Leśny ogród Moni68 cz.7
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
Moniu dopiero dzisiaj udało mi się wysłać wiadomości chociaż trwa to wieki.Właśnie czekan na dodatkową pamięć do komp.Dzięki za link do Meillanda ale ten który ja Ci podesłałam jest o wiele ciekawszy.Czytałam że urlop spędziłaś wspaniale bardzo się cieszę ja właśnie 8 lipca byłam w Warszawie parę dni po powrocie z Litwy.Odwiedziłam ogród botaniczny ale spodziewałam się dużo więcej ciekawostek byłam raczej zawiedziona szczególnie różami. Zauważyłam również piękne róże w domku letniskowym twoich rodziców są bardzo ładne mam nadzieję ze też Cię urzekły skoro zrobiłaś im tak piękne ujęcia.
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu
Lilie piękne- pewnie oszałamiająco pachną, co? Mam chyba takie same jak Ty, te różowe orientalne.
Muszę więcej sobie ich kupić, co raz jakąś widzę pięknotkę w odwiedzanych ogródkach.
A jak Twoje różaneczniki przeżyły fale upałów? Moje raczej dobrze, u nas padało 1 raz na tydzień, to było trochę wytchnienia, nie trzeba było podlewać. Dzisiaj też pochmurnie,mżawka...
Pozdrawiam.

Lilie piękne- pewnie oszałamiająco pachną, co? Mam chyba takie same jak Ty, te różowe orientalne.
Muszę więcej sobie ich kupić, co raz jakąś widzę pięknotkę w odwiedzanych ogródkach.

A jak Twoje różaneczniki przeżyły fale upałów? Moje raczej dobrze, u nas padało 1 raz na tydzień, to było trochę wytchnienia, nie trzeba było podlewać. Dzisiaj też pochmurnie,mżawka...
Pozdrawiam.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Weekend minął przyjemnie, ale za szybko
Bardzo się ochłodziło już w sobotni wieczór, ale padać zaczęło dopiero dzisiaj w nocy. Deszcz jest potrzebny, bo było już bardzo sucho i można trochę odpocząć od podlewania. Tak więc teraz pada, a na termometrze tylko 13 st.
OR Aprilia i kolejna pomyłka NN

Udanego tygodnia

Weekend minął przyjemnie, ale za szybko

OR Aprilia i kolejna pomyłka NN

Udanego tygodnia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
MONIKO!
Kolejne piękne lilie - w scenerii lasu prezentują się ślicznie.
U mnie pada już czwarty dzień. Burze były takie okropne, że miałam duże
przerwy w dostawie prądu.
Kolejne piękne lilie - w scenerii lasu prezentują się ślicznie.

U mnie pada już czwarty dzień. Burze były takie okropne, że miałam duże
przerwy w dostawie prądu.

Monisiu ta "pomyłka" jest śliczna!Tak , jak pisałam u siebie - pomyłki u Pajdy to sama przyjemność(choć też troszkę denerwują.
) Ale wiadomo ,że nawet jak się pomyli - i tak dostaniemy piękną lilię 

Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gdzie nie wejdę do ogrodu liliowego to słyszę o pomyłkach. Co się dzieje ? Dlaczego hodowcy tak się mylą czy robią to świadomie? Podziwiam Moniś Twoje lilie tak jak wiosną różaneczniki. Mam nadzieję, że wiosną na nowej działce będę mogła wreszcie kilka lilii posadzić bez obawy, że znów ktoś mi je wytnie. Dziękuję za wizytę i przepraszam, że tak rzadko odzywam się, Ciebie odwiedzam stale, ale upały mnie tak dołowały, że głowa nie pracowała. Wracałam z działki zmęczona pracą i podróżą autobusami, tak że tylko zaglądałam aby być na bieżąco. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
Krysiu, widziałam te burze w TV- koszmar!! Cieszę się, że mnie ominęły, bo odkąd zamieszkałam tutaj, boję się burz.
Teraz czekam na mniejszy deszcz, żeby podwiązać lilie- kilka się położyło pod ciężarem mokrych kwiatów. Urandi ma ich aż 17!!
Małgosiu, rzeczywiście wszystkie lilie od P. są ładne
Niemniej mnie te pomyłki bardzo irytują, bo lubię mieć ład kolorystyczny
Igorze, Samur jest lilią azjatycką, a pomyłka orienpetem
Nie ma jej w katalogu P., więc zimą czeka mnie przeszukiwanie internetu
Aduś, cieszę się, że się odezwałaś
Wcale się nie dziwię, że wracałaś zmęczona- podróże autobusami przy takich upałach mogą skutecznie człowieka wykończyć.
Cieszę się, że będziesz miała nową działkę!! Oby złodzieje omijali ją z daleka!!
Niestety, odnoszę wrażenie, że niektórzy producenci robią to świadomie. Prawdopodobnie mają niewielką ilość konkretnej odmiany, która trafia do pierwszych klientów. Reszta dostaje cokolwiek pod tą samą nazwą...
Teraz czekam na mniejszy deszcz, żeby podwiązać lilie- kilka się położyło pod ciężarem mokrych kwiatów. Urandi ma ich aż 17!!
Małgosiu, rzeczywiście wszystkie lilie od P. są ładne

