Roślinki Ani cz. 7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Ani cz. 7
Aniu nie za bardzo rozumie, dlaczego musisz zrezygnować z begonii. Chodzi Ci o brak miejsca, utraconą miłość do tych kwiatów, czy po prostu...zdechły ? Trzykrotki masz niesamowite (Callisia repens nieziemska) nie przeszkadza Ci, że jest przy nich tyle roboty? miałam już w życiu sporo trzykrotek, ale to ciągłe odmładzanie, troszkę mnie denerwowało 

No tak, kolejna kolekcja cudnych roślin
Też niektóre pierwszy raz widzę.
Aniu u Ciebie Blushing Bride też straciła kolor, moja wygląda gorzej, wiosną potnę na kawałeczki i wsadzę do jednej doniczki, żeby była gęściejsza. Jakoś czernieją jej listki albo obsychają i nie mogę znależć rady.

Aniu u Ciebie Blushing Bride też straciła kolor, moja wygląda gorzej, wiosną potnę na kawałeczki i wsadzę do jednej doniczki, żeby była gęściejsza. Jakoś czernieją jej listki albo obsychają i nie mogę znależć rady.

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
KOchani dziękuję za tyle komplementów względem trzykrotek
nic z tych rzeczy jeśli chodzi o begoniie....po prostu mam za dużo kwiatów a tym samym nie mogę sobie poradzić z wilgocią w domu i z niektórych kwiatów rezygnuję a begonie w sobie mają najwięcej wody więc w pierwszej kolejności padło na nie
Zawsze mi się będą podobać
Trzykrotki za cały ten czas co są u mnie a to już będzie ich druga zima odmładzałam tylko raz i póki co nie będę ich odmładzać bo nie ma takiej potrzeby, ładnie rosną i nie są łysawe
Lubię też jak jest lato a wszystkie trzykrotki wędrują do altanki lub na dwór...
zapewne nie Ty jedna tak dumałaś....ja kiedyś też tak myślałam ale będąc tu na forum można wiele się dowiedzieć i obejrzeć
Jak coś to jeśli chcesz mogę Ci podesłać te trzykrotki które Ci się spodobały...to dla mnie żaden kłopot
ja to myślę że ta trzykrotka wybarwia się tylko jak jest na dworze i padają na nią promienie słoneczne
Zawsze jak tylko przeniosę ją do domu traci swój kolor
A może ma za suche powietrze i dlatego tak obsychają jej listki

Iwonkoheliofitka pisze:Aniu nie za bardzo rozumie, dlaczego musisz zrezygnować z begonii. Chodzi Ci o brak miejsca, utraconą miłość do tych kwiatów, czy po prostu...zdechły ? Trzykrotki masz niesamowite (Callisia repens nieziemska) nie przeszkadza Ci, że jest przy nich tyle roboty? miałam już w życiu sporo trzykrotek, ale to ciągłe odmładzanie, troszkę mnie denerwowało
nic z tych rzeczy jeśli chodzi o begoniie....po prostu mam za dużo kwiatów a tym samym nie mogę sobie poradzić z wilgocią w domu i z niektórych kwiatów rezygnuję a begonie w sobie mają najwięcej wody więc w pierwszej kolejności padło na nie

Zawsze mi się będą podobać

Trzykrotki za cały ten czas co są u mnie a to już będzie ich druga zima odmładzałam tylko raz i póki co nie będę ich odmładzać bo nie ma takiej potrzeby, ładnie rosną i nie są łysawe

Lubię też jak jest lato a wszystkie trzykrotki wędrują do altanki lub na dwór...
Martomaribat pisze:Tak, a ja gupia dumałam, że ze trzy odmiany jest tych trzykrotek![]()
![]()
Aniu, to się nazywa kolekcjakilka sztuk to pierwszy raz widzę ;:106 Zadziwiła mnie Fluminesis variegata i NN
zapewne nie Ty jedna tak dumałaś....ja kiedyś też tak myślałam ale będąc tu na forum można wiele się dowiedzieć i obejrzeć

Jak coś to jeśli chcesz mogę Ci podesłać te trzykrotki które Ci się spodobały...to dla mnie żaden kłopot

Alinko@lina pisze: Aniu u Ciebie Blushing Bride też straciła kolor, moja wygląda gorzej, wiosną potnę na kawałeczki i wsadzę do jednej doniczki, żeby była gęściejsza. Jakoś czernieją jej listki albo obsychają i nie mogę znależć rady.
ja to myślę że ta trzykrotka wybarwia się tylko jak jest na dworze i padają na nią promienie słoneczne

Zawsze jak tylko przeniosę ją do domu traci swój kolor

A może ma za suche powietrze i dlatego tak obsychają jej listki

Och, Aneczko kochana
ja nie dlatego
Trzykrotki są z tych , które uwielbiam podziwiać w kompozycjach na obcych parapetach. Ale ślicznie dziękuję
Z wiosny raczej będę chciała poszerzyć kolekcje kalatei i coś tam z difenbachii, i to dla nich rezerwuję miejsce :P

