Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Nie lilie Andrzejku - liliowce dziś sadziłam.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a człowiek po pierwszych literkach z pośpiechu leci. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
witam sedecznie
śliczna wiosna u CIEBIE 

Witam. Do Starego Pola pewnie sie wybiore ale ja moge dopiero po pracy,po godz 15.Oczywiscie jak mój M mnie zawiezie, bo sama nie mam prawa jazdy.
Basia
Moje wyzwanie
Moje wyzwanie
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
widzę trochę osób sie wybiera na targi do Starego pola.Tylko ,żeby starczyło im roślin dla nas

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś kolor hiacynta faktycznie piękny, ja też poluję na cebule w takim głębokim ciemnym fiolecie lub bordo, ale jak na razie nie trafiłam.....chce też kupić białe, bo są przepiękne a ja nie mam

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś, dzięki za propozycję nasionek, ale już próbowałam i nic z siewu mi nie wychodziło. Dlatego rzuciłam się na piękne kupne
w zeszłym roku. Kupiłam duże i piękne sadzonki czerwonej i bladoróżowych, ale tam gdzie je posadziłam to im się nie podoba.
edna już padła a druga jest w trakcie padania. Żadna nie zakwitła więc chyba z nich zrezygnuję albo znajdę inne miejsce. Kiedyś
tam bardzo dobrze rosły jakieś sasanki i były piękne ale teraz jest za duża konkurencja w tym miejscu i niewiele chce tam rosnąć.
Niestety nie wszystko można mieć
Będę podziwiać u Ciebie.
Orliczki ciemnoniebieskie od Ciebie dobrze rosną choć są jeszcze malutkie. Będę pociechą na przyszłą wiosnę jak już podrosną.
Buziaczki
w zeszłym roku. Kupiłam duże i piękne sadzonki czerwonej i bladoróżowych, ale tam gdzie je posadziłam to im się nie podoba.
edna już padła a druga jest w trakcie padania. Żadna nie zakwitła więc chyba z nich zrezygnuję albo znajdę inne miejsce. Kiedyś
tam bardzo dobrze rosły jakieś sasanki i były piękne ale teraz jest za duża konkurencja w tym miejscu i niewiele chce tam rosnąć.
Niestety nie wszystko można mieć

Orliczki ciemnoniebieskie od Ciebie dobrze rosną choć są jeszcze malutkie. Będę pociechą na przyszłą wiosnę jak już podrosną.
Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Izo hiacynt ma piękny kolor..swoje kupowałam jako fioletowe a są
granatowe..a tak mi zależało na fiolecie.Tawuła pięknie wyglądach w deszczowych perełkach..... 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne szafirki
Zwłaszcza zainteresował mnie ten, który Ci pierwszy zakwitł. Chyba mam takiego samego, choć jeszcze nie kwitnie. Ale po listkach poznaję. Czy znasz jego nazwę?
Czy liliowiec 'Bela Lugosi' przyjął się? Pamiętam, że miał kiepski korzeń.

Czy liliowiec 'Bela Lugosi' przyjął się? Pamiętam, że miał kiepski korzeń.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ale masz fajnego tego ostatniego szafirka... dwukolorowy ? tez sobie kupiłam, ale przepadł...
Kiedy to ciepełko w końcu przyjdzie....
Kiedy to ciepełko w końcu przyjdzie....
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Izuniu,
dzięki za nasionka, ale niech już mi się wysiewa ta fioletowa sasanka, bardzo ją lubię.
Zresztą mam ją z własnego siewu przed laty.
Podobno idzie do nas ciepełko

Zresztą mam ją z własnego siewu przed laty.
Podobno idzie do nas ciepełko

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, czy ten hiacynt to nie Woodstock? Mam takowego i wygląda jak Twój 

Izuniu nasionka przyszły!!!!
Dziękuję ślicznie
.Wieczorkiem je wysięję i będę baaardzo pięlęgnowała.

