W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, dzięki za życzenia zdrowia dla Jantarka, byliśmy u lekarza i na razie jest wszystko w porządku, macie ładne pieski, zazdroszcze niektórym, niestety, mój pies nie lubi kotów, lubi je tylko gonić, a jest bardzo szybki, próbuje trenować Jantara ale idzie mi to powoli, trzymajcie za mnie kciuki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

Znając koty szybko sobie wychowają każdego szlachetnie i nieszlachetnie urodzonego burka, oby miały tylko na początku drogę odwrotu jeśli działają w pojedynkę.
Kefir - świetne imię dla futrzaka, ale bym go wytargała.
W którym momencie zdecydowaliście się na wizytę u weta z Jantarkiem? Pytam się, bo myślę ze to dobre miejsce na wymianę doświadczeń.
Uważajcie na kaszel, wirus szaleje i jeśli zobaczycie,że Wasz psiak prycha, kicha to pół biedy( też proponuję weta), ale jak pokaże się glut to biegiem do lekrza i pamiętajcie o środkach na kleszcze, pomimo, że luty pogoda im sprzyja :!: :!: :!:
Ps.O przepraszam, to żadna księżniczka tylko książę, który uwielbia tarzać się w krowich plackach jak każdy zdrowy, normalny burek, a poza tym jest bardzo miejskim psiakiem :D :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Jeśl chodzi o kleszcze, to masz rację Beato, ja po ostatniej eskapadzie nad Wisłę w weekend (było ok 6 stopni), znalazłam na moim futrzaku 5 kleszczy :twisted:
Kenzo jest zawsze zabezpieczany Frontlinem, niezależnie od pory roku...do tej pory ten środek nas nie zawiódł, kleszcze usychają w połowie drogi do skóry :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kleszcze pojawiły się i u nas , ja też całorocznie stosują frontline . Takie podstawowe wiadomości dla psiarzy :D http://www.vetserwis.pl/kleszcze.html.
Fajny ten Kefir :D
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

My stosujemy od roku polski FIPRex z tą samą substancją czynną - fipronilem. Jest o połowę tańszy i równie skuteczny.
A na pchły rewelacyjny jest Ektifo , za...3 zł :-)))
Musiałam go wypraktykowac , gdy kupiłam...błamy z nutrii, które miały służyc za dywan w sypialni.
Najpierw zacęly sie czochrać psy, potem - my. W końcu, przy odkurzaniu zauważyłam, że coś
się ruso miedzy włosiem błamu :shock: I to były PCHŁY.
Po rozrobieniu roztworu Ektifo i rozpyleniu, zwinięciu błamów i wywaleniu do wietrzenia, robactwo zdechło. Ale jeszcze długo czochraliśmy się na widok tego nieszczęsnego nabytku :lol: :lol: :lol:
Nie muszę chyba dodawać, że teraz leży zwinięty w magazynku? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Beatko skoro książę to niech tak zostanie ;:113 ale te krowie placki mnie przeraziły, już widzę na moim mopie te placuszki ;:154 a Kefir uwielbia być tarmoszony, więc chętnie się rozłoży na pleckach
Deirde kciuki trzymamy i za zdrowie i za tresurę ;:333
Hanka jeżeli ten FIPRex to jest to na skórę to moje psiaki już od dłuższego czasu mają to stosowane i bardzo sobie to chwalę
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Jeanne pisze:Ha ha, Kenzo jak je ryż to podłoga dookoła miski wygląda tak samo :lol:
A potem jeszcze jeździ z miską po całej kuchni, bo przecież NIC się nie może zmarnować :P
a myślałam, ze to tylko moj bydluś taki żerny...

ale porządny jest po jedzieniu wyliże wszystko, łącznie ze ścianą, podłogą i miską z każdej strony...
a bywa że papu zaczyna w przedpokoju, a kończy na środku kuchni, albo w pokoju...

Kefir jest przesłodki... wytargaj go ode mnie pod szyjką i podrap za uszkami
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Z Jantarem byliśmy pierwszy raz u weterynarza dwa dni po zabraniu go ze schroniska, pies nagle zaczął kaszleć, też co chwila wymiotował, mieliśmy z nim od początku duże problemy, w sumie byliśmy w trzech klinikach, w pierwszym z nich powiedziano nam o jego chorobie, w drugiej klinice zaproponowano nam prześwietlenie, jeżdzimy tam dwa razy w roku na wykonanie zdjęcia kontrolnego, co do frontline, my też go używamy.
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Moja suka na fiprex jest uczulona, niby ta sama substancja czynna a jednak ją sypie. Jak byłam u weta powiedział, że nie tylko ona. Frontline nie powoduje żadnych zmian skórnych. Sama nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O! Dzięki Moniko za ostrzeżenie. Zwrócę teraz baczną uwagę na kudłacze, po zadaniu specyfiku.
Wcześniej nie zauważyłam żadnych wysypek u nich, ale prawda jest taka, że psy codziennie są w rzece i chyba szybciej się to zmywa ze skóry, niż pozostaje.
A, że czasem łapią pchły na towarzyskich spotkaniach na łące, więc je pryskam, gdy się strasznie czochrają, a pływanie nie bardzo pomaga. :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Własnie zastanawiałam się nad skutecznością tego Fiprexu :roll: chyba wypróbuję, skoro mówicie że działa równie dobrze co Frontline :wink:
Tylko zmartwiło mnie że może powodować uczulenie...no ale spróbować warto 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fajnie się Was ogląda :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Świetna fotka, to chyba jakaś śledzikowa imprezka dla piesków :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Hanka wypiłam z koleżanką butelkę czerwonego winka, ale chyba jestem pijana, bo coś mi się dwoi i troi w oczach :;230 super fotka, ale skąd tyle psiaków ;:183
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soooooniuuuuu...ale ja jestem jeden :shock:
Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Zablokowany