Ogród Dorbie
-
- 50p
- Od: 10 sie 2009, o 13:00
Re: Ogród Dorbie
Ja ostatnio kupiłam goryczkę za 5 zł sporą sadzonkę a na allegro z odbiorem w Krk za 11 zł kupiłam 4 pierwiosnki teraz mąż ma kilka dni wolnego i chcę go wyciągnąć do szkółki po modrzewia na patyku upolowałam szkółkę co nają go po 30 zł .
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj jestem zaskoczona twoją iloscią rabat (ale mile zaskoczona )
wrzosowisko przepiekne , zazdroszcze Ci tych wielu ciekawych i pieknych roslin
pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
wrzosowisko przepiekne , zazdroszcze Ci tych wielu ciekawych i pieknych roslin

pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
amatorka015 cieszę się że Ci się podoba. Czekam aż się rozrosnie
Chętnie zobaczę Twój ogród, daj linka
Renatko ja dużo roślin kupuje na allegro, mam kilku sprawdzonych sprzedawców. Niektórych roslin nie można dostać w szkółce, szczególnie jakichś rzadkich odmian. teraz własnie zamówiłam berberys Helmond Pilar bo w szkólkach w okolicy nie znalazlam. Udało mi sie zamowic po 4,50zł, przesylka 16zł, za 5 sztuk zaplacilam razem38 zl, moze byc, ale nie wszystko sie oplaca. Na przykład tawuły mam w szkołce po 7,50 a na allegro sa najtaniej po 5,50 plus przesyłka, nie opłaca się

Renatko ja dużo roślin kupuje na allegro, mam kilku sprawdzonych sprzedawców. Niektórych roslin nie można dostać w szkółce, szczególnie jakichś rzadkich odmian. teraz własnie zamówiłam berberys Helmond Pilar bo w szkólkach w okolicy nie znalazlam. Udało mi sie zamowic po 4,50zł, przesylka 16zł, za 5 sztuk zaplacilam razem38 zl, moze byc, ale nie wszystko sie oplaca. Na przykład tawuły mam w szkołce po 7,50 a na allegro sa najtaniej po 5,50 plus przesyłka, nie opłaca się
Babcia ma 86 latLusia 57 pisze:Fantastyczny masz zielnik i babcię.

Migdalek kwitnie teraz, potem to zielone liscie, cudowne kwiatki, ale musi pasowac. ja tez mam kilka roslin ktore mi sie nie zmieszcza juz, mimo ze nie mam jeszcze wszystkiego zagospodarowanegoSure pisze:Pięknie, ale jeszcze lepiej będzie, jak wszystko się rozrośnie! A ja nawet nie wiedziałam, że masz migdałka, nawet się dziś nad nim zastanawiałam w markecie, tylko kompletnie nie miałam pomysłu, gdzie go posadzić!!
Moje iglaczki mini - kiedyś urosną
sosna gietka

sosna rumelijska

sosna koreańska

jadła mandżurska

jodła nikko

a ta nie wiem

biały fiołek

sosna gietka
sosna rumelijska
sosna koreańska
jadła mandżurska
jodła nikko
a ta nie wiem
biały fiołek
Świerk Procumbens Karzeł
Świerk Nidifirmis
i wiekszy
Swierk Daisy's White
skalnica
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,
tak oglądam te zdjęcia i myślę, że masz ogromny zapał i dużo energii, skoro tak dużo działasz w swoim ogrodzie.
Niektóre z tych iglaczków rosną powoli i ostatecznie nie osiągają dużych rozmiarów.
Ale i tak trudno sobie wyobrazić, jakie rozmiary potrafią osiągać.
Kiedy sadziliśmy świerki, to liczyłam, że taki jeden, może osiągnąć średnicę około 3 m.
Ale nie wzięłam pod uwagę tego, że taki będzie rósł podkarmiany w ogrodzie, a nie w lesie, gdzie miałby konkurencję innych.
Ani się obejrzysz, a urośnie Ci busz.

Niektóre z tych iglaczków rosną powoli i ostatecznie nie osiągają dużych rozmiarów.
Ale i tak trudno sobie wyobrazić, jakie rozmiary potrafią osiągać.

Kiedy sadziliśmy świerki, to liczyłam, że taki jeden, może osiągnąć średnicę około 3 m.
Ale nie wzięłam pod uwagę tego, że taki będzie rósł podkarmiany w ogrodzie, a nie w lesie, gdzie miałby konkurencję innych.

Ani się obejrzysz, a urośnie Ci busz.

-
- 50p
- Od: 10 sie 2009, o 13:00
dorbie pisze:amatorka015 cieszę się że Ci się podoba. Czekam aż się rozrosnieChętnie zobaczę Twój ogród, daj linka
Renatko ja dużo roślin kupuje na allegrooo, mam kilku sprawdzonych sprzedawców. Niektórych roslin nie można dostać w szkółce, szczególnie jakichś rzadkich odmian. teraz własnie zamówiłam berberys Helmond Pilar bo w szkólkach w okolicy nie znalazlam. Udało mi sie zamowic po 4,50zł, przesylka 16zł, za 5 sztuk zaplacilam razem38 zl, moze być, ale nie wszystko sie oplaca. Na przykład tawuły mam w szkołce po 7,50 a na allegrooo sa najtaniej po 5,50 plus przesyłka, nie opłaca się
Dorotko u mnie w szkółce te bergerysy są po 7,50 sztuka .Muszę się do nich przejechać bo tata widział u nich magnolię żółtą ale ceny już nie sprawdził a chciałabym taką w ogrodzie .
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iglaczki masz fantastyczne! Dobrze, że ja nie jestem od nich uzależniona - bo byłaby nowa lista zachciewajek.
Biały fiołek - ooooo...... to bardzo chciałabym mieć.
A ta biało-fioletowa poducha - czy to jest floks szydlasty?
Biały fiołek - ooooo...... to bardzo chciałabym mieć.
A ta biało-fioletowa poducha - czy to jest floks szydlasty?
Te iglaczki rosną pod ogrodzeniem w odleglosciach ok 2m od siebie, tez mam nadzieję ze nie urosna zbyt duze, jak będzie sie kroiło na to to ciachnę je i koniec
amba19własnie nie wiem co to jest, na pewno dwie odmiany razem, wydaje mi się że floks ma inne liscie, bo te są sztywne, iglaste

amba19własnie nie wiem co to jest, na pewno dwie odmiany razem, wydaje mi się że floks ma inne liscie, bo te są sztywne, iglaste
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Dorotko, fajne zdjęcia, szczególnie to ostatnie. Pochwalę się, że zamówiłam sobie białe fiołki, u Ciebie się zainspirowałam. Miałam fiołki w planach sadzić pod dębami, odkryciem było dla mnie, że istnieją też białe! ;)
A Twoje iglaczki też mają niektóre igły suche? Trochę się moimi martwię, ale widzę nowe przyrosty, może to nic poważnego?
A Twoje iglaczki też mają niektóre igły suche? Trochę się moimi martwię, ale widzę nowe przyrosty, może to nic poważnego?

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
No właśnie moje są podobne do tych Lusi, ale jeszcze nie kwitną 

a mnie z mini iglaczków przedstawionych w pierwszym poście na górze strony, najbardziej sposobał się biały fiołek