Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Witam. Dziękuję za odwiedziny. Pospaceruję u ciebie podczas majówki. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Stasiu oczka jeszcze nie ma...normalnie zastój...ale pokażę to co jest jak tak bardzo chcesz :wink: w sumie aż wstyd :oops: taki bałagan pokazywac ale robię to tylko dlatego że liczę na to że kiedyś tam będzie ładnie,a te fotki to będzie dowód na to że trochę pracy się wykonało :)
Obrazek
a to częśc filarów...reszta nie wiem kiedy bo betoniarka strajkuje :roll:
Obrazek
i jeszcze takie tam ogólne widoki
Obrazek

Obrazek
Justynko witam Cię i zapraszam na mały spacerek po moim ogródku,miło będzie Cię gościc :D
A to dla Ciebie na zachętę :wink:
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Widoczki "takie tam" bardzo ładne, zwłaszcza ten pierwszy. :)
Rozgardiasz w trakcie prac ziemnych musisz jakoś przeżyć :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Oooo....wierzba poszła pod piłę :shock: :?: myślałam że zostawisz ją :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Bardzo fajnie wychodzą te filary...oczko w stylu węża powoli ukończysz,ponoć wszyscy mamy chwile zniechęcenia,ale to minie i będzie dobrze...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko czko już widać, że będzie piękne. Juz się nie mogę doczekać efektu końcowego 8-) :D
Rabatki ślicznie ukwiecone i kolorowe, wiosna to najpiękniejszy czas w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jeszcze trochę pracy Cie czeka , ale czuję , ze efekty będą tego warte ;:108
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Grażynko ;:196 rzadko tu zaglądam ale mam nadzieję że mi wybaczysz,
Tyle sie tu dzieje że trudno nadążyć, oczko pięknie będzie wyglądało, teraz już fajnie wygląda, bardzo ciekawy kształt mu wyznaczyłaś, muszę jeszcze doczytać o tych filarach bo chyba coś przeoczyłam , nie bardzo wiem co zamierzasz tam stworzyć, nie nadrobiłam zaległości jak należy :oops:
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Grażynko wszyscy mamy wzloty i upadki, ale znając Ciebie szybko dokończysz dzieła.
Wiosenne widoczki bardzo ładne, rób więcej - z przyjemnością obejrzymy.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Grażynko, czy ja dobrze widzę? Te słupki ogrodzeniowe z rozbiórkowej, starej cegły? Jak je można pięknie zaaranżować z powojnikami i innymi pnącymi! A zdjęcie jakie "nostalgiczne"!
Wężowe wiosenne coraz bardziej kolorowe, a kiedy powstanie wąż morski? :wink:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zachowaj obecne zdjęcia oczka jako dokumentacje trudu przy jego powstawaniu .Czyżby oczko powstawało przy starym zburzonym murze . Bardzo dobre fotki "jakieś tam " ,te żółte tulipany przy tym oświetleniu wyglądają jak lampiony oświetlające resztę rabaty .
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grazynko na razie bałagan ale nie taki straszny jak u każdego w czasie powstawania czegoś nowego
ale najważniejsze że mur zburzony filary solidne to już dużo, wężyska zarastają zioła na swoim miejscu ;:138 .
U ciebie Grażynko chyba wszystko lepiej rośnie ;:108 u mnie ziemia licha brak deszczu i klapa :roll:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Gdzie ten bałagan :?: Oczko juz niedługo będzie ozdobą ,jak dla mnie to juz prawie koniec prac w tydzień przy dobrych wiatrach :tan Oj będzie sie działo ;:138 .... najbardziej lubie wlewać wodę ;:224
Widoczki bajeczne :heja
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dziękuję za zachętę. Piękna. ;:63
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witajcie :wit Ech ta pogoda zimno i pada...to że pada to nawet ok ale wolała bym na tygodniu a niedziela mogła by byc bezdeszczowa...niestety nie mamy wpływu na pogodę i nie możemy sobie wybrac kiedy chcemy deszcz a kiedy słońce.Ale pewnie i dobrze bo gdyby każdy chciał pogodę według siebie ustawiać to dopiero by się bałaganu narobiło :roll:
Iwonko kochana przepraszam że Cię wcześniej pominełam i nie odpisałam...wybacz mi ale czasami jestem taka zakręcona :oops:
Oczko nadal czeka a mnie natchnienia nadal brak...mimo że w święta wypoczełam...
