Ogródek An-ki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Aniu twoja różyczka Green Tea jest równie piękna jak Green Ice. Czy w rzeczywistości są one do siebie podobne? I czy ta Green Tea ma faktycznie taki zielony środeczek, na co wskazywałaby nazwa?
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ta lilia o którą pytałaś u mnie to purpurowy książę... Purple Prince ...
Dziękuję Gabrysiu.U p.Pajdy jej nie widziałam.Może gdzieś będzie .Nazwę wpisałam do kajetu.
Wandeczko to tylko Green Ice to ta czcionka myli i żle odczytujemy nazwy.Zaraz ją zmienię przy podpisach roślinek.Rzeczywiście ma zielone oczko i spodnie płatki.To maleńkie różyczki1,5 cm ale w klastrach.
Basiu trudno mi powiedzieć-może Oliwka?
Mój ma 2 lata i w tym roku ładnie się rozkrzewił bo do tej pory był to chudy badyl.Teraz jest śliczny krzaczek.Nowa Rhapsody na razie śpi.
Krysiu dziękuję.Zaraz pobiegnę na Twoją działeczkę popodziwiać.
A muszę Ci powiedzieć,że jak wkopywałam różę po tych deszczach to wcale nie było mokro .
Taro,Jadziu-macie całkowitą rację-ona również przypomina te drzewiaste peonie,ale też hibiskusy.Najważniejsze,że ma jeszcze 4 pąki więc mam nadzieję się nią nacieszyć do syta.
Wandeczko to tylko Green Ice to ta czcionka myli i żle odczytujemy nazwy.Zaraz ją zmienię przy podpisach roślinek.Rzeczywiście ma zielone oczko i spodnie płatki.To maleńkie różyczki1,5 cm ale w klastrach.
Basiu trudno mi powiedzieć-może Oliwka?
Mój ma 2 lata i w tym roku ładnie się rozkrzewił bo do tej pory był to chudy badyl.Teraz jest śliczny krzaczek.Nowa Rhapsody na razie śpi.
Krysiu dziękuję.Zaraz pobiegnę na Twoją działeczkę popodziwiać.
A muszę Ci powiedzieć,że jak wkopywałam różę po tych deszczach to wcale nie było mokro .
Taro,Jadziu-macie całkowitą rację-ona również przypomina te drzewiaste peonie,ale też hibiskusy.Najważniejsze,że ma jeszcze 4 pąki więc mam nadzieję się nią nacieszyć do syta.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ach ta Giardina wciąż mnie zachwyca
i już bym chciała ją mieć tylko gdzie ją zdobyć.
A kociska to pewnie odpoczną sobie teraz po tym upale. A to ten drugi to jakiś przybłęda.

A kociska to pewnie odpoczną sobie teraz po tym upale. A to ten drugi to jakiś przybłęda.

Maju jak nie dostaniesz Giardiny to ja mam 3szt-w końcu od czego są koleżanki-trzeba się dzielić.
Biały w czarne łatki przypętał się za moim i razem sobie śpią,jedzą i gdzieś znikają.Jest niezwykle sympatyczny i bardzo lubi się pieścić.
Zakwitły następne pachnące lilie i liliowce..Nela mówi,że to drzewa bo tak wyrosły.

Biały w czarne łatki przypętał się za moim i razem sobie śpią,jedzą i gdzieś znikają.Jest niezwykle sympatyczny i bardzo lubi się pieścić.
Zakwitły następne pachnące lilie i liliowce..Nela mówi,że to drzewa bo tak wyrosły.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Zazdroszczę Ci tych lilii, u mnie po przekwitnięciu żółtych zrobiła się pustka, będą dopiero na przełomie miesiąca - chyba.
O jakże ja będę szczęśliwa
jak na razie szukam wytrwale. 

O jakże ja będę szczęśliwa

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aneczko jak Ty to wszystko mieścisz na takim skrawku ziemi, to mi się w głowie nie mieści.
Bonanza rewelka.

