Mój ogród przy lesie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród przy lesie cz.6

Post »

Tajeczko ;:196
Również się cieszę, że jest lepiej i macie to już za sobą, świetnie to rozumiem, dlatego zdrowia wszystkim :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko, wszystko będzie dobrze, uff...
A trawy Twoje pięknie się prezentują! Spartina trochę się rozpycha, pewnie trzeba będzie ją trochę wyrugować, a przynajmniej zrugać :wink: A rozplenice są najpiękniejszymi trawami, taki fontannowy pokrój, bardzo je lubię....
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Tajka jesienne kolory traw w Twoim ogrodzie są piękne , czy kwitnące kępy piórkówki są własnej produkcji/ dzielone/?.
Pozdrawiam Zenek
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękna kolekcja traw ;:63
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Tajuś ciszę sie że z wnusiem juz wszystko dobrze. My w tym roku też zaliczyliśmy szpital z małym. To jest straszne doswiadczenie -biedne te maluszki.
Piękne masz trawy. Ja chciałabym sobie powiększyć kolekcję w przyszłym roku bo bardzo podobają mi się takie trawiaste rabaty. Czy znasz moze nazwy swoich traw? Chciałabym kupić odmiany które dobrze u nas rosną a widać, ze Twoje dobrze się czują w naszych warunkach.
Przecudna hortensja - po prostu nie mogę się na nią napatrzeć. Ja też pragnę takiego potwora w ogrodzie! Ile już ma lat?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tereniu, przepiękne trawy.Myslę nad zakupem jak dostanę na agrze miskanta gogantusa,ale nie wiem czy ona jest bardzo ekspansywna?Też myślałam,że wyjechałaś gdzieś,a tu taka wiadomość,będzie dobrze na pewno.Mojej siostry wnusia poparzyła się, dzisiaj ma przeszczep.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tajeczko dobrze że wszystko w porządku z wnusiem a o pobycie w szpitalu szybko zapomni.
Kolekcja trawek piękna, czy ten Red Baron się rozłazi , czy na zimę go okrywasz?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Współczuję Wam przeżyć związanych z chorobą wnusia ale dobrze,że już zdrowieje ;:108 Ogród pięknie się prezentuje masz sporo miejsca więc możesz sobie ładnie wyeksponować nasadzenia co też wspaniale Ci wychodzi... :shock: U mnie totalny brak miejsca ... czyli za dużo mam roślin :) ale ja nie umiem z nich rezygnować ..Biały powtarzający kwitnienie rh też mam ale mój jeszcze niewielki to mój drugi egz.bo pierwszy w ubiegłym roku uśmierciłam po eksperymentalnym sadzeniu :oops: zdążył zakwitnąć drugi raz i padł,nabyłam sobie drugiego , posadziłam i już ładnie rośnie mam nadzieję ,że w przyszłym roku już będzie kwitł...Pozdrawiam Cię serdecznie Tajko ;:54
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tajko, współczuję przeżyć, związanych z maluchem ;:196 dzięki Bogu, teraz już będzie tylko lepiej.
Mój Chopin dostał takiej energii, że w ciągu ostatnich dni pokazał nowe pąki na najniższych gałązkach :roll: pogoda sprzyja :)
Różanecznik biały też rozwinął pąki i pewnie z wiosennego kwitnienia znów nic nie będzie :wink: a tak się cieszyłam, bo po raz pierwszy zawiązał paki na wszystkich pędach.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko bardzo się cieszę, ze maluszek już w domku....teraz szybciutko dojdzie do sił ;:196 A i Wy wszyscy odpoczniecie :D
Widoki z działki przepiękne jak zawsze......ta hortensja chyba nie ma sobie równej.....to prawdziwy bajecznie ukwiecony olbrzym :D
Trawy też wspaniałe kępiska....ależ musi się cudownie wypoczywać wśród ich szumu :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Tajko, dobrze, że już w porządku, czasem i szpital być musi, teraz tylko musi dojść do siebie psychicznie. I rodzina też. ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Już dwie godziny piszę odpowiedzi i ciągle komputer kasuje, ;:14 złośliwość przedmiotów martwych. :D

