy" :;230 Wtedy to wymyśliłam , że musimy stworzyć ozdobny parawanik osłaniający taras ale nie przysłaniający słońca - taras ma być słoneczny. W zaciszu i cieniu mamy altankę - tam już nikt nam nie zagląda ;:7 Kratki osadzone są na wzmocnionych profilach do regipsów , które są wbite w ziemię. Przetrwały wichury i nic się nie dzieje ... a jak zapragnę przemeblowania to łatwo można je przenieść w inne miejsce ;:108

aage ... to zakup okazyjny ;:oj

ewa_tuli ... dziękuję ;:196 ... ach zapracowana i zarobiona nie mam czasu nawet na pisanie. Codziennie zaglądam na FO ... czytam i znikam ;:130

Pozdrawiam Jola.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzisz Jolu, tak właśnie mi się wydawało co do tych nóżek dla kratek. Niestety za późno się zorientowałam i mnóstwo tych profili które u mnie po budowie zostało wrzuciłam do fundamentów pod bramą jak zalewali betonem - dla wzmocnienia. Bo był jednak błąd. Muszę poszukać w garażu, może jednak coś się ostało. Bardzo praktyczne.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Witaj Joluś- ponieważ wiosna przyszła to i chęć do odwiedzin w ogródkach innych forumkach też mnie naszła, jak mi brakowało Twoich idealnie przystrzyżonych krzewów ;:138 nigdzie nie spotkałam równie pięknych i w takich ilościach ;:224

obiecuję poprawę i teraz już będę częściej zaglądać :heja a jak by co to zawsze możesz mi przesłać ;:14
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April Tak już miałam wiele razy , że coś wywaliłam ,a później .... by się przydało...
Te wcześniej montowane kratki osadzone są na starych , metalowych karniszach - one też idealnie pasowały ale już się skończyły ;:7
Taka ze mnie gapa , że dopiero zorientowałam się , że jesteśmy imienniczkami i , że masz już swój wątek ;:202 lecę zwiedzać :wit

agusia2410 witaj ;:196 ogromną radość sprawiają takie wpisy ;:180 dziękuję i zapraszam.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, zajrzałam z nadzieją na nowe zdjęcia, ale widzę, że zalatana jesteś i nic nowego jeszcze nie wkleiłaś. Szkoda, bo bardzo lubię oglądać twoje zakątki :)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

:wit

Tak mi się spodobał Twój ogród że siłą mnie stąd nie wygonisz :;230 .Jestem pełna podziwu ile pracy włożyliście w stworzenie tak pięknego zakątka jestem pełna podziwu i uznania ;:108
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”