Izunia, ostatnie podrygi ciepła, więc prosze wyłazić spod okladów kocio-psich i do ogrodu. Przeciez na pewno nie wszystko wymarzło
Sama zdziwiona jestem jak szybko roslinki przy tarasie podrosły i miejsce zrobilo sie "dojrzajsze"
Przedogrodek wygląda jak po zakończeniu działań wojennych. Zostały sie trzy szmaragdy i przekopana tuja sznurkowa. Reszta wyekspediowana, na miejscu wykopów teraz usypany wzgórek (przez zimę sie zapadnie)
Najgorsze, że z dna wykopali mi ił i zostawili go jako wierzchnią warstwę. Oj czeka mnie wiosna ciężka praca
Asiu, Igiełko, miło mi

Do katalogu to chyba przesada
Aga, powojniki jeszcze sie trzymają, ale ten rok u mnie niezbyt udany jeśli chodzi o te rosliny

Dużo nowych przybyło, ale jakoś nie mogły sie zaaklimatyzować, z resztą miałam tyle prac w przy tarasie, że na pielęgnację brakowało czasu. Ale w przyszłym roku bardziej o nie zadbam
Mam nadzieje, że chryzantemy w przyszlym roku będa prawdziwą ozdoba jesiennego ogrodu.
Piwosz7 witaj. Kamulce wozi sie z lasu. U nas tego dobra pod dostatkiem

Jak sie zapewni trochę cienia i wilgoci to mech sie utrzyma.
Ilonko, sprawiłam sobie sporo chryzantem, ale okazałe to one dopiero będą. mam nadzieje, że wszystkie przeżyją zimę i pięknie sie rozrosną.
Roboty ziemne juz za mną i myślę, że to ostatnie wykopki u nas. Kanalizacja, gaz, prąd, wszystko juz wymienione. MOże wreszcie będzie spokój.
Oliwko, dziekuje za bardzo miłe słowa

Zazdrościć nie ma czego. Ja jak patrzę na twój wspanialy busz ogrodowy to dopiero jestem zazdrosna. U mnie tekie otwarte przestrzenie
Trawa to miskant, ale niestety nie pamiętam nazwy. Poszukam to dam znać. Jest niewysoki, liscie wąziutkie, bialo obrzeżone. Bardzo go lubie i mam nawet dwa
Straszna przykrość mnie dzis spotkała

Ktoś mi zap.... moja ukochaną łopatę

Mam nadzieje, że to tylko jakaś pomyłka panów od gazu i jutro wróci na miejce. Ja juz nie umiem kopać inną
Zrobiłam dzis troche porządków na rabatach, posprzatałam liście z orzecha, wycięłam część host, ogród niestety szykuje sie do zimy....
Zdjecia będą później, jak zgram
Jestem. Na początek jesienne resztki rózane