Andrzejku trawy warto mieć w ogrodzie, są bardzo dekoracyjne jesienią. ;:108
Hortensja Anabella jest bardzo rozrośnięta, ma już 10 lat.
Kwitnie na jednorocznych pędach. :)

Aneczko dziękuję Ci bardzo. ;:196

Martusiu myślę, że ze zdrowiem wnuczka będzie wszystko dobrze, dziękuję. ;:196
Spartyna jest niestety ekspansywną trawą, do połowy róż okrywowych mi weszła, ale aby do wiosny, to zrobię z nią porządek . :oops:
Rozplenice są wspaniałymi trawami i zasługują na miano nr jeden w ogrodzie, nie są ekspansywne i nie pokładają się, a także nie wymarzają. :)

Zenku rozplenicę kupiłam przed laty w OBI, kilka razy była dzielona.
Obdarowałam nią wiele osób, a u mnie rośnie w trzech egzemplarzach. :)

Aga dziękuję bardzo. ;:196

Iduś bardzo Ci współczuję choroby i pobytu w szpitalu dziecka, to jest dla nich straszna trauma.
Trawy pokazane na fotkach to Spartina, Rozplenica Japonska, Turzyca Buchenana, Red Baron i Trzęślica Modra.
W moim ogrodzie rosną także Turzyce Morrowii, Kostrzewy Sine, dwa rodzaje Mozgi, Wydmuchrzyca Piaskowa, Miecznice i inne. :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu bardzo współczuję Twojej Siostrze, bardzo. ;:196
Miskanta nie mam u siebie, gdyż wymarza, ale z pewnością jest piękny, chociaż myślę ekspansywny . :)

Jolu dziękuję Ci bardzo. ;:196
Red Baron rozłazi się niestety, obłożyłam kamieniami, ale na niewiele pomaga.
Marznąć nie wymarza, jest tylko wyściółkowany korą. :)

Maryniu dziękuję. ;:196
W moim ogrodzie już także brakuje miejsca.
Zyskałam go nieco dzięki wykarczowaniu płożących jałowców, kosodrzewiny i złotlinów.
W ten sposób zmieściłam kilka hortensji bukietowych i róż.
Mój różanecznik jest także mały, tegoroczny zakup, więc się zdziwiłam, że powtarza kwitnienie, a pąków kwiatowych na wiosnę nie ma, więc z pewnoscią nie zakwitnie. :)

Basiu dziękuję. ;:196
Róże Chopiny wiosną późno zakwitły, gdyż zimą bardzo przemarzły, ale są zdrowe i pomimo, że także nie mają paków kwiatowych, to z pewnością jeszcze pokażą, co potrafią, przecież one powtarzają kwitnienie.
Różanecznik taki wyrywny, obecnie kwitnie, ale wolałabym ,żeby to było jednak wiosną. :)

Agniesiu dziękuję. ;:196
Hortensja taka rozłożysta po deszczach i wydaje się być jeszcze większa.
Trawy muszę ujarzmić wiosną, gdyż rozczochrane, nie ładnie wyglądają, szczególnie Spartina, która rośnie w dwóch miejscach w ogrodzie. :)

Iguniu dziękuję. ;:196
Adaś przeżył straszną traumę i chociaż fizycznie czuje się dobrze, ale długo będzie dochodził do siebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tejeczko, czyżby mnie nie było w nowej części :oops: Niemożliwe ;:111
No to jestem ;:196
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tajeczko serdecznie.Zyczę wszystkiego dobrego i dużo zdrowia dzieciątku .Teraz już może być tylko lepiej.Wiem doskonale,co to znaczy choroba dziecka,więc tym bardziej wszystkiego dobrego dla całej rodzinki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”