Mój skrawek ziemi... u Gabi w 2010/cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój skrawek ziemi... u Gabi w 2010/cz.1

Post »

Łał :shock: ale kolorków u Ciebie....same ślicznosci....piękna ta bladoróżowa lilia...
Gabi-a to niebieskie.....takie kłosy....co to jest? jakiś przetacznik czy cóś ;:224 :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Uuuuuu ile tu piękności róże,liliowce,lilie cudne,a szczególnie te królewskie,a jak jeszcze jak pachną to podwójnie superowo ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gabi jakoś ostatni nie umiem nadazyć z odwiedzinami . Jak przychodzę do domu to chwila przy kompie i spać mi się chce . Tyle stronek nadrobiłam . Przyjmij moje kondolencje chociaż spóżnione . Piękne lilie i liliowce i róże u Ciebie kwitną . Jakoś za liliowcami nie przepadam ,chociaż tez je mam . Moje Candidum z nieznanych powodów w ogóle nie zakwitło ,ale podejrzewam ,że miały za mokro . Teraz zastanawiam się gdzie je przesadzić .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witam w nareszcie deszczowy dzień... :heja
Jak to fajnie gdy trochę pada... wreszcie odsapną od upału rośliny.
bogusia177 pisze:Gabryśko cud miód i orzeszki ....takie kolory miałam ...mam... :heja
. nawet nie pamiętam .. ;:14
Boguśko... SKS się kłania... :;230
AGNESS pisze:Gabi lilie i liliowce wspaniałe. Przepiękne odmiany, i jak tu nie chorować na te kwiaty, nie ma możliwości :roll: :lol:
Co do Chopina, ja po stratach róż sadzonych zeszłej jesieni postanowiłam sobie, że od tej pory sadzę tylko wiosną. Ale aż mnie podpieka, żeby uzupełnić sobie nasadzenia, bo wiele róż wypadło mi tej zimy, że nie wiem czy się oprę i wytrzymam do wiosny :roll: :lol:
Aguś, pociesz się... ja dalej choruję, ale miejsca tak mało że nie wiem czy coś dokupię.
Z tym sadzeniem ja też tak mam, ale przekonałam się że wiosenne róże są o wiele ładniejsze i większe.
I nie trzeba okrywać... :wink:
markussch01 pisze:Hallo Gabi :wit

Trafilem na festival kwiatowy.. ;:63 . cykaj te cudenka ,cholera zeby tylko aparat sie nie przegrzal :D :wink:
Sympathie mnie ciekawi super wyglada,nabylem jesienia;chwilowo rosnie na stanowisku przejsciowym

Pozdrawiam Markus
Witaj Markus... :wit
Wiesz, aparat jest już wysłużony, ale myślę że do jesieni wytrzyma.
Na przyszły sezon mam obiecaną lustrzankę... ale czy M dotrzyma słowa ? :roll: :;230
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ann-ka72 pisze:Piękne lilie,i tyle kolorów... już sobie wyobrażam ich zapach ;:3 Moje niektóre orientalne w tym roku nie pachną, nie wiem dlaczego... W ubiegłym pachniały. A z kolei te wysokie-takie chyba zwykłe- wiem,że nie powinny pachnieć, to kilka pachnie obłędnie. :D Zamieniły się rolami czy jak?

Mam jedno pytanie.
Co to za roślina/bylina z niebieskimi kłosami? Bardzo ładnie się prezentuje wśród innych roślin.

Pozdrawiam.
Witam Aniu...
Nie wiem jak może być przyczyna że nie pachną... prawdę mówiąc pierwszy raz spotykam się z taką opinią...
A powąchaj w południe, albo pod wieczór...
To o co pytasz, to Przetacznik, ale nie znam dokładnej nazwy.

Alionuszka pisze:Gabrysiu pokazałaś piękne róże,Piruette był na mojej liście ,ale tak się złozyło ,że puste miejsca się skończyły,więc muszę obejść się smakiem ,Chopin wzorcowy,widoczki z ogródka przeurocze,bardzo lubię przetaczniki,zakupiłam w tym roku dwie nowe odmiany,ale niestety chorują mi na rdzę... :?
Zapach lilii trąbkowych jest upojny,u mnie rosną w donicach i woń roztacza się niesamowita... :roll:
Liliowców też masz sporo,mój jedyny jeszcze nie zakwitł ,ale już pokazał pąki kwiatowe...dobry znak... :D
Nelu, a ja wyszukuje miejsca na nowe róże...
I nawet robię już listę... :;230
Liliowców mam sporo... 45 sztuk, ale kilka będzie się powtarzać... no i ciągnie na więcej... ;:223
aage pisze:Gabi do Ciebie powinnien być wstęp wzbroniony ze względu na piękno róż, lilii i liliowców :) Nie mogę się na nie napatrzeć :shock: :shock: :shock:
Ha..ha.. ja też nie powinnam wchodzić do niektórych ogrodów i omijać je szerokim łukiem... :;230
JacekP pisze:Gabrysiu, liliowce super :!: Sprawdziłem te okrągłe pąki. Ma je tylko jedna odmiana i nie ma robali. Kwitną normalnie więc może tej odmiany pąki się tak zaokrąglają :?:
Jacku, te pąki z robalami są inne... to widać że to nienormalny, dziwnie nabrzmiały pąk.
A może jeszcze nie widać robali, a są tam tylko jajeczka ?
Faktem jest, że ja takie dziwne pąki usuwam...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

