Ogród Soczewki cz2
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Bardzo urocza ta Alladin, czy Twoja też taka niziutka jak w OB?
Podobno w Zakopanem też nie ma wcale komarów więc w spokoju odpoczniessz, tylko u nas jakby się umówiły.
Nie pomaga nawet spray ma komary tropikalne. Jak się popryskałam cała to siadały mi na głowie, ochydne uczucie.
Podobno w Zakopanem też nie ma wcale komarów więc w spokoju odpoczniessz, tylko u nas jakby się umówiły.
Nie pomaga nawet spray ma komary tropikalne. Jak się popryskałam cała to siadały mi na głowie, ochydne uczucie.
zazdroszczęSoczewka pisze:Tym razem góry i bez dzieci

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu u mnie również Aladdinka jest niziutka Wyczytałam że ona dorasta do 50cm. A jak byłam w OB też na nią zwróciłam uwagę i nawet sfotografowałam. Ja jestem nią oczarowana. Na razie ma dwa kwiaty ale cała jest w pakach.
Wybieramy się właśnie do Zakopanego więc dobrze się składa, że nie ma tam komarów.
Kiedyś dostałam naklejkę przeciw komarom. Naklejało się ją na ubranie i ani jeden komar nie podleciał. Niestety nigdzie nie mogę tego spotkać a psikaczy strasznie nie lubię.
Wybieramy się właśnie do Zakopanego więc dobrze się składa, że nie ma tam komarów.
Kiedyś dostałam naklejkę przeciw komarom. Naklejało się ją na ubranie i ani jeden komar nie podleciał. Niestety nigdzie nie mogę tego spotkać a psikaczy strasznie nie lubię.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- asia0809
- 1000p
Ja kupiłam w OBI taką opaskę na rękę, która wydziela ostry cytronellowy zapach i właśnie sobie o niej przypomniałam.
W zeszłym roku działała. Komary unikają takich zapaszków.
Miłego urlopu Ci życzę.
W zeszłym roku działała. Komary unikają takich zapaszków.
Miłego urlopu Ci życzę.
-
- 1000p
Asiu tak wyglądała podczas pierwszego kwitnienia

Dziękuję uwielbiam góry i mam nadzieję że będzie fajnie mimo,że to bardzo krótki wyjazd.

Dziękuję uwielbiam góry i mam nadzieję że będzie fajnie mimo,że to bardzo krótki wyjazd.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Rzadko mamy taką okazję. Uwielbiamy z mężem chodzić po górach niestety nasze starsze dziecko nie podziela naszego entuzjazmu a młodsze jeszcze jest za małe.dorbie pisze:zazdroszczęSoczewka pisze:Tym razem góry i bez dzieci
Pozdrawiam Monika
- asia0809
- 1000p
Alladinka wylądowała w kajeciku. A oprócz niej kilka innych. No i gdzie ja to wsadzę
?
Ale zjawiskowa jest, to fakt.

Ale zjawiskowa jest, to fakt.
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniko,
, przyjemnych dni Ci życzę. Ale Ci kwitnie Edenka. Po urlopie pomęczę Cię w sprawie Edenki. 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba widziała różę Alladin Palace u nas w ogrodniczym, ale jakoś przeszłam obok niej bez reakcji ale po twoich fotkach muszę tam wrócić 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Moja Alladine bardzo wymarza zimą i ciężko jej się odbudować w tym roku. Druga już nie odbiła. Dobrze, że chociaż mogę się pozachwycać Twoją 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asia, ja to już zupełnie nie mam miejsca, a ciągle coś wymyslam.
Właśnie przypomniałam sobie, że zapomniałam wziąć od Ciebie listy.
Monia, ja miała też 5 dni bez dziecka, ale też i bez m., bo wyjechali obydwaj.
Zleciało niesamowicie szybko.
A jutro do pracy
Właśnie przypomniałam sobie, że zapomniałam wziąć od Ciebie listy.
Monia, ja miała też 5 dni bez dziecka, ale też i bez m., bo wyjechali obydwaj.
Zleciało niesamowicie szybko.
A jutro do pracy

