ogród Agaty (sure) - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.2

Post »

Jule. białe są super. Ale różowe chyba też bywają?

Asiu :wit
zazdroszczę, mój guzikoweic niestety nie popisuje się, wyliniał i schowałam go za paprociami. Mam nadzieję, że przetrwa? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na pewno przetrwa. Jak mój przetrwał zimę u nas, to Twój teraz na pewno już się pozbiera i w przyszłym roku udowodni na co go stać. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje sa wlasnie rozowe ale biale mi sie lepiej :twisted: Moze dobrze ze nie wyszly, to bedzie miejsce na biale.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Podziwiam Agato że swoje wszystkie roślinki znasz po imieniu :shock: :shock: Może Ci łatwiej bo cyba większość kupujesz w internecie? W ogrodnictwach nie jest najlepiej z oznaczaniem roślin a ja głównie tak kupuję a nie mam też potem cierpliwości do szukania odmian. ;:3 ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

coraz bardziej podoba mi się Twoja świecznica, zwłaszcza w otoczeniu białych liatr... to ciekawe, bo dotychczas nie widziałam tej byliny w ogrodniczych.
wrzosy zaczynają swój popis! a moje jeszcze w pąkach...
miłego! świeci? ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoja kalina będzie kwitła w przyszłym roku, o ile nie zmarzną.
Ja mam świecznicę, ale o bordowych liściach. Niestety nie zakwitła :(
Widzę, że różyczki zaczynają Cie kręcić :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje wrzosy (których nie znam po imieniu) zabierają się za kwitnienie, a Twoje w pełnym rozkwicie :D Również świecznica zaczyna, jestem bardzo z niej zadowolona. Ciemiernik dostał mnóstwo nowych liści, wiosną powinno być dobrze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, te białe puchate pałeczki liatr bardzo mi się podobają. W tym miejscu mam tylko białokwitnace, więc innego wyboru nie miałam, no i dobrze. Tylko nie wiem, czy z tymi świecznicami nie będą się gryźć, jak się rozrosną?

Izo, znam roślinki po imieniu, ale głównie swoje, bo przed zakupem sobie dokładnie temat przerabiam, co i gdzie będzie pasowało. Część kupowana w szkółkach i często lepiej orientuję się w nazwach, niż sprzedawcy! ;)

Aga, świecznica to fajna roślinka, liście ma podobne jak tawułka, ale kwiaty - świece całkiem inne. Rośnie wysoko, to trzeba wziąć pod uwagę przy sadzeniu...
a moje wrzosy też słabo jeszcze kwitną, dlatego fotografuję je z bliska. Niedługo będzie perspektywa na calość, bo m. zrobił murki (tfu, tfu, wypluwam te słowa, że nic mi nie pomaga w ogrodzie ;) )

Małgoś, to mnie zmartwiłaś z tą kaliną, myślałam, że ma pąki kwiatowe... :(
mam u siebie dwie, koreańską i japońską, żadna na razie nie chce kwitnąć!

Ewo, mój ciemiernik palmowy na razie tylko liściasty, a ciekawa go jestem, bo ma kwitnąć na zielono. Na razie nie ma zamiaru, chyba trzeba czekać do kolejnego sezonu...

biorę się za malowanie palisady, jeśli dobrze wyjdzie, to wstawię zdjęcia ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak sie zacznal gryzdz, to bedziesz rozsadzac i sadzic gdzie indziej, bardzo ladnie to zestawienie wyglada - miskie dlugie i wysokie dlugie.
Jak palisada wyjdzie tak sobie, to tez wstaw :twisted:
U mnie zachmurzenie duze, bez przejasnien ale cieplo jest, tak ze spoko.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

czekam niecierpliwie na zdjęcia palisady :)
mój M. zamierza na tarasie zrobić taką jakby balustradę z drewnianych pali o przekroju kwadratu... pomalować w kolorze teaku... chyba się zgodzę :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, tam mi ciężko zrobić jakiekolwiek zdjęcie, bo za siatką inna posesja, która jakoś dla mnie nie jest dobrym tłem. W przyszłym tygodniu dojedzie mata wiklinowa, po zamocowaniu powinno być lepiej! Na razie pewnie zrobię jakieś foto - puzzle ;)

Agunia, jak ja bym chciała, żeby mój m. coś wybudował przy tarasie. Aż się prosi o jakąś kratko - pergolę z hortensją pnącą! :;230
(niestety, pnącza to u nas temat zakazany, bo m. pnączy i form płaczących bardzo nie lubi, a ja nie chcę stosować przemocy ;) )
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A gdzie zamawiasz maty wiklinowe? ja dorwalam babeczke na all, ktora ma dobre ceny a jeszcze poza all o 5 zlociszy taniej przesyla. 2-3 dni i mialam za kazdym razem w domu.
Pnaca hortensje mozesz przemycic hihi posadz przy macie a jak urosnie, to zrob zdziwiona mine i powiedz - o zobacz jakie badziewie w gore chce isc a niby miala byc plozaca :twisted:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maty też na all, ale w tym miejscu po raz pierwszy, nie wiem, jakie będą. Poprzednio byłam zadowolona, ale nie znalazłam tego samego sprzedawcy.

Dopiero wróciłam z tego ogrodu, zdjęcia będą jutro i pewnie w deszczu, bo zapowiadają zmianę pogody. Już od południa było pochmurno... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, przesadziłam trochę! :?

...właściwie, to naprzesadzałam się strasznie i nasadziłam, musiałam zamienić miejscami kilka roślin, żeby po paru latach miały miejsce na rozwój, choć nie do końca jestem pewna sosny bośniackiej. Najwyżej będę jej skracać przyrosty. To jeden z tych gratisów przy okazji zamówień w necie, obecnie ma 20 cm, ale kiedyś to ho ho!
...a palisada "zrobiła się" sama!! ;)
Tu kawałek w trakcie, reszta po skończeniu, bo na razie nie za ładnie wygląda:

Obrazek

jak widać, jest przy miejscu parkingowym, a nasyp był potrzebny dla wiśni Kanzan, jest wypełniony żyzną ziemią, żeby korzenie rosły bardziej poziomo, nie wgłąb, na wszelki wypadek, bo tam mogą być jakieś instalacje
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:shock: az mi szczeka opadla i to wszystko dla jednego chabazia :wink: A tak powaznie, to podobaja mi sie takie podwyzszone rabaty 8-) wszystko widac, nie trzeba sie po ziemi gapic a mozna sobie cos zwisajacego tez walnac i efekt murowany ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”