Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd
Ojej takie jeszcze nie spotkałam co to za odmiana ?

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Znana jest pod nazwą "Hokus pokus" ale to nie jest nazwa właściwa. U mnie rośnie na pniu. Ma ładną koronę i długo kwitnie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd
Moniko
To dzwonek drobny. Trzyletnia kępka. Kupiłemw tym roku biały i fioletowy bo ładnie rozrasta się i długo kwitnie

To dzwonek drobny. Trzyletnia kępka. Kupiłemw tym roku biały i fioletowy bo ładnie rozrasta się i długo kwitnie

- Monika76
- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Dziękuję Januszu za odpowiedź.
Na widok białego aż jęknęłam
P.S. Bardzo mi się podoba zdjęcie irysa.
Na widok białego aż jęknęłam

P.S. Bardzo mi się podoba zdjęcie irysa.
- drozd
Moniko
Zrobię sadzonki to jesienią mogę Ci podesłać. Irys to samosiejka. Jest to irys błotny w zasadzie powinien być cały żółty a ten w większości biały.
Zrobię sadzonki to jesienią mogę Ci podesłać. Irys to samosiejka. Jest to irys błotny w zasadzie powinien być cały żółty a ten w większości biały.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz te wielkie dzwonki biały i fioletowy to dzwonek drobny
Naprawdę urocze.Ja czekam aż zakwitnie mój dzwonek karpacki od Ciebie ma pączki 

- drozd
Gosiu
Ten biały i fioletowy o których piszesz to dzwonek kropkowany wyrasta do 60 cm a te pokazane zdjęcia na końcu przedstawiają dzwonka drobnego.
Ten biały i fioletowy o których piszesz to dzwonek kropkowany wyrasta do 60 cm a te pokazane zdjęcia na końcu przedstawiają dzwonka drobnego.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Januszu pięknie ,obficie kwitnie ta róża na 1 zdj. hokus pokus , widzę że nie miała problemu z przezimowaniem .
Genia
Genia

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Januszu witaj.
Róża Hokus Pokus jest niebanalna i piękna, jeszcze nigdy jej nie spotkałam w sklepie ogrodniczym.
Klematis śliczny, prawie same kwiaty.
Pozdrawiam.
Róża Hokus Pokus jest niebanalna i piękna, jeszcze nigdy jej nie spotkałam w sklepie ogrodniczym.
Klematis śliczny, prawie same kwiaty.
Pozdrawiam.

- drozd
Geniu
Właśnie,że problem jest i nie tylko z tą hokus pokus ale ze wszystkimi szczepionymi na pniu. Wszystkie miałem poprzeginane do ziemi i korony obsypane kopczykiem ziemi ale za mało były przykryte same pnie-tylko gałązki świerkowe i kilka pni zmarzło. Nawet wiosną korony się rozwinęły ale po pewnym czasie więdły i uschły.Inne krzaczaste miałem wysoko okopczykowane to ładnie przezimowały.
Witaj Tajko
Po hokusa jeździłem specjalnie do Końskowoli. Pojadę też jesienią o ile wcześniej nie wyjadę, bo już jestem tam stałym klientem i mogę sobie wybrać na polu co mi się podoba.
Klematis "Warszawska Nike" w ub. roku zaatakował uwiąd ale jakoś udało mi się go uratować i w tym roku odwdzięczył się pięknym kwitnieniem.
Właśnie,że problem jest i nie tylko z tą hokus pokus ale ze wszystkimi szczepionymi na pniu. Wszystkie miałem poprzeginane do ziemi i korony obsypane kopczykiem ziemi ale za mało były przykryte same pnie-tylko gałązki świerkowe i kilka pni zmarzło. Nawet wiosną korony się rozwinęły ale po pewnym czasie więdły i uschły.Inne krzaczaste miałem wysoko okopczykowane to ładnie przezimowały.
Witaj Tajko
Po hokusa jeździłem specjalnie do Końskowoli. Pojadę też jesienią o ile wcześniej nie wyjadę, bo już jestem tam stałym klientem i mogę sobie wybrać na polu co mi się podoba.
Klematis "Warszawska Nike" w ub. roku zaatakował uwiąd ale jakoś udało mi się go uratować i w tym roku odwdzięczył się pięknym kwitnieniem.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz Hokus Pokus przecudna
wyruszam na poszukiwania, bo lubię takie nietypowe kolorystycznie okazy
U mnie dzwonki od Ciebie
też rozkwitły

U mnie dzwonki od Ciebie

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz a jak z cenami w Końskowoli? I czy mają duży wybór róż?
- drozd
Jolu
Już po połowie września sprzedają róże w Końskowoli ale musisz się rozejrzeć, bo prim wiedzie tam P. Kurowski ale ładne okazy można kupić taniej u mniej profesjonalnych szkółkarzy.
Ciesze się,że dzwonki wstydu mi nie przyniosły i ładnie kwitną a czy może być inaczej pod taką opieką.
Gosiu
Tu gdzie ja kupowałem to krzaczaste wszystkie były po 3 zł a na pniu po 12 zł i wybór duży.
Już po połowie września sprzedają róże w Końskowoli ale musisz się rozejrzeć, bo prim wiedzie tam P. Kurowski ale ładne okazy można kupić taniej u mniej profesjonalnych szkółkarzy.
Ciesze się,że dzwonki wstydu mi nie przyniosły i ładnie kwitną a czy może być inaczej pod taką opieką.
Gosiu
Tu gdzie ja kupowałem to krzaczaste wszystkie były po 3 zł a na pniu po 12 zł i wybór duży.