Phalaenopsis henrykus
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus
ha ha ha może nie przesadzaj z tym podlewaniem Henryku bo jak wiesz storczyki nie przepadają za powodziami i może się to kiepsko skończyć nie tylko dla pędzików ale i całych roślin 

Tak się rozmarzyłam Henryku, że jak dziś wejdę do Twojego wątku, to zobaczę 'Equestrisa' z kilkoma kwiatkami w pełni rozkwitu
Zobaczyłam natomiast zdrową i zapowiadającą kwitnienie 'Philadelphię" i nie doczytałam, u których storczyków jeszcze wykryłeś zaczątki pędów ?
Bo to wspaniała wiadomość
Jutro wyjeżdżam na 2 dni, więc jak wrócę proszę mi się tu poprawić i powstawiać kolejne fotki

Zobaczyłam natomiast zdrową i zapowiadającą kwitnienie 'Philadelphię" i nie doczytałam, u których storczyków jeszcze wykryłeś zaczątki pędów ?
Bo to wspaniała wiadomość

Jutro wyjeżdżam na 2 dni, więc jak wrócę proszę mi się tu poprawić i powstawiać kolejne fotki

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Witam wszystkich miłych Gości
Moniu:
Ewelinko,nie ma kobyłki!,u płota stoją TRZY piękne żrebaczki!!!Czy aby Twoje koniki nie pomyliły adresów?
Co jeszcze?
Pędzik Philadelphii ma już 2 cm;chyba budzi się ten biały Phal.co to pogniewał się na mnie i zatrzymał na jednym kwiatku;bordo nakrapiany na już kilka otwartych pąków.Niestety,nie wygląda rewelacyjnie więc go nie pokazuję.Idą pędziki jeszcze na trzech:jeden to mój pierwszy z przeceny-niespodzianka,drugi w zasadzie też niewiadomy bo myślałem,że biały a on ma ciemne pączki więc chyba będzie bordowy a trzeci?
chyba ten będzie biały?/wszystko mi się poplątało przy przeprowadzce z balkonu do mieszkania
/
Na koniec to co najważniejsze:Equestris ma już trzy kwiatki.Będą cztery,będzie słońce-będą fotki.
I będzie jeszcze COŚ!
/trzy konisie/

Moniu:
preludium pięknew każdym zakamarku mózgu siedzisz, aż ciężko Cię stamtąd wyrzucić
rozwinięcie tematu już mniej miłe dla ucha,To chyba za sprawą tego Equestrisa
za to finał!...brawurowy!Wszyscy jesteśmy z Ciebie dumni
Ewelinko,nie ma kobyłki!,u płota stoją TRZY piękne żrebaczki!!!Czy aby Twoje koniki nie pomyliły adresów?
Co jeszcze?
Pędzik Philadelphii ma już 2 cm;chyba budzi się ten biały Phal.co to pogniewał się na mnie i zatrzymał na jednym kwiatku;bordo nakrapiany na już kilka otwartych pąków.Niestety,nie wygląda rewelacyjnie więc go nie pokazuję.Idą pędziki jeszcze na trzech:jeden to mój pierwszy z przeceny-niespodzianka,drugi w zasadzie też niewiadomy bo myślałem,że biały a on ma ciemne pączki więc chyba będzie bordowy a trzeci?

Na koniec to co najważniejsze:Equestris ma już trzy kwiatki.Będą cztery,będzie słońce-będą fotki.

I będzie jeszcze COŚ!

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku i gdzie te źrebisie?

- Henrykbb
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne masz Henryku te kwitnienia
Nie tylko duża ilość kwiatów ale i ich oryginalność: nakrapiany cudo
wspaniały głęboki kolor dendrobium.

