Kolorowo i zielono u Sary ;) cz III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowo i zielono u Sary ;) cz III

Post »

Saro ogonki i szyszki miluchne... o takim inwentarzu właśnie marzą moje dzieciaki :D Bedę podglądać jak maleństwa rosną u Ciebie :wink:

Piękne kwitnienia u Ciebie... a maleństwom pewnie przyjemnie się mieszka jak wkoło tak zielono i kwitnąco :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Cześć Aniu,a raczej Dobry Wieczór :wit
Dzieciaki marzą? Hmmm troche roboty przy nich jest tym bardziej,że szczurasy oswajam aby po imionach rozumiały jak się je woła. Są u mnie jakiś miesiąc i idzie bardzo dobrze. Szyszki mamy o tygodnia zupełnie inne zwierzaki w sumie pierwszy raz je mam. To zwierzaki bardziej strachliwe i o wiele bardziej samodzielne. Poważnie trzeba zastanowić się nad kupnem czy adopcją. Te wziełam od jednej pani. Śmiesznie biegają po domu i chowają się wszędzie nawet za szafami ,a trzeba na kable uważać ; )
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności... bardziej jednak obawiam się że życie szczurka to średnio 2 lata i później ta rozpacz...
starszy to sobie wytłumaczy ale córka ma 7 lat, pamiętam swoją rozpacz po chomiku :(
mamy kota i wstępną rezerwacje na pieska i na razie wystarczy...
Szczurka miałam kiedyś i mąż mój też miał... ale ten jego akceptował tylko mojego męża a na jego rodziców się rzucał nie pozwolił wejść do pokoju... a szczurzusko było słusznych rozmiarów i w domu wzbudzał strach...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Im więcej milusińskich tym więcej obowiązków to prawda u mnie na chacie...2psy,2papugi,2szynszyle i 2 szczury ; ) jest roboty.To prawda życie szczurka kończy się szybko...i jak wiadomo dzieci chcą ale potem na tym się kończy,a zwierzak to nie zabawka aby siedział w klatce przez całe życie.

Pies to dobry wybór po zastanowieniu się no i wierny druh na lata! Szynszylki też 10 dożywają ; )
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otóż to obowiązki przede wszystkim... a one jak wiadomo do najmilszych nie należą :roll: no i jak wiadomo nakłady finansowe, szczepienia witaminy to pochłania mnóstwo kasy ;:108
Twój inwentarz pokaźny... pochwal się papużkami i psiakami :wink:
czytałam że Szylki nawet 20 lat żyją...
Syn z odpowiedzialności się sprawdził w wakacje doglądał psa 19 letniego staruszka... czasami jeszcze jak jest potrzeba to do niego tam chodzi... karmi, wynosi na spacer. Mimo iż pies jest schorowany ma otwarte owrzodziałe rany to widać że robi to z sercem a nie od niechcenia.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szczurzyńskie wspaniałe - koniecznie pogłaskaj je ode mnie ;:108 .
Nawyków tych drugich ślicznotek nie znam, ale myślę, że pogłaskanie też im nie zaszkodzi :) .
Roślinki szaleją z kwiatami; najbardziej wpadł mi w oko skrętnik, choć pozostałe też piękne ;:138 . Pływacz wygląda super ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie i kwitnąco:) A nowi lokatorzy widzę, że zabrali sporo miejsca kwiatuszkom.:)
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Saro gratuluję nowej działki w tak uroczym miejscu.Za pewne będziesz głównym projektantem . ;:3

