Kasiu, być może masz rację ... Najważniejsze, ze Księciunio wrócił
Madziu, Księciunio jest mój i nigdzie go nie puszczę
Twoja księżniczka z pewnością znajdzie swojego amanta. Może już ma? ;)
Celinko,

Na pewno sie umówimy
Witaj
Ewelinko 
U mnie to jakoś tak dziwnie jest, że zawsze wiosna jest opóźniona, a potem różnie bywa. Na ogół jednak moje rosliny kwitną zawsze z lekkim opóźnieniem w stosunku do innych ogrodów.
Z różami jest podobnie. Zakwitły mi tylko trzy, wszystkie z tych "żelaznych" (historyczne, rugosy).
Chociaz teraz kwitnie już także Alba Maxima - ale i to historyczna. Wielkokwiatowe jeszcze w pąkach.
Też wszystkie musiałam nisko przyciąć, ale już niedługo i one się ruszą

Zestawienie irysów z makami też mi się podoba, dlatego namiętnie fotografuję ten duet
Orlików trochę kolorów sie nazbierało, brakuje tylko niebieskiego ... ale mam dostać

Nie wiem na pewno, jaki to różanecznik, jestem jednak prawie pewna, że to Catavbiense Grandiflorum, bo znam jego matkę ;) Jak chodzi o kwiaty, to z przyczyn, które wymieniłaś, wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, że miał za mało wody
Postanowiłam w tym roku spróbować wyłamywania pąków, chociaż trochę się boję ... Może zrezygnować i dopilnować tylko, żeby latem miał dość wody? ...
Ewelinko, jesteś koneserką wszelkiego rodzaju dzbanów i innych naczyń ceramicznych w ogrodzie, więc jak Ty mówisz, że mój dzbanek jest dopasowany, to znaczy, że jest to bardzo trafiony element skalniaka. Dziękuję!

Znam walory arcydzięgla i głównie z tego powodu, że jest zaliczany do ziół, marzyłam, żeby go mieć w ogrodzie. Mój ogródek jednak okazał się dla niego i za mały, i za suchy
Spróbuję w przyszłym roku ulokować go za ogródkiem, w części warzywnej, dając mu odpowiednio doprawioną gliną ziemię

Za wiersz bardzo dziękuję
m