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu fantastyczna kolekcja
Trzykrotki to jedne z tych kwiatuszków, które ostatnio podbiły moje
I już wiem za co chętnie wymienię się z Toba wiosną (w nawiązaniu do naszej korespondencji na PW)

I już wiem za co chętnie wymienię się z Toba wiosną (w nawiązaniu do naszej korespondencji na PW)

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aniu nie miałam zupełnie pojęcia,że jest aż tyle odmian, kolorów i kształtów trzykroci
normalnie pozazdrościć Ci takiej kolekcji

normalnie pozazdrościć Ci takiej kolekcji

- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Zawsze wydawało mi się że Trzykrotki to takie zwyczajne kwiatki
dopiero oglądając Twoją kolekcje uświadomiłam sobie jak bardzo się myliłam
dopiero oglądając Twoją kolekcje uświadomiłam sobie jak bardzo się myliłam

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana dzięki Tobie wiem ile jest trzykrotek
coś pięknego ja mam może 4 odmiany 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu ale cudny kolorowy zawrót głowy ;:83
przepięknie roślinki pokazane

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Aniu zawsze jest przykro jak musimy się pozbywać swoich roślinek. Ale jak mus to mus.
A sesja trzykrotkowa przepiękna. Poznaję niektóre z nich czyżbym takie miała?

A sesja trzykrotkowa przepiękna. Poznaję niektóre z nich czyżbym takie miała?

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Kolekcja trzykrotek naprawde wspaniała! Nie widziałam na raz tyle okazów! Kazda inna super!

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu trzykroteczki rewelacyjne szczególnie ta ostatnia nn, moja Blushing Bride też straciła kolor, ja czytałam że ona wybarwia się tylko w chłodniejszych pomieszczeniach a na moja teraz z kaloryfera pufa więc i tak cud że żyje.
Szkoda że rezygnujesz z begonek, tylko u Ciebie widzialam tyle okazów, może zaczekaj do realizacji oranżerii, wtedy może wygospodarujesz dla nich jakies cieniste, wilgotne miejsce i dalej bedziesz mogła się nimi cieszyć.
Szkoda że rezygnujesz z begonek, tylko u Ciebie widzialam tyle okazów, może zaczekaj do realizacji oranżerii, wtedy może wygospodarujesz dla nich jakies cieniste, wilgotne miejsce i dalej bedziesz mogła się nimi cieszyć.
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Aniu dawno mnie u Ciebie nie było i jak zawsze udało Ci się wzbudzić we mnie zdumienie! Jakie piękne trzykrotki i ile odmian
same piękności.

Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
O ile tu gości
Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za miłe wpisy
Cieszę się że mogłam Was zaskoczyć kolekcją trzykrotek :P
Jak coś pisz śmiało a chętnie coś z nich ciachnę.....tylko z tymi mniejszymi będzie trzeba troszkę poczekać bo niektóre są za małe by coś skubnąć a nie chcę wysyłać tylko po jednej tyci gałązce
Jak by to wyglądało
dobrze poznajesz....to właśnie były maluszki z tych co na zdjęciach
to u mnie też nie ma Blushing Bride za dobrze tym bardziej teraz zimą jak non stop pali się w centralnym i mimo że nie stoi koło żadnego kaloryfera tylko na kwietniku na wprost drzwi balkonowych to i tak jako tako się trzyma
Jeśli chodzi o oranżerię to nawet nie wiem kiedy będzie o ile będzie także póki co z nich rezygnuję...potem przecież zawsze można odbudować kolekcję

Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za miłe wpisy

Cieszę się że mogłam Was zaskoczyć kolekcją trzykrotek :P
Elu,elcia1974 pisze:I już wiem za co chętnie wymienię się z Toba wiosną (w nawiązaniu do naszej korespondencji na PW)
Jak coś pisz śmiało a chętnie coś z nich ciachnę.....tylko z tymi mniejszymi będzie trzeba troszkę poczekać bo niektóre są za małe by coś skubnąć a nie chcę wysyłać tylko po jednej tyci gałązce

Aniu,anik pisze:A sesja trzykrotkowa przepiękna. Poznaję niektóre z nich czyżbym takie miała?![]()
dobrze poznajesz....to właśnie były maluszki z tych co na zdjęciach

Anetkoanetta pisze:Aniu trzykroteczki rewelacyjne szczególnie ta ostatnia nn, moja Blushing Bride też straciła kolor, ja czytałam że ona wybarwia się tylko w chłodniejszych pomieszczeniach a na moja teraz z kaloryfera pufa więc i tak cud że żyje.
to u mnie też nie ma Blushing Bride za dobrze tym bardziej teraz zimą jak non stop pali się w centralnym i mimo że nie stoi koło żadnego kaloryfera tylko na kwietniku na wprost drzwi balkonowych to i tak jako tako się trzyma

Jeśli chodzi o oranżerię to nawet nie wiem kiedy będzie o ile będzie także póki co z nich rezygnuję...potem przecież zawsze można odbudować kolekcję