Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Post »

Wszystko co znajduje się na polu należy do rolnika, więc i kamienie nad czym ubolewam, bo leżą latami , Zastanawiam się nad takimi leżącymi w rowie przy drodze, bo przecież gdyby tak wjechać niechcący do tego rowu, to nie było przyjemnie trafić na taki głaz wielkości dużego psa. Tak więc dla bezpieczeństwa lepiej było by je zabrać :;230 Ale czyj jest rów :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kobietki witajcie...odniose sie do Waszych postow pozniej...mala marudzi,nie mam czasu,,,a poki co przeszlam sie do szklarni,popatrzylam na krzaczki pomidorka i znalazlam kilka juz oto takich okazow:

Obrazek

Juppi juppi jej :tan :tan :tan Ciesze sie jak dziecko,moje pierwsze w zyciu pomidorki ;:138

A i winogronka juz tez sie zawiazuja..

Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluje.Pomidorki ladniutkie paki kwiatowe winogron tez-z moich chyba nic w tym roku.. :evil:
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajnie ;:138 Pierwszy pomidorek, ja czekam mam dopiero kwiatuszki, a wino strasznie mi się ociąga więc nawet nie wiem czy cokolwiek będzie :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kobietki witajcie ;:4 :wit
Dzieci spia to moge cos przez chwilke poklikac...

Emka,nie martw sie ,,tez winogrona w koncu dojrzeja..a pomidorki za to bedziesz miec dluzej :wink:
Jak ja juz zjem i o nich zapomne to Ty ciagle bedziesz sie nimi objadala ;:65

Doromichu..poczekaj..mam nadzieje,ze i Twoje zaczna paczki puszczac :wink:

Gawroneczko to Wam sie upieklo jednym slowem :shock:
Szczerze to ja tez bym wziela,skad mialabym wiedziec,ze dla kogos kamienie sa jakas wartoscia? Uznalabym to za zwykly balast,ktorego pomoglam sie pozbyc :wink:

Jowitka,fajnie,ze maly juz taki duzy ,ze sam na rowerku jezdzi..Moj maly normalnie zapomnial jak sie jezdzi.. :shock: W zeszlym roku jezdzil na dwoch kolkach juz sam,ale rowerek juz byl malutki..Przyszla jesien,zima,kupilismy mu niedawno wiekszy rowerek,wsadzamy go,a on sie przewraca :shock: I znow go z kijem uczymy od nowa.. ;:223 Zapomnial przez zime jak sie jezdzi.. :shock: A zawsze sie mowi jak sie obawia,ze czegos sie nie zapamieta,ze to jak z jazda na rowerze,zawsze sie pamieta...a widac,moj synus to przeciwienstwo reguly :;230 ;:224 :shock:
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Mój jezdzi dopiero na 4 kółkach,ma 3,5 roku ma jeszcze czas na dwa i kijek też jest z tyłu żeby go czasami popchać jak się zmęczy lub żeby nie uciekł czasami tak to wygląda jakbym biegła za nim z tym kijkiem w ręku aż się ludzie śmieją. :oops:
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jowitka,,aha,,mysllam,z e\twoj smyk starszy :wink: Moj w sierpniu 6 lat skonczy wiec juz swiety czas zeby umial jezdzic ;:14

A tak na marginesie u nas weekend minal pod znakiem ogrodnictwa na maksa..
Mezus zrobil mi donice,o ktorych pisalam wczesniej..Wstawie pozniej fotki.
Poza tym ja zrobilam sobie rabatke przed domem..Tam gdzie pisalam,ze bedzie pietrowy skalniak to niestety skalniaka nie bedzie :oops: bo mialam za duzo kwiatkow w szklarni,ktore na skalniak sie nie nadaja,a jak maz slyszy,ze chce kupic jakies roslinki (wlasnie na ten skalniaczek,ktory chcialam) to sie burzy,ze przeciez cala szklarnie mam kwiatkow wiec juz zrezygnowalam z tego pomyslu,po co ma mi uszy suszyc ciagle,ze tylko wymyslam cuda.. :twisted:
Noooo i moje nowe pomidorki znalazly sie juz w miejscach stalych.
Posadzilam 35 sadzonek... :shock: No to niech sobie teraz zdrowo rosna...a juz niebawem bedziemy jesc pomidorki z wczesniejszych krzaczkow ;:138

