Ewcikowe skromne początki... ;D
Re: Ewcikowe skromne początki... ;D
Piękny prezent, wąchałaś go? Mam podobnego i przyjemnie pachniał. 

Lucynko kto jak kto, ale Ty na pewno niedługo doczekasz się kwiatuszków na reanimku
pod taką opieką lada moment puści pędziki
Hogata
nie wąchałam, ale z ciekawości zaraz to zrobię
kochani, moja mama jakieś 2 tyg temu kupiła w biedro storczyka taką półminiaturkę, ostatnio, jak u niej byłam, zauważyłam, że od stożku wzrostu kwiat zrobił się żółty, z czarnymi plamami, zastanawiam, się czy stożek wzrostu nie został zalany
kwiat miał 2 pędy z kwiatami, na jednym pędzie kwiaty już uschły-czy da się go jakoś uratować???

Hogata

kochani, moja mama jakieś 2 tyg temu kupiła w biedro storczyka taką półminiaturkę, ostatnio, jak u niej byłam, zauważyłam, że od stożku wzrostu kwiat zrobił się żółty, z czarnymi plamami, zastanawiam, się czy stożek wzrostu nie został zalany

Hogato pachnie, tak delikatnie, ale pachnie 

Mój pachniał najmocniej w godzinach 10-13, przeważnie tak, że wystarczyło być w jego pobliżu, żeby go wyczuć.
wzięłam się dzisiaj w końcu za Cambrię.. no więc sytuacja wygląda tak:
- korzenie chyba ładne
- podłoże czyste, znalazłam tylko jednego, małego ślimaczka
- no i wielkim, negatywnym zaskoczeniem była wielka, zbita bryłka spagnum, w które to wrosły korzenie- coś tak starałam się wyciągnać, ale dużo jeszcze zostało, a boję się bardziej ingerować, bo korzenie są bardzo mocno wrośnięte w to spagnum
chyba tak zostawię, no bo nie widzę innej opcji..
za Dendrobium się dziś nie biorę, nie mam mocy jakoś
- korzenie chyba ładne
- podłoże czyste, znalazłam tylko jednego, małego ślimaczka
- no i wielkim, negatywnym zaskoczeniem była wielka, zbita bryłka spagnum, w które to wrosły korzenie- coś tak starałam się wyciągnać, ale dużo jeszcze zostało, a boję się bardziej ingerować, bo korzenie są bardzo mocno wrośnięte w to spagnum

za Dendrobium się dziś nie biorę, nie mam mocy jakoś
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny prezent rocznicowy
Hmm... z tą "bryła" spagnum to często już tak jest. Ja miałam takową w oncidium i dendrobium phalaenopsis. Wydłubałam, ile się dał i roślinkę w nowe podłoże wsadziłam ;)

Hmm... z tą "bryła" spagnum to często już tak jest. Ja miałam takową w oncidium i dendrobium phalaenopsis. Wydłubałam, ile się dał i roślinkę w nowe podłoże wsadziłam ;)
hej kochani, ostatnio zaniedbałam trochę forum, bo mnóstwo mam obowiązków, ledwo znajduję czas dla synka
ale pozdrawiam Was gorąco i będę zaglądać