Jolu, kochana!
Spóźnione życzenia urodzinowe przesyłam i z całego serca życzę zdrowia, samych sukcesów w życiu no żeby ogród Cię cieszył o każdej porze roku! Sto lat!
Pozdrawiam serdecznie!
Dziękuję, Łano, za życzenia będę się starała nie zawieść , tzn. trzymać się w dobrej kondycji, żeby moje zwierzaki i mój ogród nie straciły opieki. A kondycja potrzebna na "bieżące potrzeby", bo jesień to pracowity okres zanim ogród zapadnie w sen zimowy. Ale jeszcze kolorowo i tym trzeba się cieszyć
Gdzieś w czyimś wątku - chyba u Agnieszki - wyczytałam, że ona bardzo lubi rewitalizować różne starocie. Ja też. Tak zostały odnowione i upiększone metodą decoupage'u: stara, poobijana kanka na mleko i stary kubek emaliowany, który się gdzieś poniewierał przy studni oraz stara blaszana puszka po kawie, w której trzymam zioła, a teraz widać, że to pojemnik na zioła. Mnie się podoba
Nie, Agnieszko, to mi zrobiła b. fajna dziewczyna, która w Lubaniu ma sklep z takimi cudeńkami, sama je robi, ale też przyjmuje zamówienia od klientów i dekoruje wg życzenia. Ponieważ ja uwielbiam lawendę, więc kankę mi zrobiła lawendową. Ale mam literaturę i wiem jak się to robi, więc może w długie zimowe wieczory spróbuję swoich sił i w tej dziedzinie. Bo głównie zajmuję się patchworkami, takie łatki-szmatki - poduszki, kapy obrusy itp.
Większość moich prac jest u ludzi, po prostu rozdaję jako prezenty. W domu mam kilka klasycznych patchworkowych poduszek i jakieś kapy. Co piękniejsze rzeczy rozdałam. Tak już mam - lubię sprawiać przyjemność, na urodziny, na imieniny i inne okazje. Powinnam robić zdjęcia tych rzeczy, ale jakoś zawsze zapominam. Jakież fotki zrobię juto.
Miłych snów, Agnieszko
Jolu, nadrabiam zaległości u Ciebie. Masz jeszcze mnóstwo kwitnących.Fajnie wygląda winobluszcz na gruszy. Widzę, że
skutecznie ochroniłaś róże. Biedne sarenki. - niesamowita. Ja niestety zmarnowałam, ale na pocieszenie
selenicerus zakwitnie jeszcze raz. (1 raz jak mnie nie było). Czy mogę tu pokazać ten piękny prezent od Ciebie?
Może uda się zrobić dobrą fotkę. Co Ty na to?