Igorze, Samur jest lilią azjatycką, a pomyłka orienpetem

Aduś, cieszę się, że się odezwałaś

Cieszę się, że będziesz miała nową działkę!! Oby złodzieje omijali ją z daleka!!
Niestety, odnoszę wrażenie, że niektórzy producenci robią to świadomie. Prawdopodobnie mają niewielką ilość konkretnej odmiany, która trafia do pierwszych klientów. Reszta dostaje cokolwiek pod tą samą nazwą...
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Monisiu u nas od 3 dni zimno i pada deszcz, z przerwami, ale to dobrz ogród się napije, woda nie wyparuje a ja poplewię 
miłego nowego tygodnia kochana

miłego nowego tygodnia kochana

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniczko lilie prześliczne
Jak dobrze, że u Ciebie pada, u mnie okropnie zimno, ale nadal susza,mimo ochłodzenia wciąż muszę stać z wężem i lać
Jak tak dalej będzie to aż przerażenie ogarnia, trawnik to szare, wysuszone klepisko

Jak dobrze, że u Ciebie pada, u mnie okropnie zimno, ale nadal susza,mimo ochłodzenia wciąż muszę stać z wężem i lać

Jak tak dalej będzie to aż przerażenie ogarnia, trawnik to szare, wysuszone klepisko

-
Celinko, na razie ciągle pada i nie daje się wyjść z domu... Chwasty na pewno szybko urosną
Wam życzę pzrede wszystkim ocieplenia, bo teraz jest stanowczo za zimno
Aguś, dziękuję
Cieszę się z deszczu, bo zwłaszcza w lesie było bardzo sucho. Ogród na bieżąco podlewałam, więc specjalnie nie ucierpiał. Jednak deszcz to deszcz
Według prognoz u Ciebie powinno dziasiaj już padać.

Aguś, dziękuję

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Moniu a u mnie zimno i mokro ja chcę już 

Witaj Moniko!
Piekne lilie, na tle ciemnej zieleni przezentują się uroczo. Czy mogłabyś polecić ładnie pachnącą odmianę?
Pozdrawiam serdecznie

Piekne lilie, na tle ciemnej zieleni przezentują się uroczo. Czy mogłabyś polecić ładnie pachnącą odmianę?
Pozdrawiam serdecznie

-
Aguś, też mam nadzieję, że jutro będzie słońce!! Jeden deszczowy dzień w zupełnoiści wystarczy

Kalmio, dziękuję
Trudno polecić jakąś konkretną odmianę, bo to rzecz gustu. Pachną wszystkie OT, LO i OR, czyli orientalne i ich mieszańce. Moją faworytką jeśli chodzi o obfitość kwitnienia, jest OT Urandi. W trzecim roku uprawy ma 17 dużych kwiatów.

Kalmio, dziękuję

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniko, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim lesie liliowym. 

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Witam Moniko,
Oj jaka piekna parada lilii i liliowcow super to wyglada na tle lesnych drzew nawet nie myslalam ze tak pieknie moga rosnac w lesnym srodowisku jest co podziwiac i ogladac
Oj jaka piekna parada lilii i liliowcow super to wyglada na tle lesnych drzew nawet nie myslalam ze tak pieknie moga rosnac w lesnym srodowisku jest co podziwiac i ogladac