Pozdrawiam.

Trochę nie bardzo rozumiem o co tutaj biega. Bo niby skąd takie nasionka dobrej jakości wziąć? Z portalu na A? Wolne żarty. Jedyne wyjście widzę w podpięciu się pod czyjeś zamówienie i dodanie swoich dwóch wymarzonych porcji do całości. Ale i tak wtedy dodatkowe koszty są spore no i trzeba znaleźć jelenia, który na coś takiego pójdzie i załatwi wszelkie formalności.darekcn42 pisze:No tak Tomku, ale jak np. potrzebuje nasiona 2 gatunków Turbinicarpus, to nie opłaca mi się ściagać nasion z Niemiec. Wiesz o co mi biega, prawda?![]()
Pozdrawiam.
Przy płatności kartą, w tamtym roku miałem od niego nasiona w ciągu 3 dni. Jeżeli chodzi o szybkość to wg mnie numer 1. Ale zdarzają mu się inne wpadki, gdzieś na już o tym pisałem na tym forum.blabla pisze:Jak masz mało czasu to zamów nasiona u Koehresa. Przesyłkę dostaniesz w 2-3 tygodnie.
U Kohresa macie kilkadziesiąt pozycji, i można sobie zamówić większą ilość nasion. Przy tego rodzaju roślinach myślę, że najlepszą metodą na otrzymanie ciekawych form jest wysiewanie dużej ilości nasion np 1000. Tak robią Japończycy sięją nasiona w ogromnych ilościach i z tego dopiero mają co wybierać.banditoo pisze:u dohnalika niezbyt ciekawy wybór kultywarów astro