A teraz mogę pogadać
Tulipanko, dziękuję, że mnie odwiedziłaś i dzięki za miłe słowa. Ja też byłam u Ciebie

Masz po prostu ślicznie. Czy to, co pływa po oczku to lilie wodne? I jeszcze rzuciły mi się w oczy canny. Są one moim marzenie. Jakieś karpy dostałam, jakieś dokupiłam. Ciekawe czy mi wyrosną. Na razie leżą sobie w kotłowni we wiaderkach.
U mnie jest fatalny mikroklimat. Zimne , górskie powietrze. Z reguły jest 2-3 stopnie zimniej niż w samej Jeleniej Górze. Do tego dochodzą porywiste mroźne wiatry i częste nocne przymrozki. Większość roślinek muszę okryć, zwłaszcza, że są młode. To pod przykryciem to Magnolia "Susan", prusznik niebieski, hortensja ogrodowa (chyba), dwa rododendrony i 2 azalie (moja miłość), biały i różowy migdałek, dwie dwuletnie róże pnące ciemnoróżowe (te wielkie)... więcej grzechów nie pamiętam ;) Też je dzisiaj troszkę uchyliłam, niech łapią słoneczko

aha, jeszcze przykryłam weigelę, bo ją przesadzałam na jesieni. Dwie pozostałe krzewuszki stoją sobie bez okrycia.
Na poprzednich zdjęciach jestem w trakcie sadzenia cebulowych, to było 03.11. Wprawdzie obiecałam sobie, że u mnie będą tylko krzewy, drzewa i byliny, bo nie mam aż tyle czasu. Ale jak zobaczyłam, to nie mogłam się powstrzymać i kupiłam: 3 odmiany narcyzów, hiacynty, puszkinię, hiacynt kalifornijski (ma być niebieski), szafirki, jaskry peoniowe, zawilec podwójny i jakieś 2 odmiany niskich tulipanów (saxatilis czy jakoś tak). jeśli mi nie zgniją pochwalę się zdjęciami na wiosnę
Interesują mnie trawy. Mam miskanta olbrzymiego , jakąś taką pasiastą, i niebieską trawkę- glauca... zapomniałam.Tego miskanta , jakiego Ty masz Magdziu na pewno sobie kupię. Jest cudny

KaRo możesz mi napisać czy nie masz problemów z trawą pampasową? Jest fantastyczna ale boję się, że u mnie zmarznie
Dzik. Nie jest ani dziki ani zły

Jest wykonany z jakiegoś tworzywa. Generalnie jest inwalidą, bez jednej nogi i ucha

Bidulek

Ale lubię go. Nawet mu siana przyniosłam, żeby miał co jeść ;) To żart oczywiście. To siano, to znajomy mnie nim uraczył, na moją prośbę o trochę... SŁOMY

:D:D