abeille pisze:Gabrysiu, do Ciebie jest zawsze po co wpadać, takie piekne widoczki, róże, lilie i liliowce nie wiadomo co bardziej podziwiać.
A jak przekwitną to nam pokażesz jakie cudeńka jeszcze masz schowane pod liśćmi tych pieknotek, asklapiadę już zauważyłam
ale jest też pełno innych. ;:108 :;230
:wit
Wiesiu, a gdzie Ty wypatrzyłaś asklapiadę ? :shock: i co to takiego...?
Kurcze... mam coś a nie wiem co to... :roll:
an-ka pisze:Wszystko przepięknie kwitnie a pokazane w sposób wzorcowy.Te nn liliowce od Bogusi są naprawdę przeurocze.Ja kupiłam mix i jak widzę to wszystkie pąki żółte :;230 (liliowce)dostałam też od Deirde i może te będą w innym kolorku.Najdziwniejsze,że oczywiście podzieliłam się z sąsiadką(da łam jej 2 liliowce) zza płotu i u n iej zakwitły już 4 dni temu i mają bardzo cviekawą barwę(nie żółtą) a u mnie jeszcze są w pąkach.
Chopin do zachcenia(bi go jeszcze nie mam)Fantastycznie obfocony.Zobacz u mnie różyczkę,która mnie oczrowała(bo zwykle mnie rozczarowują :;230 )
Aniu, poczekaj... może się okazać że będą się różniły...
Chopin to mój stary krzew i dlatego taki dorodny, a Twoja róża jest cudna...
grazynarosa22 pisze:Łał :shock: ale kolorków u Ciebie....same ślicznosci....piękna ta bladoróżowa lilia...
Gabi-a to niebieskie.....takie kłosy....co to jest? jakiś przetacznik czy cóś ;:224 :?:
Grażynko, tak...to przetacznik...
U mnie rośnie jakoś dziwnie powykręcany... ale fajny jest. ;:196

Witaj Graziu... miło że wpadłaś... dzięki i zapraszam znowu...
JAKUCH pisze:Witaj Gabi jakoś ostatni nie umiem nadazyć z odwiedzinami . Jak przychodzę do domu to chwila przy kompie i spać mi się chce . Tyle stronek nadrobiłam . Przyjmij moje kondolencje chociaż spóżnione . Piękne lilie i liliowce i róże u Ciebie kwitną . Jakoś za liliowcami nie przepadam ,chociaż też je mam . Moje Candidum z nieznanych powodów w ogóle nie zakwitło ,ale podejrzewam ,że miały za mokro . Teraz zastanawiam się gdzie je przesadzić .
Jadziu, nie martw się... ja też nie nadążam...
A jak już jestem na forum, to często oglądam ogródki i nic nie piszę...
Nadrobimy to zimą...
Jadziu, jak można nie lubić liliowców... :wink: jest ich tyle w przeróżnych kolorach, i nie trzeba nic z nimi robić.
Raz posadzisz i masz spokój kilka dobrych lat...a może i dłużej.
Candidum nie lubi dużo wody, to prawda... i trzeba je płytko posadzić... nie tak jak inne lilie.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi,zapodaj foto straszącej Chicago.
Pochwal się,plisss...
Ja bardzo lubię jak mnie ktoś straszy :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, kurcze...nie mam za wiele zdjęć tego straszydełka. :;230
Ale trochę Cię postraszę...

Obrazek

a to pąk...

Obrazek

To pierwsze kwiaty, teraz jest znacznie gorzej...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wyczytałam Gabiś, ze dopadła Cię różanka i zaczynasz chorować..... :;230
Ciekawe ile jeszcze zapiszesz do kajeciku.
I czy twój M to wytrzyma......Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, nie tylko... hortensje też mi się podobają... :;230
W kajeciku zapisuje te róże, które mi się podobają, ale niestety kupie tylko kilka,
bo na większą ilość nie mam miejsca.... przecież liliowce też muszą gdzieś rosnąć...
A M... cóż... wiesz że kobiety mogą zdziałać cuda żeby dostać co co chcą... :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiem coś o tym.......Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gabrysiu, wszystko piękne u Ciebie, ale widok Twoich bletillei tak mi zapadł w pamięć, że polowałam, no i dziś się udało! :) Kupiłam w drodze na działkę, sześć odrostów w doniczce, to chyba nieźle... Posadziłam w słonecznym miejscu, dobrze? No i zostałam przestrzeżona przed możliwością przemarznięcia... Ty jakoś swoje specjalnie zabezpieczasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gabi nie tylko Ty możesz się pochwalić straszydełkiem.Tak samo zachowuje się Zlete jubileum-pączek,zdechły pączek,kwiat na chwilkę i już nic nie ma do oglądania-a to wszystko w expresowym czasie.
Na Chippendale namawiam-kolor jaki lubisz i chcesz, do tego pachnie i nawet dość długo trzymają się kwiaty.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Gabriela pisze:kurcze...nie mam za wiele zdjęć tego straszydełka. :;230
Ale trochę Cię postraszę...
Gabrysiu a czym Ty straszysz?Tą różą ?.To chyba Coronado.Daj jej trochę czasu a miło Cię zaskoczy ;:108
Zajrzyj do mnie a na pewno zachorujesz na First Lady :;230 Gabrysiu przyrzekam,że do jesieni jeszcze jakąś Cię zarażę.A zerknij u mnie na Czerwonego Kapturka-też śliczna róża.Ta ma rosnąć do 0,70 m więc miejsce znajdziesz. ;:196
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ GABRYSIU!
Piękne u Ciebie wszystkie kwitnące kwiaty - liliowce, lilie. Mnie urzekły jednak Twoje
róże - są po prostu wspaniałe. ;:196 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”