Ponieważ ja jestem i na tym forum, choć początkująca pozwolę sobie wkleić prośbę, jaką wczoraj zamieściła Olat na miau:
W lipcu u mojego 4-letniego bratanka wykryto guza mózgu. W sierpniu był operowany w szpitalu w Katowicach-Ligocie. Guz okazał się rdzeniakiem, o najwyższej zlośliwości.
Krzyś jest poddawany agresywnej chemioterapii. Wiąże się z tym mnóstwo koszmarnie dla niego bolesnych powikłań. Ostatni tydzien spędził ma OIOMie, w obliczu realnego zagrożenia życia.
Bardzo dzielny jest maluch. Zapytany, jak się czuje- zawsze odpowiada "dobzie".
Krzysia wzięła pod opiekę Fundacja Iskierka, zajmująca się dziećmi onkologicznymi.
I tu moja prosba.
Zajrzyjcie, proszę, tu do Krzysia:

Roześlijcie, gdzie możecie linka, z apelem o pomoc dla niego:
http://imageshack.us/photo/my-images/210/apeljpg.jpg/
Jeśli ktoś z Was chciałby i miał mozliwość wysłać mailem plakat do swoich znajomych lub wydrukować go i powiesić w pracy, w sklepiku osiedlowym, gdziekolwiek- to prześlę mailem plik PDF. Proszę tylko o podanie mi adresu @
Krzysia można wesprzeć w walce z chorobą poprzez przekazanie darowizny pieniężnej lub 1% podatku- poprzez wpłatę na konto:
Fundacja ISKIERKA na rzecz dzieci z chorobą nowotworową
00-838 Warszawa ul. Prosta 51
ING BANK ŚLĄSKI
30 1050 1588 1000 0023 0342 1412 (nr do dyktowania)
30105015881000002303421412 (nr do zaznaczenia i skopiowania myszką)
koniecznie z dopiskiem ?Krzysiu Tobór?
Krzysiowi można też pomóc przekazując darowiznę rzeczową albo organizując zbiórkę publiczną (wystawa, koncert, mecz). Wtedy proszę o kontakt z rodzicami Małego, pod nr tel 698 437 230 lub 608 665 193
Krzyś bardzo, bardzo potrzebuje pomocy.
Chcę dotrzeć z tym apelem do jak największej ilości osób.
No a Miau może wszystko i zawsze jest niezawodne.

Krzyś bardzo na nas liczy.
Proszę pomóżmy mu.