Roślinki Ani cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Ani cz. 7

Post »

Aniu nie za bardzo rozumie, dlaczego musisz zrezygnować z begonii. Chodzi Ci o brak miejsca, utraconą miłość do tych kwiatów, czy po prostu...zdechły ? Trzykrotki masz niesamowite (Callisia repens nieziemska) nie przeszkadza Ci, że jest przy nich tyle roboty? miałam już w życiu sporo trzykrotek, ale to ciągłe odmładzanie, troszkę mnie denerwowało :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak, kolejna kolekcja cudnych roślin :shock: :shock: Też niektóre pierwszy raz widzę. ;:138
Aniu u Ciebie Blushing Bride też straciła kolor, moja wygląda gorzej, wiosną potnę na kawałeczki i wsadzę do jednej doniczki, żeby była gęściejsza. Jakoś czernieją jej listki albo obsychają i nie mogę znależć rady. :roll:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

KOchani dziękuję za tyle komplementów względem trzykrotek ;:196 ;:180
heliofitka pisze:Aniu nie za bardzo rozumie, dlaczego musisz zrezygnować z begonii. Chodzi Ci o brak miejsca, utraconą miłość do tych kwiatów, czy po prostu...zdechły ? Trzykrotki masz niesamowite (Callisia repens nieziemska) nie przeszkadza Ci, że jest przy nich tyle roboty? miałam już w życiu sporo trzykrotek, ale to ciągłe odmładzanie, troszkę mnie denerwowało :D
Iwonko
nic z tych rzeczy jeśli chodzi o begoniie....po prostu mam za dużo kwiatów a tym samym nie mogę sobie poradzić z wilgocią w domu i z niektórych kwiatów rezygnuję a begonie w sobie mają najwięcej wody więc w pierwszej kolejności padło na nie :roll:
Zawsze mi się będą podobać :)
Trzykrotki za cały ten czas co są u mnie a to już będzie ich druga zima odmładzałam tylko raz i póki co nie będę ich odmładzać bo nie ma takiej potrzeby, ładnie rosną i nie są łysawe :wink:
Lubię też jak jest lato a wszystkie trzykrotki wędrują do altanki lub na dwór...
maribat pisze:Tak, a ja gupia dumałam, że ze trzy odmiany jest tych trzykrotek ;:124 :;230
Aniu, to się nazywa kolekcja ;:63 kilka sztuk to pierwszy raz widzę ;:106 Zadziwiła mnie Fluminesis variegata i NN
Marto
zapewne nie Ty jedna tak dumałaś....ja kiedyś też tak myślałam ale będąc tu na forum można wiele się dowiedzieć i obejrzeć :D
Jak coś to jeśli chcesz mogę Ci podesłać te trzykrotki które Ci się spodobały...to dla mnie żaden kłopot :D
@lina pisze: Aniu u Ciebie Blushing Bride też straciła kolor, moja wygląda gorzej, wiosną potnę na kawałeczki i wsadzę do jednej doniczki, żeby była gęściejsza. Jakoś czernieją jej listki albo obsychają i nie mogę znależć rady. :roll:
Alinko
ja to myślę że ta trzykrotka wybarwia się tylko jak jest na dworze i padają na nią promienie słoneczne :roll:
Zawsze jak tylko przeniosę ją do domu traci swój kolor :roll:
A może ma za suche powietrze i dlatego tak obsychają jej listki :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, Aneczko kochana ;:196 ja nie dlatego :D Trzykrotki są z tych , które uwielbiam podziwiać w kompozycjach na obcych parapetach. Ale ślicznie dziękuję ;:180 Z wiosny raczej będę chciała poszerzyć kolekcje kalatei i coś tam z difenbachii, i to dla nich rezerwuję miejsce :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu fantastyczna kolekcja ;:138 Trzykrotki to jedne z tych kwiatuszków, które ostatnio podbiły moje ;:167
I już wiem za co chętnie wymienię się z Toba wiosną (w nawiązaniu do naszej korespondencji na PW) :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Dora1964
500p
500p
Od: 21 sty 2010, o 13:55