Krzysiu jasne wszystko jest do przeżycia nawet bałagan pod warunkiem że nie trwa zbyt długo :wink:
Tak bym już chciała żeby chociaż te filary były skończone,ale...w najbliższym czasie się na to nie zanoisi więc i na prządek nie ma co liczyc...
Grażka wierzba została przycięta bo była duża i nieatrakcyjna no i bałaganiła bardzo,ale nie chciałam jej się całkiem pozbywac.To coś wyłupanego to wypadek przy pracy ale myślę że sie zagoi i będzie ok :wink:
Marylu dzięki za pocieszenie ;:196 mam nadzieję że ten napad zniechęcenia szybko minie,bo.... :roll: Niestety na razie jeszcze trzyma(po raz pierwszy i życzę sobie oby ostatni)
Agnes ja też się nie mogę doczekać efektu końcowego,a tu jeszcze tyle do zrobienia.Oczko ,filary,nowe rabaty(niby sama przyjemność ale...gdybym tak wszystko umiała sama)Wiele roślinek czeka na posadzenie w miejscach które ogrodowo jeszcze nie istnieją(żurawki nowo nabyte rozsadzone(nie posadzone),trawy,pnącza i jeszcze kilkanaście roślinek które mają przyjśc z zamówienia internetowego)
Agatko oby wszystko wyszło tak jak sobie to wymyśliłam to będzię naprawdę fajnie(oczywiście według mnie i mam nadzieję że nie tylko :wink: )
Beatko nie mam Ci czego wybaczac...ja wszystko rozumię bo sama nie nadążam z odwiedzaniem moich ulubionych ogrodów nawet jak bardzo chcę :roll:
A filary hmmm...to tak to leciało-na początku były stare szopy,częściowo drweniane i w niewielkiej częsci murowane(stąd ten mur).Po usunięciu drwenianych części "ruiny" murowe spodobały mi się i miały zostac wkomponowane w ogród,jednak okazało się że zaprawa w tym murze kruszy się.Wymyśliłam więc by z odzyskanej starej cegły powstały filary(prostsze niż zbudowanie nowego muru-ważne dla wykonawcy)i...częśc powstała,reszta kiedyś...
Dorotko nie wiem czy wszyscy ale dzięki za pocieszenie ;:196 liczę na to że dół szybko minie jednak na razie nie chce...(znaczy ja chcę tylko on nie chce minąc)
Fotek mam dużo porobionych ale poza wszystkim to i komp się na mnie uwzioł i trudno foty wstawiac bo mi ciągle "wywala"
Martuś plan na zaaranżowanie filarów czy słupków jak kto woli już jest tylko jeszcze wszystkich słupków(filarów) nie ma więc...Brakuje jeszcze trzech filarów od ostatniego w prawo pod kontem 90 stopni.Gdy wszystkie powstaną ja się zajmnę resztą czyli pergolami,pnączami i "tajemniczym przejściem"
Olku zdięcia z powstawania oczka i reszty oczywiście są...to cenna sentymentalnie dokumentacja ;:108
Fotki "takie tam"i reszta były robione o wschodzie słońca...świeżutkie dla Stasi która chciała zobaczyc nowe oczko.Nie myślałam że się komuś spodobają bo były robione szybko,przed pracą i tak trochę niedbale :oops:
Stasiu ech ten bałagan...ile jeszcze brakuje żeby wszystko było tak jak bym chciała :roll: Liczę jednak na to że w tym roku chociaż w podstawie będzie...
Danuś w tym tygodniu nie będzie przyjaznych wiatrów(ja w pracy od 7 do 19 a eM jeszcze dłużej) więc nikt tego oczka nie wykona,ani ninczgo innego niestety też :?
Widoczki bajeczne to są u Ciebie...u mnie w porównaniu do Twojego ogrodu to wiocha.Uwielbiam Twój ogród ale wpędza mnie w kompleksy bo mój nigdy taki superaśny nie będzie ;:145
Justynko a działa :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”