Poza tym maz zaczal nowy projekt..
Teraz buduje sobie szope na narzedzia i bedzie to polaczone z patio,gdzie beda te meble ogrodowe odnowione i bedzie tam tez grill :shock: budowany :shock:
Takiego projektu maz sie zlapal,robi jak zwykle wszystko sam,bez wczesniejszego doswiadczenia...ale ja tam w niego wierze :wink:
Juz takie cuda teraz porobil,o ktore wczesniej bym go nie podejrzewala,ze bedzie umial wiec wierze,ze i z tych jego planow cos bedzie.
Poki co,przyszykowal sobie podloze..i bedzie po malu robil sobie..w miare wolnego czasu..
Nie wiem czy zdjecia tez zamieszczac? Czy to pasuje do tematu ogrodowego? ;:224
Nie chce tez Was zanudzac takimi rzeczami...jak chcecie zdjecia z postepu budowy to dajcie znac,a jak nie to spoko :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JOWA
500p
500p

Post »

Wrzucaj ,wrzucaj ,pochwalk się z chęcią obejrzę i inne forumowiczki też. ;:108
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Oki :wink:
No to jak juz cos bedzie postawac to będę wrzucac :wink:
JOWA
500p
500p

Post »

Kwiatki też pokaż te posadzone ze szklarni. ;:108
Nasz mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Tak,tak,mam nawet porobione zdjecia juz,ale bateria mi zdechla :;230
Teraz sie laduje,przetransferuje zdjecia z aparatu do komputera i wstawie pozniej,jak mala utnie sobie drzemke :wink:
JOWA
500p
500p

Post »

No to czekam na efekty mój m na razie to za porządki za altanką się wzioł,a jest tam co sprzątać nasz poprzednik wszystko rzucał za nią i teraz wywozimy to wszystko(blachy,sare garnki,podeszfy od butów,szmaty,kapsle)segregujemydobrą ziemie.Potem powsatna przegrudki na przerobioną ziemie i na kompostownik.
Nasz mały raj na ziemi.
JOWA
500p
500p

Post »

Rany ile błędów robię chyba muszę się do szkoły wrucić. :oops: ;:14 ;:223
Nasz mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

No widzisz,tez pewnie cos wykorzystasz z tego ;:108 Widzialam u Ciebie ten garnek z petuniami,fajny pomysl,wszystko da sie wykorzystac :wink:
Nam poprzednik domu zostawil taki syf,ze musielismy skipy zamawiac,zeby to wywiezc..Nie chcialabys widziec co tu bylo :twisted:
Ogrodki z przodu przed domem zaniedbane,zasyfione i nawstawiane smieci,workow,jakies stare plyty chodnikowe,stare lozeczka,,masakra.. :twisted:

Za to teraz jak widze moje ogrodeczki jak sobie zrobilismy,to az mnie duma rozpiera ,ze z takiego syfu zrobilismy "cos". ;:224
JOWA
500p
500p

Post »

Wiesz co do poprzednika to mi też wszystko zostawił łącznie z żony majtkami naszczęście czystymi.Ale już zahartowana byłam bo jak 3 lata temu kupilismy mieszkanie to razem ze wszystkim babuchna już rok siedziała w domu opieki ale jej rzeczy zostały brudna pościel,ubrania,pamiatki ,buty śmierdzące,zgniłą lodówkę,karaluchy,gołębie z gniazdem,nawet kamyki zapakowane w ozdobne papierki(musiało jej już bić ;:223).Po prostu wszystko zostało ,tak samo na działce ale ten to nam powiedział że już po prostu siły nie ma(ma 82 lata)i czy możemy to sami zrobić,działkę kupiłam okazjonalnie,dostaliśmy dodatkowo pełno narzędzi,nawozów,kosę spalinową,kwiaty.Warto było to uporządkować.
Nasz mały raj na ziemi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”