Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Alu witaj. :wit
Dereń jadalny wcześnie Ci zakwitł.
Mój także ładnie kwitnie, choć nieco później, ale martwi mnie brak owoców, ma zaledwie kilka, które szybko opadają. W odległości kilku metrów posadziłam drugiego jako zapylacz, ale nic nie pomaga, a ma już 10 lat.
Czy Twój dereń owocuje? :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ala ja jak głupia od paru dni wynoszę i wnoszę je z dworu.Doniczek naprawdę sporo a jak dojdą kany to będę miała ze 20pare kursów :;230
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Misiu! A wyobraź sobie,że ja jeszcze nie jadłam konfitury z derenia,a nawet nigdzie w sklepach takiej nie widziałam :roll: ze swojego derenia w ubiegłym roku zrobiłam nalewkę...z 25dag.bo tylko tyle było owocków :;230
Cesarskie korony,podobno odstraszają nornice...chyba to prawda bo na tej rabatce gdzie one rosną nie ma dziur.
Małgosiu A ja z kolei mam mało niebieskich,muszę sobie jesienią dokupić ;:108
czy długo kwitnie cesarska korona :?: ;:24 tak dokładnie to ci nie powiem,ale jakoś tak jak inne cebulowe...
Tajko mój dereń też bardzo słabo owocuje,w poprzednich latach to dosłownie po kilka owocków tylko miał :( ostatnio się wysilił :;230 to było 25 dag. :D Też dokupiliśmy mu w ubiegłym roku drugiego,miałam nadzieję że to pomoże :wink: tylko kiedy ten młodziak zacznie kwitnąć?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyszłam zobaczyc wiosnę :D
Alu
śliczne krokusy i jaki porządeczek :roll: .
U mnie dereń jest jeden i dobrze owocuje.
(Też ma coś ok.10 lat.)
;:196
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Gosiu! Ale ten trud się opłaci,bo do 15 maja to twoje datury będą już pięknymi okazami a moje dopiero będą startowały ;:108 .....ale ,że nanosić się trzeba w te i we wte...no fakt :;230

Marylko To ja już nie wiem jak to z tymi dereniami :?: może mają jakieś wymagania szczególne :wink: Jak tego swojego pielęgnujesz?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Naszego M pielęgnuje. Ale z tego co zauważyłam to wcale nie pielęgnuje.
Ale bardzo ogląda i dużo z nim rozmawia. :;230
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, wiosnę masz piękną!!
W Lilypolu kupuję od pięciu lat, z reguły dwukrotnie w sezonie i zawsze jestem zadowolona :) Czasami zdarzają się pomyłki w odmianach lilii, ale zawsze są piękne i zdrowe :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ALU wszystko pięknie rośnie jak w ogrodzie tak i w domu . Storczyk w pięknym kolorze czy to na pewno dendrobium bo jkoś ten kwiat taki inny . Kompozycje krokusowe sliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja Alinko przycięłam derenia dokładnie tak, jak radził twój M. PIerwszy raz go tak obgoliłam. Wszystkie pędy równo dwadzieścia centymetrów nad ziemią. Ano zobaczymy, co z tego wyniknie :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Alinko :wit
To już widzę że w naszych stronach cieplej i piękna wiosenka przyszła ;:138 Pięknie Twój dereń kwitnie , ja też swojemu dokupiłam w ubiegłym roku partnera ,albo partnerkę ale mój jeszcze nie kwitł nigdy :( Może w ten wekend uda mi się wybrać na działkę ;:138
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Marylko! Ciekawe o czym tak twój M rozmawia z dereniem,może o nalewce :;230

Monia68 Ja kupowałam pierwszy raz u p.P i jakości jestem bardzo zadowolona,zobaczymy jak z odmianami-czy nie pomylone :D Dzisiaj wsadzałam liliowce od niego-też bardzo ładne sadzonki ;:108

Jadziu dzięki za miłe słowa ;:196 jest coraz cieplej to i nasze ogródki będą coraz ładniejsze :D
A storczyk tak,to dendrobium...mizerniutki jest jeszcze,ale chociaż pokazał,że ma mu się na życie :D

Wandziu Jednak przycięłaś derenia :D Na pewno ładnie odbije ;:108 Jutro wkleję fotki swojego ogolonego to zobaczysz,że też tniemy go krótko i co roku rośnie coraz większy :D

Romko! To tam u ciebie wiosna będzie na całego ;:108 chociaż u mnie też coraz to więcej jej zwiastunów.Może twój dereń też już zakwitł :?:

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA MIŁE ODWIEDZINY ;:196
Ja dopiero jutro będę miała trochę czasu to posiedzę na forum,poodwiedzam wasze wątki,wkleję u siebie trochę nowych fotek.
Bo przecież od poniedziałku tyram codziennie na działce i jak wracam wieczorem to jestem tak padnięta,że nie mam nawet siły posiedzieć przy komputerze a tym bardziej coś sensownego napisać :;230
Dobrze,że zaraz niedziela, to sobie trochę odpocznę :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Trochę zdjęć z działki......
na początek obcięty ja co roku dereń...a dzisiaj po obejrzeniu Mai w ogrodzie,M stwierdził,że jeszcze mocniej go przytnie ;:108
Obrazek

a tu moje wczorajsze dzieło- z rozwichrzonego krzaczuszka-w miarę foremna kula :heja
Obrazek

no i oczywiście krokusy :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miodunka
Obrazek

i inne
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Alu wiosna szaleje u Ciebie w ogrodzie i Ty razem z nią.Piękne krokusy i ułudka. U mnie M przyciął bukszpany ale pod linijkę na żywopłot. Podziwiałam też Twoje dendrobium śliczny kolorek. Ja przywiozłam sobie takiego do reanimacji ciekawa jestem w jakim kolorze zakwitnie-kiedyś.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Alu, widzę, że derenia przycięliście bez litości. Ja moje pozostawiłam na żywioł. Rosną wielkie krzaczory. W tym roku przycięłam tylko podobnie wierzbę hakuro i to z wielkim bólem.
Bukszpanik po cięciu ładnie wygląda. Masz talent w rękach. Ładnie i symetrycznie a nie żadne jajo.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Jolu! Ja mam tylko jednego bukszpana,to muszę go jakoś formować,żeby nie zdominował rabatki,co prawda ukorzeniłam kilka gałązek ale nie mam na razie pomysłu co z nimi zrobić :D
Mój dendrobek,też po reanimacji,ale ja wiedziałam jaki ma kolor a ty będziesz miała z kwiatka niespodziankę ;:108

Olu
Nasz dereń rośnie w pobliżu ścieżki,więc nie możemy mu pozwolić na swobodne rośniecie :D bo trzeba by było latem z maczetą przedzierać się koło niego :;230
Wierzbę hakuro przycięłam,ale nie tak krótko bo miałam obawy czy przeżyje ten zabieg :;230 jednak po obejrzeniu na forum jak powinno się przycinać,skrócę ją mocniej ;:108
a z bukszpanikiem tak mi się udało ;:224
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”