Miłego dnia życzę ;:3
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Saro. Piękny skrętniczek, nowi lokatorzy wspaniali...a działeczka marzenie. ;:138 . Bardzo urocze miejsce i ten las.... ;:224
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Saro kwiatki piękne ale zwierzątka wprost urocze !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Saro , coraz więcej u Ciebie rzadkich okazów roślin , fajnie , że nawet chcą kwitnąć . To niewątpliwy znak , że umiesz onie zadbać .
Zwierzątka bardzo przyjemne , ale jak Ania napisała , przede wszystkim obowiązki , finanse . Dają nam też wiele przyjemności ,
o ile jest wszystko z ich zdrowiem w porządku . Trzeba jednak o nie dbaćb - wiem po swoich kociuchach.
Zresztą - nasze kwiaty też potrzebują czasami wiele uwagi . ;:108 ;:180
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Piękne roślinki i jesień im nie straszna :wink: Kwiat cyanotisa wygląda jak z piór :D
Zwierzaki też miluchne, miałam dużo różnych zwierząt w domu. Jak byłam mała, wiele lat marzyłam o psie, a że byłam jeszcze mała, rodzice nie byli pewni jak to będzie z wychodzeniem, bo oni w pracy a ja w szkole, to kupowali mi po kolei różne zwierzątka, żebym chyba o tym psie tyle nie myślała. Papuga była, żółwie, myszki, świnka morska, rybki, a pies w końcu też się pojawił i jest do tej pory mój ukochany grubasek :D Myślę, że jeśli chodzi o dzieci to warto z nimi porozmawiać jeśli marzą o konkretnym zwierzątku. Kupić jakąś mądrą książkę, pokazać stronę w internecie, nich poczyta, dowie się ile rzeczy trzeba przy takim zwierzątku robić, także sprzątać, co do rzeczy przyjemnych nie należy. I jeśli się nie zniechęci, to dać szanse. Nawet jeśli nie jest bardzo odpowiedzialne, to na początku pomóc, przypomnieć, nauczy się :)
A tak nawiasem mówiąc mi się marzy od jakiegoś czasu kameleon- jaka stara, taka głupia :roll: :wink:
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu
Tak..obowiązek, codzienne dogladanie,sprzątanie czy chodzenie do weta gy zajdzie potrzeba. Ja ostatnio z moimi maluchami Żelkiem i Drutem musiałam do weta lecieć wydałam razem 100zł bo miały lekkie zapalenie płuc przez trociny i pył który wydzielają. Wiadomo antybiotyk,witamina c w kropelkach dla dzieci, nowe 2podłoża i tak zostałam goła ale wesoła bo ogonkom przeszło.

Jak będę miała okazje cykne fotki papugom oraz psom :D

Gratuluje o taki syn to z pewnością skarb.

;:108

Wiktorio
Dzisiaj pogłaszcze je od Ciebie!

Ten skrętnik to i mi zrobił niespodzianke. Stał zapomniany w kącie nawet go nie podlewałam,a tam patrze pęd kwiatowy :shock:

Filigranowa27
...bo ja wiem czy zabrali akurat klatki stoją w takich miejscach gdzie raczej kwiatuszkom byłoby źle.

Jatro!

Dzięki za odwiedziny! Byłam w twoim watku ogrodowym i bardzo mi się podoba!

Zeniu,Lidko ;:196 :wit

Krysiu naprawdę nic rzadkiego u mnie nie ma,inni mają więcej piękniejszych roslin w tym i ty!
Tak jak pisałam ostatnio wydałam 100 na 2 maluchy także doskonale wiem o czym mówisz. Ale myślę,że warto było.

Dominiko
Kwiat cyanotisa tak mnie zaskoczył, maluszek niesamowity ale wygląd zaskakujący! Faktycznie jak z piórek bo inaczej nie można tego określić. Kameleon?! Matko i mnie się ten zwierzak marzy od dawna ale to już inne warunki niestety potrzebne. No i użo doświadczenia oraz wiedzy bo czytałam,że trudno jest poczatkującym z tymi stworkami.
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

A tak nawiasem mówiąc mi się marzy od jakiegoś czasu kameleon- jaka stara, taka głupia :roll: :wink:[/quote]

Ja też marze o kameleonie ;:167 . Siostra ma dwa szynszyle ale już wiele razy chciałyśmy je eksmitować.

Saro:
Piękne kwiaty, moja C.woodi też kwitnie mam dwa na razie kwiatuszki.
Czy ona wypuszcza nowe odrosty od ziemi, czy żeby zagęścić trzeba ciachnąć bo mam tylko jeden mały pejsik ?
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julitko u mnie puszcza od ziemi...ale na wiosne radykalnie ja przyciachałam i teraz przed jesienia tak się zagęszcza i ma mnostwo kwiatow ,ze normalnie jej nie poznaje! Jak widać przycinanie jej sprzyja!
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”