Wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny i gratulacje. Oczywiście zapraszam ponownie.. a i aj postaram sie pozwiedzać wasze wątki jak tylko się znajdzie chwila czasu (chwilowo jest to towar wysoce deficytowy z racji maleństwa)
Królewna właśnie skończyła 10 tygodni i miewa się doskonale. Zaczeła już ładnie kontaktować i chichra się teraz non stop

. Sprawia nam teraz coraz więcej radości.
Dzisiaj udało mi się rozpocząc nowy sezon planami budowy altany-carportu. Wymyśliłem sobie jakiś czas temu taką konstrukcję której cel byłby odmienny w zależności od pory roku. W lecie stanowiła by altane-pergole - osłone przed słońcem i deszczem oraz podporę dla pnączy. Zimą, po schowaniu mebli, stanowiła by zimową osłonę dla samochodu.
Chciałbym wykonać coś takiego z klejonych profili drewnianych w kształcie łuków oraz "S" i pokryć część zadaszenia poliwęglanem komorowym dymionym na brązowo. Nie wiem czy się ten pomysł uda i czy finanse pozwolą na realizację, ale powoli zacząłem się przymierzać do zaprojektowania całości i nadania temu jakiegoś przyjemnego dla oka kształtu.
Pierwsze przymiarki można zobaczyć poniżej. Ciekawy jestem jak wam się podoba ?
A tak by wyglądała na tle istniejącego budynku zasłonietego trejażem z kratek
A tak po przerobieniu na carport