Bonanza rewelka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
No właśnie... jak u Was ze zgodnością zamówień wiosennych u p. Pajdy?basjak pisze: Dołączam do klubu wielbicieli Gizmochociaż u mnie na razie pąki, mam dwie stare i tak mi się spodobały, że dokupiłam następne. Czekam z niecierpliwością na Big Brothera...ma mieć jeszcze większe kwiaty.

Gizmo też budzi mój zachwyt - i tu jest zgodność... ale BB zamówiłam... i ni ma

Pozostałych kilka też budzi spore wątpliwości - ładne są, nie powiem... ale nijak się to ma do tego, co zamawiałam...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aniu, Giardina Ci pięknie rozkwitła, jaki z niej bukiecik 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu nie zalało was ?
Całą noc grzmiało lało w waszych stronach.
U mnie spokojnie, trochę popadało ale bez szaleństw.
Całą noc grzmiało lało w waszych stronach.
U mnie spokojnie, trochę popadało ale bez szaleństw.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aneczko cudna ta EfY....niesamowita no a o Rapsody ciągle marzę.....może tej jesieni się uda.
A cóż to za dioblisiek w białe łatki do Was się przyprowadził...i co śpi z Dexem?
Wiesz koniecznie muszę się rozejrzeć za tą olbrzymką Gizmo....śliczna taka, że hej.
A cóż to za dioblisiek w białe łatki do Was się przyprowadził...i co śpi z Dexem?
Wiesz koniecznie muszę się rozejrzeć za tą olbrzymką Gizmo....śliczna taka, że hej.

Gosiu witam serdecznie.gorzata76 pisze:No właśnie... jak u Was ze zgodnością zamówień wiosennych u p. Pajdy?basjak pisze: Dołączam do klubu wielbicieli Gizmochociaż u mnie na razie pąki, mam dwie stare i tak mi się spodobały, że dokupiłam następne. Czekam z niecierpliwością na Big Brothera...ma mieć jeszcze większe kwiaty.
![]()
Gizmo też budzi mój zachwyt - i tu jest zgodność... ale BB zamówiłam... i ni ma
Pozostałych kilka też budzi spore wątpliwości - ładne są, nie powiem... ale nijak się to ma do tego, co zamawiałam...
HI,Hi,Hi -a skąd u mnie aż 6 szt Triumphatorów?Ale akurat z nich się cieszę,bo mam jednolicie pod Giardiną i Pomponellą.
No i cebule były bardzo ładne(2 lata temu)W zeszłym sezonie nie zamawiałam ale teraz to już mnie korci bo parę szparek by się znalazło.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aneczko to ostatni bukiecik na Giardinie nr 2-wszystkie już ogłowione.Najbardziej kwitnie-od samego czerwca Pomponella.Ona jest nie do zdarcia.Cudna róża no i u mnie pnie się po pergoli-chce być pnącą-proszę bardzo.AniaDS pisze:Aniu, Giardina Ci pięknie rozkwitła, jaki z niej bukiecik
Kogro na szczęście nie zalało ale też aż takiej ulewy to nie było.Przydał się ten deszcz.A w tej chwili świeci słoneczko i idzie ku pogodzie.
Pytasz gdzie te roślinki pomieszczę?=no na tym zdjęciu widać jak gęsto wszystko rośnie.

Ela Giardiny mam 3 a Rhapsody dokupiłam u Kapiasa-(mam, więc 2 szt)jak nie do0staniesz to razem z Twoją wykopiesz i Rhapsody.
U nas prawdopodobnie znowu będą za rok więc ewentualnie dokupię.
Z wiosennych zakupów w Czechach zakwitły wszystkie róże-oczywiście 1-3 kwiatki ale przynajmniej wiadomo,że to te zamówione.Np.Diamont BorderDorasta do 150 cm 90 szer.Ma pełno takich kwiatów i jasno rózowe pączusie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.