Miejsce na ziemi Ave - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.4

Post »

Izulku-Chatte - na ostatnim zdjęciu... rabata kwaśna

z żurawkami, jedne są wielkie ... a inne maleńkie...

Obrazek Obrazek

hostami,

Obrazek Obrazek

cimicifugą (czyli świecznicą)

Obrazek Obrazek

i tawułkami Arendsa (te kwitnące to z ubiegłego roku, tegoroczne jeszcze w pąkach)

a na pierwszym planie kwitnąca kremowo-białymi kwiatkami żurawka agrestolistna...

Obrazek

Frida-Danusiu - Ty nie wpadaj, tylko bądź... ;:7
Tiarelle mają podobne wymagania jak żurawki... niektórzy nawet je mylą - tak jak ja... na początku... :oops:

Obrazek Obrazek

Elu-Elsi - Tiarelii (odmian) też jest sporo, ale ponieważ chyba są mniej popularne od żurawek, to może "leczenie" będzie krótsze... :lol:

Obrazek

Joluś, Aleb-ciu, EdytkoB - jestem zaszczycona wizytacją :uszy ;:196 Wpadajcie jak naczęściej.

Obrazek Obrazek

Gosiu-Margo2 ? Janny jest powojnikiem, który znosi półcień, niestety kwitnie wcześnie , w IV-V, ale czasami powtarza kwitnienie latem...

Obrazek Obrazek

Agniesiu-Agness ? musisz nadrobić to ?zaniedbanie? - powojniki są OK :uszy

A takimi pędzelkami zakończył kwitnienie Maidwell Hall

Obrazek

Witaj Aleksandrze ? dzięki za info ?ścieżkowe? .... mnie pewnie się nie uda utrzymać takich super bezchwastowych ścieżek, bo wiesz... ta konsekwencja... :oops:
Najlepiej wychodzi mi odchwaszczanie... na skalniaku... bo zarośnięty maksymalnie... :;230

Obrazek Obrazek

100krociu ? nie żałuj tej Janny... Ty to masz powojniki... widziałam... :shock: :shock:
Zafundowałam sobie taką kalinkę, kalinkę, kalinkę moją...

Obrazek Obrazek

Agnieś ? to mówisz, że tiarelki moga przemarzać ? znaczy moja chyba pancerna... bo w tym miejscu mam chyba zastoisko mrozowe, a ona buja... ;:224
I podkreśla urodę azalii Nabucco ? która w tym roku ma się nędznie i kwitnąć będzie tylko 3 kwiatkami...

Obrazek Obrazek

AneczkoDS ? żebyś wiedziała... tiarelle fajnie by się komponowały z lalkami... ale jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma... :uszy ;:7

Kamasja też by przy różycach fajnie wyglądała... a chyba nie będzie kwitła tak długo...

Obrazek Obrazek

Liseczku - Peace na pewno da radę, przecież to ... Peace :uszy :wit
a ponieważ lubisz białe... ;:224

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, jaka solidna porcja zdjęć! To lubię! Jak to, cimicifuga ma już pąk kwiatowy?
Ach, gdyby te kwiaty zechciały dłużej kwitnąć... Niedawno pokazywałaś kwitnienie Maidwell Hall, a tu już pędzelek tylko... Może Jenny dłużej, dałaś jej osłonkę, żeby się nóżki nie przegrzały, to może się znajdzie dziewczyna odpowiednio :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdaje mi się, że Dziewczynka będzie chciała dłużej się kwiecić w celu podziwiania jej... jak to panienka... :;230
Martuś, świecznica ma już pąk, co śmieszniejsze, to ma go ta bardziej zielona (będzie biały kwiatek) co w ubiegłym roku tylko liściory prezentowała... a ta w środku co to kwitnie na różowo (ciemniejsze liście) w ubiegłym roku zaprezentowała kwiatek, a w tym , na razie pokazała figę...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu przepiękny pokaz zdjęć :D Cudne białości :D orlik i zawilce :D a skalniakiem zachwycam się wciąż od nowa :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Słoneczna Eve :D

Swietne zestawienie host i żurawek!....... smokom ten biały wielokwiatowy kosaciec wpadł w oko
Ogród Ave dojrzał tej wiosny i pięknie się przystroił..........PRZYSTOJNIAK! :lol:
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A gdzież to Smok dojrzał białego iryska ? toż on po całości bladożóltaczkowy... :;230 jeszcze się Smokowi podoba ?

