Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgosiu a ja właśnie wróciłam z ogrodu zamiatałam takie kałuże, chyba coś ze mną nie tak
Ziemia jest pod spodem zamarznięta dlatego stoją kałuże, u mnie jeszcze dziś popaduje deszczyk.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś , płaciłaś z płaczem
Wszystkie zaskórniaki poszły
Ewka , zależy jaki chcesz mieć póżniej żywopłot . Czy ścianę , czy z przerwami. Jak ścianę to 90 cm. z przycinaniem na wysokość. Jeżeli bez przycinania 80cm. Brabanty szybciej rosną ale nie dorównują szmaragdom.

Ewka , zależy jaki chcesz mieć póżniej żywopłot . Czy ścianę , czy z przerwami. Jak ścianę to 90 cm. z przycinaniem na wysokość. Jeżeli bez przycinania 80cm. Brabanty szybciej rosną ale nie dorównują szmaragdom.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,u nas teraz jest piękne słońce,ale wieje niemiłosiernie.Dobrze,bo predzej przescnie w ogrodzie.
Ewa masz jeszcze czas do przemyslenia.Ja np nie cierpię ciętych tui,normalnie dostaję dreszczy na taki widok,ale to jest wszystko rzecz gustu.Każdy robi jak jemu się podoba i żeby dobrze się czuł.
Ewa masz jeszcze czas do przemyslenia.Ja np nie cierpię ciętych tui,normalnie dostaję dreszczy na taki widok,ale to jest wszystko rzecz gustu.Każdy robi jak jemu się podoba i żeby dobrze się czuł.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Małgosiu u Ciebie prawie nie ma śniegu, u mnie jeszcze dużo
teraz pada deszcz i strasznie wieje, ale coraz bliżej wiosny,
jak w sobotę będzie ładnie to przycinam tawułki i pięciorniki
teraz pada deszcz i strasznie wieje, ale coraz bliżej wiosny,
jak w sobotę będzie ładnie to przycinam tawułki i pięciorniki

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAŁGOSIU no to jesteś trochę lżejsza ,ale pociesz się ,bo ja też już zapłaciłam za rośliny od p. Marka . U mnie jeszcze normalna śnieżna powłoka ,ale cały czas mżawka
- malgocha1960
Tadziu,poszły i to wszystkie,została podarta podszewka.
Danusiu,nie za wczesnie na przycinanie?W ubiegłym roku pospieszyłam się z wierzbą hakuro,potem na swieże przycięcie przyszedł przymrozek i miałam problem.
Jadziu,u mnie jakby tak wiało przy pieknym słoneczku to szybko wsiąknie,ale na razie jest brodzik.
Danusiu,nie za wczesnie na przycinanie?W ubiegłym roku pospieszyłam się z wierzbą hakuro,potem na swieże przycięcie przyszedł przymrozek i miałam problem.
Jadziu,u mnie jakby tak wiało przy pieknym słoneczku to szybko wsiąknie,ale na razie jest brodzik.
-
Małgosiu , trochę o co innego chodziło mi z tujkami. Jeżeli tniemy wierzchołek , drzewko bardziej rozrasta się wszerz niż nie cięte. Można wtedy posadzić trochę rzadziej. To wszystko tyczy się przypadku , kiedy szpaler ma być bez prześwitów , po prostu zielona ściana . Jeżeli posadzisz co metr , będą niewielkie luki. U ciebie jest o wiele rzadziej , masz w przerwach posadzone inne rośliny.
Poszewkę zeszyj i wrzucaj od nowa

Poszewkę zeszyj i wrzucaj od nowa

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Tadziu ...podszewkę , podszewkę , a nie poszewkętade k pisze: Poszewkę zeszyj i wrzucaj od nowa![]()

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
A kto tam wie, co oni robią , jak w domu nie ma dzieci
Pewnie Jagódko , że podszewka , przecież to najlepszy schowek i zawsze pod ręką. 

- malgocha1960
Tadziu,praktycznie to jesteśmy sami cały czas,bo ja mam tylko jednego synusia 29 lat,co nie mysli zakładać rodziny,bo gdzie mu bedzie tak dobrze.
Jagódko,jak będę jechała do Szmita,to nie podszewka w prtfelu,ale poszewka zaskórniaków by się przydała,bo on ma tyle cudów,cudeńków,że wracam chora.
Tadziu,jak bym swoim tujom obcięła,ale tak nie więcej jak 20 cm z czubka to potem one wrócą do swojego naturalnego kształtu?
Jagódko,jak będę jechała do Szmita,to nie podszewka w prtfelu,ale poszewka zaskórniaków by się przydała,bo on ma tyle cudów,cudeńków,że wracam chora.
Tadziu,jak bym swoim tujom obcięła,ale tak nie więcej jak 20 cm z czubka to potem one wrócą do swojego naturalnego kształtu?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu u mnie jeszcze tyle sniegu,,,,a u Ciebie juz kamyki nawet widać, te to o kazdej porze sliczne 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Dziękuję Ci Gosiu ,
. A tak nawiasem mówiąc , to i poszewka byłaby za mała ...prędzej poszwa ...i ...niech się dzieje co chce ...
.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Gosiu a co chcesz żeby tuje nie wyrastały na takie do nieba? Myślę że nic im nie będzie zresztą zależy może jakie masz rodzaje ja mam żywopłotowe takim nic nie jest ale te kręcone też mam przycinane i się zagęściły a nie mają takich końcówek ogonków może spróbuj na razie na 1-2 szt. 

- malgocha1960
Dorotko,u mnie najwięcej jest sniegu pod oknem kuchennym i długo jeszcze będzie leżał jak nie bedzie bardzo ciepło,bo tam słońca nie ma w ogóle.
Jagódko,trafi mi napaść na bank,bo inaczej nie zapełni się ani portfel ani poszewka.
Jolu,ja chce duże tuje,tylko mam za duże prześwity,bo krzewy między nimi są jeszcze małe,tnę je co roku do zagęszczenia,a nie chcę za bardzo,żeby sąsiewdzi wszystko widzieli.

Jagódko,trafi mi napaść na bank,bo inaczej nie zapełni się ani portfel ani poszewka.
Jolu,ja chce duże tuje,tylko mam za duże prześwity,bo krzewy między nimi są jeszcze małe,tnę je co roku do zagęszczenia,a nie chcę za bardzo,żeby sąsiewdzi wszystko widzieli.

-
Małgoś , te świece to mogą się kojarzyć