Działka Romy wśród jezior cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 2

Post »

Aksamitek jest tyle rodzajów że jest w czym wybierać,
j chciałabym zdobyć kremową , ale do tej pory nie spotkałam
nasion, muszę poszukać na allegro :x
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

ewa2204 pisze:Aksamitki owszem - nornice i krety odstraszają, ale jak uwielbiają je ślimaki. Wiem coś o tym, bo w zeszłym sezonie nie "upilnowałam" sadzonek i te paskudy wszystko oskubały ;:5 ;:134 ;:124
gdzie odstraszają ???? Bo na pewno nie u mnie :( aksamitek co roku mam mnóstwo aksamitek a kretów i nornic pewnie tyle samo. Już żadne pokojowe metody nie skutkują, a nie chcę zabijać, więc problem jest.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania (anna11) tak napisała, ze aksamitki odstraszają nornice i krety. Ja tego nie wiem, bo u mnie szczęśliwie nie ma takich gości. Za to ślimaków ho ho ho ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jagusiu, Ewciu ja takich skrupułów nie mam jak będzie trzeba to kupię środek firmy Bros...pozbyłam się kretów, preparat usypia gryzonia. Wiem że i na ślimaki też coś jest i na mrówki. Ślimaki wabię pod talerzyk odwrócony do góry dnem, wolę zdrowe hosty bez dziur. Pod aksamitkami nie miałam porytych korytarzy ale obok to tak...okrutna jestem :evil:
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romciu , ja pomyliłam te Anki , bo nas tutaj tyle co sztachet w płocie.Myślałam , że o żółtym irysku to do mnie , bo ja też mam tylko nie wiem który jak nie kwitnie ponieważ rośnie w kępie z innymi irysami .Chciałam ci dać tylko zastanawiałam się kiedy , bo nie wiosną najwyżej jakby kwitł.
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam dziewczyny :wit Dopiero teraz mam wolny wieczór, miałam niespodziewanych gości -posprzątałam po kolacji ,zrobiłam sobie dobrą herbatkę i jestem z Wami ;:196

Halinko ;:167 powinny latem kwitnąć Twoje wiciokrzewy ,moje rosną drugie lato ;:138 i mocno przycinam żeby się ładnie zagęściły i oplotły pergolę ;:108 Ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez aksamitek :lol:

Ewuniu muszę Ci powiedzieć że ta moja ozdoba tak się w tym roku rozsiała [mnie jest szkoda coś wyrywać ]że miałam ich całe pole :wink: Nie było widać pomidorków, ani cukini tylko wszędzie śmierdzioszki ;:108 Jesienią zrobiliśmy ostrą przerywkę ;:7 Na wiosnę już nie będę się litować ,tam gdzie niepotrzebne muszę usuwać ;:108 Wiesz że ja nie zauważyłam żeby ślimaki je jadły ;:108

Krysiu czekam żeby obrosły pergolę, wtedy będzie pięknie ;:138

Aniu zawsze kilka pikuję przy różach ,podobno nicienie lubią róże, chociaż ich nie widziałam :roll: Na szczęście u mnie nie ma kretów ani nornic ale widzę na forum ogródki w których buszują :evil: Na mrówki mam preparat którym sypię całe lato, odkąd mi wykończyły trzy sosny ;:108 Nie wiem czy to są aksamitki Lulu siałam miniaturki pokażę fotkę ............

Obrazek
Obrazek Jaki mają zapach nawet nie wiem i nie udało mi się zebrać nasionek.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozpisuję na dwa posty ...........
Krysiu miło że mnie odwiedziłaś ;:196 Jak spotkam kremowe to dam Ci znać, albo kupię ;:108

Jagusiu mogę Ci tylko współczuć ,widziałam ogródki poryte przez te gryzonie ;:223

Aniu domyśliłam się :;230 :;230 Może jesienią :?: Jak wiesz latem mnie nie ma :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Romciu ;:167 a, ja, posadzonych w ubiegłym roku powojników nie podcięłam :oops:
Kiedy powinnam je podciąć :?:
Czy, jak zrobię to wiosną, to będzie dobrze :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Halina Kwak pisze:Romciu ;:167 a, ja, posadzonych w ubiegłym roku powojników nie podcięłam :oops:
Kiedy powinnam je podciąć :?:
Czy, jak zrobię to wiosną, to będzie dobrze :?:
Przychylam się do prośby. Kupiłam w zeszłym roku powojnik, podrósł z 1,5 metra i nawet pięknie kwitł, ale go nie podcięłam na zimę. Kiedy mogę to zrobić i jak [no w sensie na jaką długość go przyciąć]
o tak rósł:
Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ;:167 pisałam o przycinaniu wiciokrzewów ,żeby się ładnie zagęszczały przy wspinaniu na pergolkę ;:224

Jagusiu ja mam na razie jeden powojnik z grupy Witicella ;:138 Zawsze podcinam go wiosną na wysokość 50cm. podsypuję troszkę wapna i nawozu ;:108 I tak wygląda latem -powtarza kwitnienie ;:138
http://www.clematis.com.pl/ To jest adres do powojnikowej szkółki ;:132

Obrazek
Obrazek

Tutaj kończymy stary rok i zaczynamy Nowy ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”