Obrazek

Mam jeszcze takie cudo - od jakiegoś Forumka, ale nie pamiętam kto był Dobroczyńcą... :oops:

Obrazek

Agnieszko... :oops: ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten post będzie o... żyjątkach...

Na działce żyją sobie różne twory natury... pożyteczne i te mnie lubiane.... :evil: . m.in. kreciki... po takim kolesiu została dziura w ziemi... ostatnio robiła za kanał odprowadzający wodę z zalanej dziękuję wodomierzowej i kanału samochodowego (mam tylko nadzieję, że ten korytarz nie kończy się pod kanałem sam, bo wtedy to będę miała "obieg zamknięty".... :;230 :;230
I w taką dziurę wetknęła nos moja sunia... musiał być tam ciekawy zapach, bo po chwili "ciutek" go powiększyła i do otworu wlazło pół łba... chyba postanowiła spenetrować krecie mieszkanko, bo zanim przyniosłam aparat to w dziurze siedziała już cała łepetyna, z uszami włącznie ... z obawy, że ten pies wyrobi mi dziurę w ziemi jak lej po bombie, wolałam ją stamtąd zabrać... :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Zafascynowana murarkami Dominiki poszłam przyglądnąc się krzakom borówki (znowu ma sporo kwiatków...) i odkryłam jakieś pracusie...

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na kamsji też coś urzędowało...

Obrazek

te skubańce wcale się nie przejmują aparatem foto... :uszy
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ale wspaniałości ile pięknie kwitnących kwiatków i bylinek zielonych :D powojnik, kalinka i azalia ale będą piękne rarytasy :lol:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A takie tulipki zastałam na działce - ostatnie z ostanich ;:138

Obrazek

Kwitną azalie... pokaże Wam róznicę między tymi samymi azaliami posadzonymi w cieniu i na pełnym słońcu.

Obrazek Obrazek

cień

Obrazek

słonko

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie w tym roku azalie były wyjątkowo marne -tzn. pąków była masa jednak jakież zimne wiatry przemroziły większość z nich.
Tniesz swoje azalie? Bo ja mam zamiar strasznie się wyciągnęły i takie łyse od dołu.
Moja Kamasja też rośnie obok róży ale raczej nie dotrwa do jej kwitnięcia :? a szkoda.
poproszę o więcej widoczków.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko - azalie nie były nigdy cięte - tym na słońcu to chyba w ogóle nie przeszkadza, a te z cienia, takie łysole.... chyba powinny być ciachnięte... ale nie wiem jak...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witaj.Bardzo ładne zdjęcia a jeszcze ładniejsze rośliny.Specjalnie dla Ciebie fotka u mnie zajrzyj.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ale ze mnie gapa! No faktycznie, żurawka! :lol: Zmyliły mnie te wybujałe pionowo stojące pędy kwiatowe :D
Jak chodzi o azalie, to nie zwróciłam uwagi, że te w cieniu to "łysole", ale zauważyłam od razu dużo słabsze wybarwienie kwiatów. Azalie to jednak kwiaty, a właściwie krzewy słońca :D
Borówka wygląda pięknie! Będziesz miała w tym roku uroszaj jagódek, Ewulku! :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Ave

Coś mam ze wzrokiem nie teges.......ale kosaciec creme tez pikny :lol:

O jakim SŁONCU Ty piszesz? :roll: ........chyba Ci się marza podróze międzygalaktyczne
Azalia cieńpo kwitnieniu może być przycięta na 1 pędzie tym najbardziej łysym do 20 cm[ tak bym zrobiła]

cmokaski
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no, ładnie to tak zwierzątka podglądać :;230 Łowne to Twoje psisko, nie powiem, a jakie zaciete :-)

Azalie piękne, rzeczywiście! Ja też obserwuję, że sadzenie nawet w pełnym słońcu nie robi im krzywdy, a kwitną wręcz zjawiskowo!

Wszystkiego dobrego dla skrzydlatych pracusiów ;:167
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”