moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

lulka pisze:...które trzeba spełnić Małgosiu ;:108
Madziu, pewnie kiedyś je spełnię. Ale tyle tych marzeń jest, ze nie wiem za które się wziąć najpierw ;:224 :D :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Madziu :wit Nie przeczesałam jeszcze dokładnie całego wątku,ale,że mi się podoba,więc tu wrócę.Nie chcę Cię martwić,ale ja nie pocieszyłam się długo niebieskim hibiskusem :cry: Którejś zimy przemarzł mi i odbił,ale już jedna połowa była różowa a w tym roku strona różowa dominuje , niebieskiego zaledwie gałązka :roll: A róża,którą trzymasz w doniczce to pewnie jakaś okrywowa?One potrzebują rzeczywiście specjalnego miejsca ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miriam serdecznie zapraszam i dziękuję, że wpadłaś ;:138
Małgosiu to prawda czasami nie wiadomo za co się złapać, a przy ilości Twojego terenu..... :shock: zbankrutować można żeby wszystko od razu zrobić, posadzić... :;230 Przyjdzie pora i na żurawki ;:108
Pestko przeczytałam odp w Twoim wątku :D
Danusiu dziękuję ;:196, to jedne z nielicznych roślinek, które u mnie teraz kwitną-chyba za rok muszę dosadzić pózniej kwitnących roślinek :? Ej tam, nie wierzę żeby u Ciebie coś nie chciało pięknie kwitnąć.
Lemeczko ;:196 uwielbiam DD, ale coś mi się zdaje, że Hokusek w następnym roku będzie moim faworytem...tylko ciiiii, żeby inne różyczki zazdrosne nie były, bo się wdzięczyć przestaną ;:224
Weekendowe lenistwo absolutnie nie usprawiedliwione, chyba straciłam zapał przed jesienią ;:99, kompletnie nic w ogródku nie zrobione, ale prawda jest taka, że w weekend tyle sobie planów narobię, że się nie wyrabiam, również dlatego że za długie przerwy na kawkę robię. :evil: Tymczasem oglądając inne ogródki jestem na siebie wściekła. A jeszcze wczoraj wieczorem włączyłam zraszacz i rano mój mąż mnie uświadomił, że go nie wyłączyłam :evil: :evil: :evil: to chyba będzie najdroższe podlewanie ;:31 - za to roślinki skorzystały
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madziu, wszystkiego na raz to bym nie ogarnęła nigdy w życiu ;) Za dużo tego :D No ale, tak jak mówisz...na wszystko przyjdzie czas, na żurawki także ;)
Co do lenistwa jesiennego, to ja mam tak samo. Kompletnie mi chęci odchodzą, razem ze słonkiem chyba... ;:224 No ale cóz, trzeba się jeszcze zmobilizować trochę :roll: ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie oprócz pogody, to jeszcze obawa o cebulkii dochodzi, które nie pamiętam gdzie dokładnie powsadzałam ;:125
Twoje postępy ogrodowe będę cały czas podglądać
Czekam na przesyłkę od Ćwika :tan
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Madziu, pięknie jesiennie u ciebie, też przemyśliwuję nad żurawkami. Mam jedną i jakoś marniutko mi rośnie, może ma za mokro?
Lubią sucho czy mokro, bo nawet nie wiem?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hmm za krótko je mam, ale teraz mają raczej sucho, a może raczej powiem miały sucho,po tym nocnym podlewaniu ;:112
U mnie za to średnio rośnie pięciornik :x nie wiem czemu :?:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne żurawki! U mnie też czują się dobrze, ale pięciorniki mam kiepskie. Nie mam pojęcia dlaczego? Kupiłam je ze względu na to, że podobno rosną wszędzie, nawet na ubogich glebach, a u mnie się nie sprawdzają. Wiosną przycięłam je krótko, jak mi na forum radzono i nic to nie pomogło. Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku, a jak się nie poprawią to je wyrzucę i cześć.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza u mnie gleba bardzo dobra co świadczy o wzroście innych (różnorodnych) roślinek, a pięciornik...guzik z pentelką marniusi. Może ma za dużo słońca?
A oto i przesyłeczka sprzed 5 minut ;:11 - kurier przywiózł mi do biura
Obrazek
Obrazek

i troszkę słabsza fotka :twisted:
Obrazek

Jest jeszcze kosmos i wedding bells ;:138
Dzisiaj nie powsadzam niestety, bo mam gości, ale jutro po pracy ;:71
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Magdo, ta przesyłka to już od Ćwika? Ja jeszcze czekam i już się niecierpliwię. Dołki pod róże porobione. Wystarczy wsadzać. Bardzo ładna ta sadzonka na zdjęciu, ma duzo pędów. To jedna sztuka?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, cieszę się z Twojej przesyłki :) również wyglądam Pomponelli ale to jeszcze trochę potrwa :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando, Agnieszko tak to przesyłka od Ćwika. Bardzo się cieszę, że ją mam bo od wczoraj znowu złapałam wiatr w żagle i chce mi się cokolwiek robić w ogródku. Agnieszki listę znam, bo wcześniej pisała, a ty Wandziu jakie różyce zamówiłaś?
Nie mogę się doczekać kiedy pomponella będzie kwitła, jak ja przetrzymam tą zimę? :D
Aga pamiętasz, że jesteśmy umówione na ubieranie roślinek przed zimą (Ty w roli dyktatora)? ;:224 Tylko oszczędzaj palce żebyś miała czym wskazywać :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mam Lulko zamówione następujące odmiany:
Crocus Rose
Graham Thomas
Pat Austin
Queen of Sweeden
The Pilgrim
Heritage
Cottage Rose
Rosenfee
Lions-Rose
Solero
Gebruder Grimm
Gartenspas
Aprikola
Kosmos
Schloss Eutin
Cinderella
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, pamiętam naszą umowę :D będziemy okrywać i kopczykować - ja lżej, Ty grubiej ;)
Wandziu, lista księżniczek imponująca... wiosną będziemy miały co podziwiać :)
ja już nad swoją listą nie panuję, część podmieniłam, coś domówiłam - jesienne przesyłki dla mnie samej będą niespodzianką pewnego rodzaju ;) ale jaką przyjemną ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando mateńko przekochana :;230 ile tego :?: :?: :?: ....ale za to same ślicznoty. Queene of sweeden jest piękna-zauroczyła mnie u Majeczki, nad Cinderellą się zastanawiałam, ale na ten rok z różanymi zakupami już fini.
Zapomniałam odpowiedzieć, że na zdjęciu to 4 sadzonki Pomponella, Kosmos, Aloha i Weding Bells., ale sadzonki wyglądają bardzo zdrowo
Aguś no to będzie mega niespodzianka. A Twoja lista wcale nie krtsza niż Wandy :;230

Zobaczę co mi po zimie pozostanie, a co trza będzie wykopsać z ogródka i wtedy dalej będę planować. Bardzo żałuję, że nie zaczęłam od krzewów kwitnących, a na koniec nie zostawiłam miejsca na bylinki, róze itp. Daltego tak gadam o wykopaniu wszystkiego i przemeblowaniu roślinek. Myślicie, że lepiej teraz czy na wiosnę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”