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Henryku czy ten nakrapiany storczyk ma również nakrapiane liście?
Ale u ciebie pięknie i kolorowo
Co jeden to piękniejszy

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
Henryku same śliczności pokazałeś
Czy ta miniaturka żółta wyblakła Ci troszkę? Moja zupełnie prawie straciła swój piękny żółty kolor
teraz jest jedynie lekko żółtawa
No i dalej czekam na te źrebisie

Czy ta miniaturka żółta wyblakła Ci troszkę? Moja zupełnie prawie straciła swój piękny żółty kolor

No i dalej czekam na te źrebisie

- Henrykbb
Kasiu,może nie nakrapiane,ale raczej z takimi jaśniejszymi plamami,mazami.Henryku czy ten nakrapiany storczyk ma również nakrapiane liście?
Zerknij na moją pierwszą stronę wątku.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Henryku
Ale cuda, wszystkie 4 sztuki, co Pokazałeś są na mojej liście chciejstw
Piękny kropek, miniaturka i Equetris. Do tego bordowe dendr. phal. o tym kolorze również jest na liście chciejstw ;) Gdybyś je kiedyś dzielił, to ja chętna na wymianę jestem

Ale cuda, wszystkie 4 sztuki, co Pokazałeś są na mojej liście chciejstw

Piękny kropek, miniaturka i Equetris. Do tego bordowe dendr. phal. o tym kolorze również jest na liście chciejstw ;) Gdybyś je kiedyś dzielił, to ja chętna na wymianę jestem

Wróciłam... i oniemiałam z wrażenia
Poprzednia strona cała w kwiatach
Jeszcze nie widziałam aż tak wyrazistych cętków. Twój nakrapiany falenopsis ma niesamowicie kontrastowy wzorek
Bardzo mi się takie podobają !
Świetne fotki porobiłeś "Equestrisowi" ! Teraz jest dopiero wspaniały efekt z grupką perłowo lśniących kwiatów
Nowe Dendrobium ma prawdziwie jagodowe kwiaty. Prawdziwa radość będzie, jak doczekasz się kiedyś własnego kwitnienia. Wiem coś o tym,
bo moje jagodowe D. właśnie ćwiczy moją cierpliwość

Poprzednia strona cała w kwiatach

Bardzo mi się takie podobają !
Świetne fotki porobiłeś "Equestrisowi" ! Teraz jest dopiero wspaniały efekt z grupką perłowo lśniących kwiatów

Nowe Dendrobium ma prawdziwie jagodowe kwiaty. Prawdziwa radość będzie, jak doczekasz się kiedyś własnego kwitnienia. Wiem coś o tym,
bo moje jagodowe D. właśnie ćwiczy moją cierpliwość

No to szykują się kolejne emocjeHenrykbb pisze:Idą pędziki jeszcze na trzech:jeden to mój pierwszy z przeceny-niespodzianka,drugi w zasadzie też niewiadomy bo myślałem,że biały a on ma ciemne pączki więc chyba będzie bordowy a trzeci?chyba ten będzie biały?/wszystko mi się poplątało przy przeprowadzce z balkonu do mieszkania

Pozdrawiam, Joanna
- arlet3
Henrykbb pisze:/wszystko mi się poplątało przy przeprowadzce z balkonu do mieszkania/
Henryku nie wiem czy przypadnie Ci do gustu mój pomysł na zaznaczenie jaki kolor czy jaki kwiat jest w doniczce. Markerem do płyt piszę sobie cyferkę a w komputerze mam folder z numerami i fotkami poszczególnej orchidei. Zawsze było mi ciężko określić np. kolor czy biały z różową warżką to było dużo pisania na doniczce a tak jest jedna cyferka (lub dwie) i zawsze wiem który jest który

To taka moja mała podpowiedź

- Henrykbb
Dzięki za podpowiedź,już tak mam zrobione ale teraz to i tak musztarda po obiedzie;udało mi się "dopasować" 3/4 .Reszta musi poczekać.arlet3 pisze:
Henryku nie wiem czy przypadnie Ci do gustu mój pomysł na zaznaczenie jaki kolor ...
Ja zrobiłem sobie odrębny album foto z ponumerowanymi zdjęciami kwiatów.Będę chciał przypomnieć sobie czy Wam jakieś kwitnienie to tylko klik,klik i jest.