Moje storczyki - Monisia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję nowego storczyka :)
Dodam uszczegółowienie- to Burrageara "Nelly Isler" (burragara) Zastanawiałyśmy się już nad tą pięknotką tu :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=9304
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Ojoj ale sie naczytałam ;:101 ;:24 ja bym sie nie podejmowała tak dokładnej identyfikacji, Dzięki Narine ;:138
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojoj ale się naczytałam ja bym się nie podejmowała tak dokładnej identyfikacji, Dzięki Narine
Monisia , ja pewnie też bym się nie podejmowała- ale akurat "Nelcię" zapamiętałam u Agasty :)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

No czym sie w końcu rożni Nelly od Stephana? :roll:
Dziękuje Anulko
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No czym się w końcu rożni Nelly od Stephana? Rolling Eyes
Zajrzyj do storczyków Zuzulca-tam znajdziesz "Stefana" :)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

Znalazłam :) ale Stefcio też śliczny :) i znowu jestem mądrzejsza, bo wiem jak je odróznić:D
A to moja Nelly, co dzień piękniejsza :D
Obrazek
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

Spójrzcie jaką niespodziankę szykuje mi moja Nelly :)
Obrazek

Jeśli chodzi o Phalaenopsisa to to co wychodzi pod starym pędem kwiatowym to nowy pęd :D a to drugie jeszcze ciężko stwierdzić :roll: A moje bąbelki na dendrobium rosną jak szalone i jest ich więcej, i coś mi mówi że to keiki i nie wiem czy sie z tego cieszyć :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o, idzie łodyżka :) . a na dendrobium to mogą być keiki. moje jest prawie całe pokryte keikami (one chyba sie pojawiają jak jest za ciepło, nie wiem) . ale moje keiki jakieś marne sa, nie odcinam ich jeszcze.
Awatar użytkownika
gonsienniczka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 lut 2008, o 16:08

Post »

Monisiu,
Masz niesamowite orchidee ;:333 ! Dzięki temu, że zajrzałaś do mojego storczykowego szpitala, to i ja podglądam twoje bąbelki. Moje, jak widziałaś, marniutkie na razie biedactwa. Ty masz niewątpliwie rękę do swoich i musi im być z tobą bardzo dobrze, bo raczą Cię niesamowitymi kwiatkami!
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

Witam i dziękuje za odwiedziny :) Niestety nie wszystkie storczyki czuja sie tak dobrze, kilka pierwszych to wspomnienia :cry: Ale teraz dzięki forum jest wszystko w porządku :D
Awatar użytkownika
gonsienniczka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 lut 2008, o 16:08

Post »

Oj, uwierz mi, wiem coś o wspomnieniach, nie tylko storczykowych :wink: , ale nie ma jak poeksperymentować :twisted: . Już mam prywatny wątek jak i ty. Jovanka mnie zmobilizowała, to się słucham grzecznie. Wpadam do Ciebie, bo tak miło spojrzeć czasem na twoje białe Dendrobium N. Wygląda tak lekko i delikatne. To moje ulubione.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

No proszę jaka miła niespodzianka. Trzymam kciuki. :)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

Jeżeli chodzi o Dendrobium nobile to z jednej strony widzę że jest mu u mnie dobrze, ma śliczne kwiatki, wypuszcza nowe bulwy, tylko te bąbelki...chciałabym żeby to były kwiatki ale coś mi sie wydaje ze to jednak keiki, a gdzieś czytałam że dendrobium puszcza keiki jak ma za ciemno, ale sama nie wiem :roll:
Cambria mnie codziennie zaskakuje nowym kwiatkiem a ten nowy pęd kwitowy to już w ogóle...w sklepie go nie zauważyłam :)
Kolejny sukces to wychodzący pęd kwiatowy na Phalaenpisisie i coś tam jeszcze wychodzi ale jest nieśmiałe :wink:
Do pełni szczęścia brakuje mi tylko żeby Dendrobuim Phalaenopsis zechciało zakwitnąć, jest u mnie kilka tyg, wygląda ładnie nawet bez kwitków ale nie we im jak go zmobilizować, poradźcie coś :)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p

Post »

I koniec mojej radości... :cry: Naczytałam sie o tych wszystkich robalach i stwierdziłam, że albo mam szczęście albo ich nie zauważam, więc przyglądnęłam sie bliżej i co zobaczyłam.... :?: Te wstrętne ;:214 Nie mogłam zrobić im zdjęcia ale listek po ich wizycie wygląda tak:
Obrazek
Co gorsze podobne plamki są również na moim dendrobium :cry: Czy to te paskudne Wciornastki :?: POMOCY
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Jeżeli to są białe kłaczki to raczej wełnowce. :x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”