-
- 1000p
Wróciłam, wyjazd bardzo udany, pogoda dopisała tyle, że po całodniowej wędrówce po górach do tej pory czuję mięśnie. Jak podchodziłam pod Małołączniak sapałam jak lokomotywa
Muszę popracować nad kondycją.
Asiu ja znalazłam miejsce na 18 róż teraz myślę jak dopasować odpowiednio odmiany by pasowały wysokością, kolorystycznie i oczywiście by były w miarę zdrowe.
Jeśli chodzi o Aladdinkę to wyobraź sobie co ja czułam jak zobaczyłam w szkółce około 30szt stojących koło siebie krzewów i do tego w pełni kwitnących. Totalny odlot. Trzeba być ślepym by przejść obojętnie.
Majeczko dziękuję. Eden Rose mam dopiero od wiosny i nie wiem czy będę mogła o niej wiele powiedzieć. Jak do tej pory jestem z niej zadowolona. Ma ładny zwarty krzak, błyszczące liście bez czarnej plamistości. Wysokością jak na razie nie przypomina róży pnącej ale przecież w pierwszym sezonie nie spodziewajmy się cudów. W pierwszym kwitnieniu zaszczyciła 4 kwiatami ( długo kazała na nie czekać ale się opłacało), przy drugim już się bardziej rozszalała.
Dorota wróć warto. Jest malutka ale za to bardzo obficie kwitnie
Monia dobrze, że o tym piszesz. Będę musiała ją bardzo dokładnie okryć na zimę.
Gosia ja wracam do pracy w poniedziałek. Jak ja bym chciała choć dwa dni tak sama posiedzieć w domu.

Asiu ja znalazłam miejsce na 18 róż teraz myślę jak dopasować odpowiednio odmiany by pasowały wysokością, kolorystycznie i oczywiście by były w miarę zdrowe.
Jeśli chodzi o Aladdinkę to wyobraź sobie co ja czułam jak zobaczyłam w szkółce około 30szt stojących koło siebie krzewów i do tego w pełni kwitnących. Totalny odlot. Trzeba być ślepym by przejść obojętnie.
Majeczko dziękuję. Eden Rose mam dopiero od wiosny i nie wiem czy będę mogła o niej wiele powiedzieć. Jak do tej pory jestem z niej zadowolona. Ma ładny zwarty krzak, błyszczące liście bez czarnej plamistości. Wysokością jak na razie nie przypomina róży pnącej ale przecież w pierwszym sezonie nie spodziewajmy się cudów. W pierwszym kwitnieniu zaszczyciła 4 kwiatami ( długo kazała na nie czekać ale się opłacało), przy drugim już się bardziej rozszalała.
Dorota wróć warto. Jest malutka ale za to bardzo obficie kwitnie
Monia dobrze, że o tym piszesz. Będę musiała ją bardzo dokładnie okryć na zimę.
Gosia ja wracam do pracy w poniedziałek. Jak ja bym chciała choć dwa dni tak sama posiedzieć w domu.
Pozdrawiam Monika
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Moniczko, wreście wróciłaś, a tu się tyle dzieje. Gosia - Deirde namierzyła marketankę - żaży.
Wiesz co do Edenki, to moja szalała z kwiatami na wiosnę, a teraz stoi zielona bez jednego pąka.
Zamówiłam sobie oryginał z Francji, bo okazało się, że te 3 ostatnio kupione to nie Edenki. Jedna ma paczki w kolorze żółto-czerwonym.
Właśnie reklamuję ten zakup w R. U mnie burza i leje. Nic nowego.
Wiesz co do Edenki, to moja szalała z kwiatami na wiosnę, a teraz stoi zielona bez jednego pąka.
Zamówiłam sobie oryginał z Francji, bo okazało się, że te 3 ostatnio kupione to nie Edenki. Jedna ma paczki w kolorze żółto-czerwonym.
Właśnie reklamuję ten zakup w R. U mnie burza i leje. Nic nowego.

- asia0809
- 1000p
Monia, a one kwitną rzutami czy ciągle? No i jak ze zdrowiem i czy długo trzymają kwiaty?
-
- 1000p
Majka moja Edenka też z R. ale jak widać bez pomyłki. I kwitnie cały czas naliczyłam 10 pąków Niestety Wiliam i RU pomylone na całego ale to moja wina bo nie kupuje się róż z niepewnego żródła.
Asiu ja tę różę mam dopiero pierwszy sezon. Kupiłam ją 30 czerwca w pełni rozkwitu. Prześledziłam historię zdjęć i ostatnią fotkę mam z 8 lipca gdy już opadają jej płatki. Kolejne kwiaty pojawiły się około 15 sierpnia, do tej pory się utrzymują i rozkwitają nadal nowe.
Asiu ja tę różę mam dopiero pierwszy sezon. Kupiłam ją 30 czerwca w pełni rozkwitu. Prześledziłam historię zdjęć i ostatnią fotkę mam z 8 lipca gdy już opadają jej płatki. Kolejne kwiaty pojawiły się około 15 sierpnia, do tej pory się utrzymują i rozkwitają nadal nowe.
Pozdrawiam Monika