Storczykowa Chatka

Zablokowany
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Lucynko śliczne storczysie ;:138 , z niecierpliwością czekam na zdjęcia niespodzianek ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze,że Ci się udało wkleić zdjęcia, na pierwszym zdjęciu cudeńko!!
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Petro, w takim razie potrzymam Cię w niepewności i wtedy będziesz do mnie często zaglądała :wink: ;:196
Grażynko ;:196 i wyobraź sobie, że on kosztował 5 zł ;:224
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Lucynko ja do Ciebie zaglądam za każdym razem tylko nie zawsze zostawiam ślad po sobie, muszę mieć konkurencję na oku, zanim wejdę do Obi to się rozglądam czy Cię nie ma :pogon :;230
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro, ja mam to samo, najpierw patrzę ;:175 kto stoi przy regałach storczykowych, a później na kwiatki :;230 Będę musiała o jakimś przebraniu pomyśleć ;:123 ;:143 ;:116 ;:117 ;:68 i wtedy Cię zaskoczę ;:224 .
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

To możemy ustalić grafik wizyt w sklepie :wink: ja się wybieram dziś i jutro więc miej się na baczności :twisted: :;230
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

W takim razie, może spotkamy się jutro. Tak serio to będzie mi bardzo miło ;:167 . Pytałam panią kiedy będzie nowa dostawa, ale mi nie odpowiedziała konkretnie. Dobrze,że nie powtórzyła się rozmowa o jakiej Ci już opowiadałam, ale inni tutaj o niej nie słyszeli. :wink:

Otóż moi kochani, szukałam pewnego razu czegoś na ogrodniczym bez efektów, widzę jakieś młode dziewczę z obsługi, więc myślę zapytam.- Przepraszam, panią bardzo szukam...[jeszcze nie skończyłam mówić, a ona popatrzyła na mnie słodko i odparła]-Niech pani szuka dalej. Rzadko mi się to zdarza, ale stałam dobrą chwilę z otwartymi ustami. Teraz to się z tego już śmieję. :;230

Petro, to daj znać gdybyś coś wiedziała o dostawie, bo muszę sobie prezenty na dzień kobiet kupić[pieniądze dostałam, bo nie wierzę w dobry wybór moich chłopców :wink: ]
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Dostawa będzie dziś albo jutro wieczorkiem, też jej wyczekuję, lubię trafiać akurat na dostawę, jak przyjdzie to dam Ci znać

a to co napisałaś o obsłudze to byłam przy tym tylko wtedy Cię jeszcze nie znałam, opowiadałam tą historię mojemu bo Pani która Cię tak potraktowała to jedo znajoma,
kiedyś byłam też przy takiej sytuacji gdzie jakaś Pani wybierała storczyki z przeceny, zapytała tą samą Panią z obsługi co myśli na temat stanu wybranego storczyka a ona na to że za taką cenę to ona nie doradza, jak to usłyszałam to sama poczułam się tak ;:14
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Lucynko. Ja również w swojej kolekcji mam większość storczyków wziętych do reanimacji. Kiedyś w Leroi Marylin mieli na uboczu taki regalik niechcianych kwiatów i sprzedawali zawsze z 75% obniżką. Stamtąd właśnie pochodziły moje zakupy. Teraz już nie mają takiego regału.
Powiem ci, że nigdy nie pytałam nikogo z obsługi o radę, bo zawsze wiedzieli mniej niż ja. Sama kierowałam się kilkoma zasadami i już. Kiedyś, właściwie dla zabawy, wzięłam najgorzej wyglądający storczyk. I udało mi się dać mu nowe życie. Co prawda jeszcze nie kwitł, ale ma pięKne zdrowe liście i wszystko idzie ku dobremu.
Niestety, jest małe ale. Te reanimki najczęściej okazują się różowe lub białe, nigdy nie udało mi się znaleźć innego. Wiadomo, są to najbardziej popularne kolory. Te ciekawsze wzorki i kolorki znajdują sobie jednak w końcu amatorów, zostają tylko te pospolite.
Pozdrawiam Lucynko i życzę miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro, w takim razie trzymaj rękę na pulsie, a ja czekam na wiadomość od Ciebie i wtedy ;:65 do marketu, a w nim jak się już obkupię to :pogon nie zrobię Ci tak z wdzięczności :wink: ;:196 .

:wit Wandziu,cieszę się, że zdrówko już lepiej i jesteś u mnie ;:196 .
Niespodzianki kupowałam kiedy zaczynałam swoją przygodę ze storczykami, teraz wybieram te, które maja choć jednego kwiatuszka. Wszystko przez to, że parapety nie rosną w miarę powiększania się liczby storczyków ;:223 ;:223 ;:223 .
Życzę Ci aby ten najgorzej wyglądający storczyk jak najszybciej obdarzył Cię kwitnieniem i przede wszystkim jak najwięcej zdrówka, bo niedługo Twój piękny ogród będzie tego potrzebował ;:167 ;:167 ;:167 .
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Lucynko dziś była dostawa, regał falków ale jak dla mnie to nic ciekawego, kilka miltoniopsisów, cambrii, dendrobium bery oda, dendrobium nobile białe i białe z bordowym środkiem, zygopetalum, ja oczywiście kupiłam zygopetalum bo nie miałam żadnego

wieczorem jadę jeszcze do casto.... to dam znać czy coś przyszło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro, też o nim marzę, ale on chyba woli chłodniej ? Napisz proszę czy mam rację.Woskowych albo beauty nie było ?
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Zygopetalum raczej woli chłodniej, a woskowych ani beauty nie było, rozczarowała mnie ta dostawa, zajrzę jutro bo coś mało tych storczyków przyszło i takie pospolite, nie było żadnej perełki :(
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Ci Petro, upewniłaś mnie. Nie będę kupować roślinki nie mogąc zapewnić jej warunków. Mam chłodniejszy jeden parapet, ale już jest zajęty. Będę podziwiać u Ciebie, właśnie idę zobaczyć to cudeńko ;:65 ;:65 ;:65 .
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kilka aktualnych fotek ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiedzcie mi skąd on dobiera ciągle nowe pąki? ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”