Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Śłiczności te Twoje róże Justynko, Eden - zachwycająca, dlaczego ja jej jeszcze nie mam? aha, kasa. No tak, przeczytałam na jakimś bilbaordzie wczoraj zdanie, które mogę śmiało parafrazować : ogród uskrzydla, pieniądze uziemiają .
Piękne ujęcia zrobiłaś swoim różom, bardzo estetycznie też wykonałaś dla nich kompozycje. Odgapiam powoli :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eden-będziesz z niego bardzo zadowolona:)
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Prześliczne te róże.. Ahh Ahh
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

ewamaj66 Eden pojawił się na mojej drodze :D zupełnie przypadkowo. Jechałam z wizytą do koleżanki. Do szkółki wpadłam tylko na rekonesans ( nie jest mi do niej nigdy po drodze-jest na uboczu, zresztą maja tam przewagę iglaków i ceny zaporowe). Trzy tunele foliowe z samymi różami i jeszcze tyle samo w plenerze. Zgłupiałam totalnie. Rozglądałam się za tymi, które były rekomendowane na forum. No i znalazłam. Był jeszcze śliczny Chopin., ale rozsądek zwyciężył. M obiecał, że kupi na ślubną rocznicę :tan

ewka63 ogród uskrzydla, pieniądze uziemiają - parafraza bardzo prawdziwa i chwilami niestety bolesna. Mi rozsądek wraca dopiero po powrocie z zakupów ;:223 Ale to taka mała radość za 15 złociszków. Z używek to ja tylko kawę, więc...od czasu do czasu robię zakup ogrodowy, kosmetyczny lub odzieżowy bez wyrzutów sumienia. Wszak to Eden.
Dziękuję za tyle miłych słów pod adresem moich kwiatów i kompozycji ;:196 Cieszę się, że moje zestawienia mogą być dla kogoś zgapką.

Annes 77 Dziękuję ;:196 Też mam taką nadzieję. Jest piękna.

aagaaz Miło mi, ze tak uważasz. Dziękuję. ;:196 Dopiero uczę się róż i to początek przygody. mam nadzieję, ze udanej.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Witaj Justynko :D
Najbardziej to się cieszę z tego, że rośliny Ci dobrze rosną (wiem, powtarzam się, ale naprawdę to dla mnie ogromna radość), ale też z tego, że mogłam tu zajrzeć.
Bardzo ładnie nazwałaś swój wątek i rozumiem dlaczego. ;:108 Twój ogród jest naprawdę uroczy, z pięknymi zakątakmi i masą roślin.
Do tego te kudłacze, no i piękne zdjęcia.
Przeczytałam też, że nie oparłaś się różom :D Mary Rose to świetna odmiana, nie zawiedzie Cię.
A Eden? Cóż, Eden kiedyś mi się śnił po nocach, więc rozumiem każdego, kto go sadzi u siebie :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Walentyno , dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Dom z ogrodem to spełnienie naszych najskrytszych marzeń. Więc nasze szczęście wielkie, choć ogródek niewielki :D Kudłacze urocze, chociaż charakterne. Do róż przekonałam się też dzięki tobie. Po spacerze po twoim ogrodzie, nie było siły. M jeszcze utwierdza, ze róże piękne, że wart. Tak więc przepadłam z kretesem. Wszelkie cenne uwagi i wskazówki na temat ogrodu i róż mile widziane. Edenka jeszcze doniczkuje. Muszę ;:132 , żeby nie biegać z nią po ogródku.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko różyczki ;:63 ;:63 ;:63
A czy wiesz, że kiedyś mialam wcale ich nie mieć :;230
Wsiąkłam i rozumiem Twoje wsiąkniecie :lol:
Eden Rose boska jest :uszy
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Gdzie nie wejdę, tam róże i jak mam oprzeć się ich urodzie ;:170 Żeby jeszcze wszystkie były po 15 zł, ale ostatnio urzekła mnie o fioletowych kwiatach, ale było mi szkoda 50 złotych :roll: Justynko, widzę, że i Ciebie wzięło :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamelko to tak jak ja. Jeszcze 2 lata temu byłam pewna, że na pewno ich nie chcę.
Ale człowiek nie krowa i zmienia poglądy, na szczęście :;230

Iwono niestety wzięło ;:14 Mówisz fioletowa za 50, a cóż to była za jedna? Widziałam i nie kupiłam ( dumna ze swej silnej woli) fioletową, ale tak leciutko, też za 15. Chyba po nią jutro wjadę :oops: .

