Powolna metamorfoza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Powolna metamorfoza

Post »

No patrz a ja szałwię wyplewiłam..
u mnie samosiewki nie mają szans :(

jaszczur rewelacja... że też chciał tak dla Ciebie pozować.. co mu obiecałeś??? :D

fajnie że tak pokazałeś altankę..
to ważne szczególnie dla tych którzy zastanwiają się .. myślą.. z której strony ugryżć... jak zacząć... a o szczegóły przecież można dopytać na PW .

super! zazdroszczę takiego miejsca.. do siedzenia..kontemplowania ;:138
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak to Ci brakuje kutego metalu? A ławka metal-drewno? A latarnia, którą odrestaurowałeś? a detale altany?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izo, najprawdopodobniej to czosnek hair. Mówisz, że altanka godna pozazdroszczenia? W weekend miałem okazję zobaczyć, jakie cuda można zbudowac z modrzewia :shock: I już mnie skręca :;230

Izo, jaszczurce powiedziałem, ze trafi na największe Forum Ogrodnicze w Polsce, więc lepiej niech się postara :wink: A tak na serio - zbyt nieudolnie próbowałem ja złapać i uwolnić, i się wkurzyła.
Wadą szałwii samosiejki jest jej mikry wzrost, wszystkie się pchają, i przestrzeń się zablokowała... :(

Aga, to sztuka mimikry opanowana do perfekcji. Te detale chyba nawet nie stały obok kutego żelaza, ale aspiracje mają, że ho, ho...

Można nie lubić róż, ale takie coś zawsze robi wrażenie:

Obrazek

To też :wink:
Obrazek

A z tego uroczego miejsca:
Obrazek

Przywiozłem takie zdobycze:
Obrazek

Wiąz 'Camperdowni', Grujecznik japoński "pendulum', Abelia mozaneńska, Kalina juddi - kupowane z kartki. I impulsowy Bez czarny 'Black Lace' wraz z pomarańczowym pięciornikiem (przez upał zapomniałem spisać nazwę odmiany, i tego błędu juz nie odrobię :twisted: ). Niezależnie od pobudek, które mną kierowały przy kupnie skutek ten sam - nie mam pomysłu, gdzie je wsadzić. Lecz przejeżdżając przez okolice MUSIAŁEM wstąpić do szkółki Szmit w Ciechanowie. I wszystkim, będącym w tamtych okolicach również polecam - też robi wrażenie :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Oooo Krzyś :shock: co za rewalcyjne zakupy ;:138
szczególnie zazdroszczę Grujecznik japoński "pendulum' :wink: a abelia to rewelacja.
Jesteś już na etapie zastanawiania się gdzie co posadzić,analizowania?
Ooo ...to dojrzałość ogrodnicza Cię dopadła :;230 ja cały czas przesadzam niestety :oops:
Musiało byc niezwykle miło wejść na ten pomost i popatrzeć na te wodę i kwitnące nenufary....
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jakie zdjęcia??? Tylko podziwiać :shock: Te chmurki w wodzie :wink:
Krzyś, nie mów, że te róże to w Polsce???!!!!
Widzę też wyższy stopień wtajemniczenia, abelia!
- nawet nie wiem, co to jest, ale się dowiem :!:
Aha - wymaga stanowisk osłoniętych :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Krzysztofie, wpadłam w końcu z rewizytą, tzn. już raz próbowałam przedeptać cały twój wątek, ale brak czasu mi to utrudnił. Jestem pod dużym wrażeniem twych "robótek ręcznych" Altana, pergola, kamienne miejsce ba donice, tzw, ciurladełko (czy to jest brzydkie słowo bo nie wiem :roll:) Bardzo mi wpadło w oko wykorzystanie starych cegieł na obrzeża rabat - mam cały stos takiej cegły która mnie strasznie wkurza więc może skopiuję pomysł. Zazdroszczę grujecznika pendula - przeczytałam, że jego liście przecudnie pachną, nie widziałam, że jest forma pendula - będę jej wypatrywać. Będę zaglądać i czerpać wiedzę z tego wątku garściami ;:180
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

bishop pisze:Lecz przejeżdżając przez okolice MUSIAŁEM wstąpić do szkółki Szmit w Ciechanowie. I wszystkim, będącym w tamtych okolicach również polecam - też robi wrażenie :wink:
O!!! To nie jestem sam, który przejeżdżając w pobliżu MUSI zajechać do Pęchcina :D Ogród zwiedziłeś?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witaj Krzysiu :wit zaglądnęłam do Ciebie i podziwiam twój talencik ;:180
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, właśnie czytam, kombinuję, dojrzewam...
Nie chciałbym przesadzać zbyt często, bo nie wszystko lubi przesadzanie. Jak juz się obrobię z cięciem, odchwaszczaniem, koszeniem i sprzątaniem po suszy, to zacznę rozstawiać doniczki i grokować. Kroją się 2 nowe rabaty :wink: Ja wsadzę tam drzewa lub krzewy, to trzeba je będzie czyms wypełnić. I spirala się nakręca...

