Jadzia film obejrzałam i dlaczego ja nie znam niemieckiego

Mnie bardzo chce się teraz pracować w ogródku, ale wciąż pojawiają się jakieś przeszkody. Jutro będę plewić nawet jakby lało jak z cebra. Kurtka, gumowce i do roboty

Tosia też podobały mi się goździki w wiszącej donicy u Basi

Ela gimnastykę ogródkową zacznę tak serio dopiero teraz. Mam urlop i ochotę do roboty

Lilii coraz mniej, za to las kosmosów coraz większy.
Stasia

Marta ja nie wykopuję żadnych lilii na zimę. Część nie wykiełkowała, ale cebule na pewno nie zmarzły. Po wykopaniu były całe, bez czubka wzrostu, prawdopodobnie jakaś choroba wirusowa.
Najbardziej lubię lilie pachnące m.in. Gizmo, jest śnieżnobiała, ma największy kwiat ze wszystkich moich lilii i pieknie pachnie.
Wyjątkowy jest również orienpet Gluhwein. W zeszłym roku miał śliczne kwiaty, z satynowym połyskiem.

W tym sezonie zakwitła zupełnie inaczej. Przypuszczam, że zmiana barwy to sprawka nietypowej aury.

Z tegorocznych nasadzeń najbardziej podobała mi się Garden Affaire, masywna łodyga, duże kielichy, zachwycająca kolorystyka i oczywiście zapach

Szczególnym sentymentem darzę Lavon i Altari. Są to moje pierwsze lilie, sadzone jesienią 2008. Kupiłam je na All, trafiając od razu na najlepszego producenta Lilypol

Krysiu perfumowane obłoki nad moim ogródkiem nieco mniejsze przy chłodniejszej pogodzie, ale wciąż jeszcze są

I kilka różyczek

A milin wciąż odmawia kwitnienia

Nareszcie i eukomis ciągnie w górę

I jej pozwoliłam zakwitnąć