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witajcie!
Przepraszam, że nie odzywałam się kilka dni. Zawsze coś...
czyli samo życie. Dzięki wszystkim za wizyty i zostawiony ślad.
Jest nadzieja, że w końcu będzie cieplej. Dzisiejsze popołudnie było całkiem przyjemne i słoneczne. Chociaż rano i do obiadu było zimno, a nawet bardzo zimno.
Keetee - dziękuję. Żeby tylko było cieplej...Słonko też by się przydało
Szkoda Basiu, że pracujesz w sobotę. Wszystkie soboty masz pracujące? Nad kierowcą "popracuj". Ja prawko mam, ale nie jeżdżę i też muszę liczyć na swego osobistego kierowcę
Myślę, że wkrótce będzie można zacząć inspekcję ogródków
Andrzejek - nie ma obawy. Dla wszystkich wystarczy tego dobra. Weź pod uwagę, że nie wszystko wszystkim się podoba. No - nie licząc kilku chorób forumowych...
Agness - białe polecam. Mam - są naprawdę śliczne. Takiego ciemnego pierwszy raz spotkałam. Mam też hiacynty Jan Bos - też mają mocny nasycony kolor. Z tego co widziałam są też odmiany o pełnych kwiatach. Może tej jesieni kupię jakąś...
Wiesiu - nie chcę Cię na siłę uszczęśliwiać nasionkami...Ja też nie mam ani ręki, ani cierpliwości czy przekonania do siania. Osobiście wolę kupić lub dostać sadzonkę. Czasem tak jest, że wbrew wszelkim zasadom roślina nie chce rosnąć i już. Też mam takie
U innych może zachowywać się jak chwast, a ja muszę dmuchać i chuchać by raczyła żyć. A może spróbuj w donicy...Chociaż masz tyle innych cudownych roślin, że bez sasanek Twój ogród też się obędzie. Masz rację, że nie można mieć wszystkiego. Też to sobie czasem przypominam by nie zapomnieć
Cieszę się, że orliki rosną. One chyba lubią sporo wody. Kupiłam kolejne pełne orliki sobie. Jeden z nich wkrótce zakwitnie...na balkonie.
Iwonko przy zakupie cebulek nigdy nie ma pewności co z nich wyrośnie. Jeżeli bardzo ci zależy to mogę kupić Ci i wysłać ... Tawuła mnie pozytywnie zaskoczyła. Chyba pomyślę o kolejnym krzaczku. Ten jest taki mini mini.
Jacku ten pierwszy to Muscari Azureum. Kupiony na targach w Starym Polu. To jego drugie lub nawet trzecie kwitnienie u mnie. Niestety nie rozmnaża się. A nawet 1 cebulka gdzieś wywędrowała... Z przykrością muszę napisać, że wciąż nie widać liliowców od Ciebie. Ani Bela Lugosi, ani tego żółtego pełnego
Nie chcę tam przy nich grzebać, by nie uszkodzić ewentualnych kiełków. Poczekam jeszcze. Może wyjdą...
Ave - witaj Ewuniu! Ten dwukolorowy szafirek według opakowania powinien być blado niebieski
I tak dobrze, że nie jest taki najzwyklejszy
Krysiu dobrze, że chociaż fioletowe Ci się wysiewają. U mnie żadne same się nie chcą wysiewać. I to nie tylko sasanki. Ta czerwona w zeszłym roku miała 3 kwiatki, a teraz sporo więcej i to mnie cieszy.
Wielkie dzięki Moniu! To musi być Woodstock. Jest niesamowity! Już myślę gdzie go później posadzić.
Agnieszko cieszę się, że doszły. Mam nadzieję, że znalazłaś w przesyłce ciekawe rośliny dla siebie.
Jakoś niewiele się działo na działce przez to zimno. Wystarczyło kilka godzin słonecznych i roślinki jakby ożyły. Niestety nie miałam aparatu ze sobą
a zakwitły tulipany turkiestańskie, i głodek, i kolejne prymulki.
- to wczorajsze śnieżniki i samosiejki bratków
Przepraszam, że nie odzywałam się kilka dni. Zawsze coś...

Jest nadzieja, że w końcu będzie cieplej. Dzisiejsze popołudnie było całkiem przyjemne i słoneczne. Chociaż rano i do obiadu było zimno, a nawet bardzo zimno.
Keetee - dziękuję. Żeby tylko było cieplej...Słonko też by się przydało

Szkoda Basiu, że pracujesz w sobotę. Wszystkie soboty masz pracujące? Nad kierowcą "popracuj". Ja prawko mam, ale nie jeżdżę i też muszę liczyć na swego osobistego kierowcę

Andrzejek - nie ma obawy. Dla wszystkich wystarczy tego dobra. Weź pod uwagę, że nie wszystko wszystkim się podoba. No - nie licząc kilku chorób forumowych...
Agness - białe polecam. Mam - są naprawdę śliczne. Takiego ciemnego pierwszy raz spotkałam. Mam też hiacynty Jan Bos - też mają mocny nasycony kolor. Z tego co widziałam są też odmiany o pełnych kwiatach. Może tej jesieni kupię jakąś...
Wiesiu - nie chcę Cię na siłę uszczęśliwiać nasionkami...Ja też nie mam ani ręki, ani cierpliwości czy przekonania do siania. Osobiście wolę kupić lub dostać sadzonkę. Czasem tak jest, że wbrew wszelkim zasadom roślina nie chce rosnąć i już. Też mam takie

Iwonko przy zakupie cebulek nigdy nie ma pewności co z nich wyrośnie. Jeżeli bardzo ci zależy to mogę kupić Ci i wysłać ... Tawuła mnie pozytywnie zaskoczyła. Chyba pomyślę o kolejnym krzaczku. Ten jest taki mini mini.
Jacku ten pierwszy to Muscari Azureum. Kupiony na targach w Starym Polu. To jego drugie lub nawet trzecie kwitnienie u mnie. Niestety nie rozmnaża się. A nawet 1 cebulka gdzieś wywędrowała... Z przykrością muszę napisać, że wciąż nie widać liliowców od Ciebie. Ani Bela Lugosi, ani tego żółtego pełnego

Ave - witaj Ewuniu! Ten dwukolorowy szafirek według opakowania powinien być blado niebieski

Krysiu dobrze, że chociaż fioletowe Ci się wysiewają. U mnie żadne same się nie chcą wysiewać. I to nie tylko sasanki. Ta czerwona w zeszłym roku miała 3 kwiatki, a teraz sporo więcej i to mnie cieszy.
Wielkie dzięki Moniu! To musi być Woodstock. Jest niesamowity! Już myślę gdzie go później posadzić.
Agnieszko cieszę się, że doszły. Mam nadzieję, że znalazłaś w przesyłce ciekawe rośliny dla siebie.
Jakoś niewiele się działo na działce przez to zimno. Wystarczyło kilka godzin słonecznych i roślinki jakby ożyły. Niestety nie miałam aparatu ze sobą

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza dużo masz tych białych śnieżników?
Ja mam tylko niebieskie.
Ja mam tylko niebieskie.

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7