Dzisiaj niedziela, więc motyw z dzwonami, a właściwie z dzwoneczkami :wink: na czasie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Te dzwoneczki ze szczególną dedykacja dla Danusi.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Niestety była bez etykietki, ale kolor kwiatów był ciemny, intensywny...pierwszy raz taką widziałam ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

;:180 ;:180 ;:180 Dobra kobieto ;:196 ;:196 ;:196 Ty to wiesz jak mnie uszczęśliwić ;:138
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

klarysa pisze:kozino Cieszę się, że sprawiłam ci przyjemność. Ta lawenda była z myślą o tobie. Ja też ją bardzo lubię. Moje 4 spore krzaczki już dosyć wiekowe, mają 5 lat. i ok 30 cm wysokości. Były kupowane na targu , bez oznaczeń. Różnią się wybarwieniem kwiatów. Jedne są jaśniejsze i bardziej srebrzyste, a drugie ciemnofioletowe i grubsze kłosy mają. Przycinam je regularnie, w tym roku rzekłabym, ze drastyczne cięcie było po zimie, myślałam, ze pójdzie na straty. Okazało się, ze wręcz przeciwnie, nabrała sił i pięknie kwitnie. Z odciętych gałązek robiłam sadzonki. Doczekałam się kilku krzaczków, ale to nie są jakieś spektakularne sukcesy. na razie malizny. Siać nie próbowałam, wiem, ze trzeba je przechłodzić przed wysiewem, dla mnie zbyt skomplikowane :oops:
Dziękuję Justynko za lawendę jesteś kochana ;:196 ;:167 ;:167
Mówisz że siew skomplikowany :roll: , no mi się wysiało ładnie po stratyfikacji ( wykiełkowała w 100% więc nawet jeśli coś potem wypadło to nie żal :wink: ) Ale dla mnie to ukorzenianie gałązek okazało się porażką :oops: A możesz powiedzieć coś więcej na temat ukorzeniania :?:
Ja próbowałam na wiosnę takie suche badylki, wsadziłam w ukorzeniacz i do ziemi, coś tam jakies listki już nawet były i niestety padły. Chciała bym moją różową rozmnożyć, ale tym razem bez porażek. Niby jest tak że lawenda jest zimozielona to może jeszcze teraz spróbuję powtykać w donice pod krzaczki lawendy jej odnóżki :?: Jak myślisz :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emko, ja ukorzeniałam po wiosennym i letnim cięciu ( gdy przekwitła i się obsypywała) w ukorzeniacz i do "przedszkola". Mam takie cieniste miejsce między krzakami, gdzie gleba dosyć trzyma wilgoć (mogę zapomnieć podlać-a zdarza się to często :oops: ). Dopiero następnego roku wiedziałam czy operacja zakończona sukcesem. Sąsiadka nakrywa jeszcze słoiczkiem, zeby było ciepło i wilgoć nie uciekała. Ja nie próbowałam.
Mówisz, że siew nie jest skomplikowany? Spróbuję.
Dziękuję za odwiedziny.

Obrazek

W tym roku zakwitnie świecznica o żółtych listkach, bordowa ? I rozczochrany czosnek ( tegoroczny zakup) :tan. Ciemiernik pomylił pory roku :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Pod słupem ( ma go zakryć winobluszcz trójklapowy- już posadzony) zrobił się gąszcz. Przekwitły irysy i bodziszki. Teraz kolej na języczkę, ostróżki i tojeść kropkowaną.

Obrazek Obrazek

Coś dla ducha już było teraz dla ciała. Dojrzewają czereśnie i poziomki.

Obrazek Obrazek

I takie tam różne widoczki i portrety :uszy

Obrazek Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

witaj Klaryso! :)
nie wiem jak to się stało, że nigdy wcześniej nie byłam w Twoim 'Małym-wielkim szczęściu' - mijamy się przecież regularnie w różnych zaprzyjaźnionych wątkach... spieszę donieść, że nadrobiłam straty i zwiedziłam Twój piękny ogródek, przeglądając wszystkie strony i zdjęcia :) byliny masz powalające i ze smakiem dobrane, a różnorodne drzewa i krzewy stanowią ich ładne tło...
będę Twoim gościem, jeśli pozwolisz :)
pozdrawiam ciepło!
A.
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Dzwoneczków masz całą masę, zazdraszczam :)
Wszystko masz piękne i z lawendą tez tak spróbuję w tym roku :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”