Grażynko byłem we środę na Babiej Górze, szliśmy czerwonym szlakiem od Przełęczy Krowiarki i po drodze, usłanej można powiedzieć krzewami jagód, nawet miały sporo owoców.
Tu takie trochę mało wyraźne zdjęcie
Naoglądałem się tam wielu skalniaków, tu dla przykładu rdesty, znam je bo rosną również w moim ogrodzie, zobaczyłem je po raz pierwszy w naturze
Gosiu witaj serdecznie. Nie, nie wyjechałem, ale mam wakacje, mam gości i spełniam ich zachcianki a przy okazji i ja korzystam z możliwości zobaczenia miejsc wartych uwagi. Mimo że nie leżę na plaży też jestem zadowolony, jest bardzo miło. Ach urlop, żeby mógł tak trwać dużo dłużej, pierwszy tydzień za mną.
Taką (orientalną w kształcie) stertę kamyczków, chętnie przywlókłbym do swojego ogrodu
Niech żyją wakacje, niech żyją, niech.....
Z planów ogrodniczych, muszę przyznać szczerze, nie wywiązuję się jak na razie, postanowiłem że od jutra w dniach bez dłuższych wycieczek, będę wstawał co świt i działał ostro, a co z tego wyjdzie to się okaże.
Nawet nie miałem jak dotychczas porobić nowych zdjęć
Lilie nadal kwitną jak szalone
Lilia orientalna 'Medusa' będzie kwitnąć najdłużej bo jako ostatnia zaczyna się rozwijać
Lilia orientalna 'Bernini'
I trochę 'suszek'
Pozdrawiam Tomek