Post »

Aniu nie miałam zupełnie pojęcia,że jest aż tyle odmian, kolorów i kształtów trzykroci :shock:
normalnie pozazdrościć Ci takiej kolekcji ;:138
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

Zawsze wydawało mi się że Trzykrotki to takie zwyczajne kwiatki
dopiero oglądając Twoją kolekcje uświadomiłam sobie jak bardzo się myliłam :lol:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kochana dzięki Tobie wiem ile jest trzykrotek :shock: coś pięknego ja mam może 4 odmiany :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu ale cudny kolorowy zawrót głowy ;:83 :D przepięknie roślinki pokazane ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Aniu zawsze jest przykro jak musimy się pozbywać swoich roślinek. Ale jak mus to mus.
A sesja trzykrotkowa przepiękna. Poznaję niektóre z nich czyżbym takie miała? ;:224 :;230
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Kolekcja trzykrotek naprawde wspaniała! Nie widziałam na raz tyle okazów! Kazda inna super! ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu trzykroteczki rewelacyjne szczególnie ta ostatnia nn, moja Blushing Bride też straciła kolor, ja czytałam że ona wybarwia się tylko w chłodniejszych pomieszczeniach a na moja teraz z kaloryfera pufa więc i tak cud że żyje.
Szkoda że rezygnujesz z begonek, tylko u Ciebie widzialam tyle okazów, może zaczekaj do realizacji oranżerii, wtedy może wygospodarujesz dla nich jakies cieniste, wilgotne miejsce i dalej bedziesz mogła się nimi cieszyć.
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

Aniu dawno mnie u Ciebie nie było i jak zawsze udało Ci się wzbudzić we mnie zdumienie! Jakie piękne trzykrotki i ile odmian :shock: same piękności.
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

O ile tu gości :shock:
Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za miłe wpisy ;:180
Cieszę się że mogłam Was zaskoczyć kolekcją trzykrotek :P
elcia1974 pisze:I już wiem za co chętnie wymienię się z Toba wiosną (w nawiązaniu do naszej korespondencji na PW) :uszy
Elu,
Jak coś pisz śmiało a chętnie coś z nich ciachnę.....tylko z tymi mniejszymi będzie trzeba troszkę poczekać bo niektóre są za małe by coś skubnąć a nie chcę wysyłać tylko po jednej tyci gałązce :roll: Jak by to wyglądało :oops:
anik pisze:A sesja trzykrotkowa przepiękna. Poznaję niektóre z nich czyżbym takie miała? ;:224 :;230
Aniu,
dobrze poznajesz....to właśnie były maluszki z tych co na zdjęciach :D
anetta pisze:Aniu trzykroteczki rewelacyjne szczególnie ta ostatnia nn, moja Blushing Bride też straciła kolor, ja czytałam że ona wybarwia się tylko w chłodniejszych pomieszczeniach a na moja teraz z kaloryfera pufa więc i tak cud że żyje.
Szkoda że rezygnujesz z begonek, tylko u Ciebie widzialam tyle okazów, może zaczekaj do realizacji oranżerii, wtedy może wygospodarujesz dla nich jakies cieniste, wilgotne miejsce i dalej bedziesz mogła się nimi cieszyć.
Anetko
to u mnie też nie ma Blushing Bride za dobrze tym bardziej teraz zimą jak non stop pali się w centralnym i mimo że nie stoi koło żadnego kaloryfera tylko na kwietniku na wprost drzwi balkonowych to i tak jako tako się trzyma :roll:
Jeśli chodzi o oranżerię to nawet nie wiem kiedy będzie o ile będzie także póki co z nich rezygnuję...potem przecież zawsze można odbudować kolekcję :wink:
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku CI życzę, niech się spelnią najskrytsze marzenia ;:196 ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”