Elu, w Polsce, w dawnych Prusach Wschodnich.
A osłonięte miejsce przecież u Ciebie się znajdzie, chociażby pod tym wypieszczonym ślicznym żywopłotem :wink:
Ma pachnieć!!!

Iwo, to nie może być brzydkie słowo - przecież ja nie używam brzydkich słów :;230 :;230 :;230
Na wykorzystanie cegieł jest mnóstwo sposobów, w końcu Twoja stara stodoła może się przydać. Tylko, że cegły lubią się lasować i kruszyć, jeśli nie są obmurowane. Jesteś w tej dobrej sytuacji, ze Twoje przeszły juz próbę czasu, można mieć nadzieję, ze te, które miały się pokruszyć już się pokruszyły :wink:

Pawle, nie zwiedzałem :oops: Wpadłem podexcytowany i zagubiony między rośliny, z jednej strony mając jęczącego juniora (że za gorąco), a z drugiej strach, że jeśli coś kupię na pniu, to jak to przewiozę przez pół Polski w osobówce wśród bagaży?
Całe szczęście bardzo miła Pani tak sprytnie pomogła mi wszystko zapakować, ze jeszcze zmieściłoby się drugie tyle. Cóż pierwsze koty za płoty, już teraz wiem, jak tam dojechać, więc wiedzy tej nie waham się użyć :wink:

Agnieszko, a ja nie ogolony... :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Oj Krzysiu...nieważne ;:196
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś miałam przygodę w Twoim wątku.
Kliknęłam na link pod Twoim wpisem u mnie, i nagle co widzę - u Bishopa jakie brzoskiwnie wielkie! Oglądam dalej, a tam pomidory dojrzałe wielkie jak piłki do koszykówki? Jak?! Kiedy?! Kiedy to urosło...?! Gały mi wyszły! A to była 1 strona wątku! Z września 2009! :;230
Oczywiście uwierzyłam!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a co tu taka cisza??
widziałam zakupy już kiedyś ale nie miałam sił pisac....
gratuluję grujeczniak penduli bo pamiętam, ze bardzo chciałeś go miec...

mówisz, że junior nie był zachwycony?
Moja corka jak kupuję jakąś różę... mówi...

przecież masz już różową (białą/czerwoną) :wit
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

A ja wczoraj przejeżdżałam przez prawie środek Polski i bacznie rozglądałam się na boki... niestety nigdzie znajomych widoczków, ani biskupiej purpury nie spotkałam :wink: :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko, faktycznie nieważne. Musiałabyś mieć naprawdę duże szczęście, zeby zastać mnie ogolonego :;230

Aga, tamto lato było wymarzone. Ciepło, i prawie codziennie deszcze. Za to w tym roku większość modłów chyyba pochodziła od osób, którym się marzyły stare czasy, kiedy zimy były zimami, ze śniegiem po pas i trzaskającymi mrozami, a lata były gorące...
Ja tam wolę mniej extremalne pogody :roll:

Izo, cisza jest, nic się nie dzieje. Upał rozleniwia, o czym doskonale wiedzą południowcy. :wink:
U mnie też powoli robi się klimat marokański, czas zacząć rzeźbić ornamenty... Całą sobotę podlewałem żółty już trawnik i smutne rabaty, ale to kropla w morzu. :twisted:

Magdo, bo ja wczoraj odwiedzałem małopolskę, więc wszystko pochowałem :wink:
Biskupia purpura nie rzuca się w oczy, bo na ogródku zostawiam sobie jedynie piuskę :;230

Zdjęcia w aparacie przeleżały, i przy ściąganiu tych z wycieczki do Wieliczki przeszły na dysk domowego kompa. Więc może wieczorem jakieś kwiatki wybiorę :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już podobno tylko tydzień i zacznie padać znów deszcz...Oby choć jedna porządna burza...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”