Czereśniak - basjak
Re: Czereśniak - basjak
Ogród marzeń;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakąś Basiu skończyłam tylko chyba nie tą
.Oj przecież wiem ,że się znam na wszystkich roślinkach
Piękne zakątki w twym ogródeczku 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Basiu ciesz się z tego jednego. Ja muszę pewnie czekać kilka lat zanim mi jakakolwiek zakwitnie.
Powojniki masz cudne. Zresztą chyba masz do nich rękę. Jak przypomnę sobie tę burzę kwiatów w ubiegłym roku na Twoich powojnikach, to aż mi cieplej na serduszku.
Powojniki masz cudne. Zresztą chyba masz do nich rękę. Jak przypomnę sobie tę burzę kwiatów w ubiegłym roku na Twoich powojnikach, to aż mi cieplej na serduszku.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Basiu pięknie ci kwitnie piwonia
nowy nabytek też super 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Basiu, ale piękności pokazujesz
Cudna ta piwonia, i powojniki, masz ich już niezłą kolekcję
I ten biały pączek
A ty piszesz że nic u ciebie nie kwitnie,że zielono

Cudna ta piwonia, i powojniki, masz ich już niezłą kolekcję

I ten biały pączek

A ty piszesz że nic u ciebie nie kwitnie,że zielono

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu piękna ta piwonia
ona ma takie małe białe centeczki, czy zdjęcie tak wyszło
Kurcze też bym się z tobą przeszła na te likwidowane ogródki 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Basiu - piękny zestaw powojników
. Kwitnąca glicynia - jak to jest, że Ci nie wymarza, a moja aż do gruntu??? Dzielenie piwonii to sprawa dyskusyjna, czytałem, że tego nie lubią i mogą nawet 50 lat rosnąć i kwitnąć na jednym stanowisku. Nie będę kupował piwonii w tym roku, bo nie mam na razie koncepcji na nowe nasadzenia. Myślę o jakiejś rabacie, ale raczej z miniaturowymi iglakami + jakiś klonik, planuję zakupić jakieś dodatkowe rododendrony, ale to w przyszłym roku. Na razie patrzę jak się rozrasta to co mam, żeby mieć pojęcie, które fragmenty ogrodu można by upiększyć tzn. zapełnić
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Basiu ale ta tawułka od Ciebie jest duża znaczy wysoka w porównaniu z tymi małymi które mam...
jak mój bambus podrośnie to będą ze sobą wspaniale współgrać 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w świątecznym nastroju
Igor to są wczesne odmiany clematisów, całe rośliny nie są ładne, większość kwiatów deszcz zniszczył. Te letnie mają dopiero pąki.
Krysiu tylko jeden zeszłoroczny powojnik wypuścił na starych pędach, reszta odbiła od ziemii. Poza tym dokupiłam już w tym roku kilka.
Jadzia kwiatek Daniela na pierwszym zdjęciu dopiero się pokazał, na drugim już wydoroślał
Z budową trochę ruszyło do przodu, dzisiaj zostały juz osadzone drzwi. Do jesieni może skończę.

Gosia pewnie tych glicyniowych kwiatów byłoby więcej, ale wiosną solidnie ogoliłam krzaczek. Niech mężnieje
Powojniki mnie uwiodły, kupuję bez zastanowienia, dopiero potem szukam miejsca na posadzenie.
Monika jeśli masz na myśli marzenia na następne dziesięciolecie, to zgadzam się w stu procentach
Marzanka no tak, zakątki mam piękne...ale tylko zakątki...może dwa
A człowiek podobno uczy się całe życie
Gosia ja nie miałam burzy na powojnikach poprzedniego roku. Dopiero latem kupiłam pierwsze clematisy i nie bardzo się popisały. Może zrehabilitują się w tym sezonie.
Na kwiatek piwonii drzewiastej czekałam trzy lata
Dwie pozostałe trzyletnie nadal nie kwitną
Majka nowy nabytek też mi się podoba, zwłaszcza, że nie leje i kwiaty wciąż są atrakcyjne.
Biała piwonia pokazała dziś środek
Kasiu na kolory w ogródku poluję z aparatem w ręce. Widok ogólny to wszechobecna zieleń.
Policzyłam powojniki, wyszło równo dziesięć. A w w planie miałam tylko obsadzić pnie wiśni i jabłonki.
Iwonko piwonia w realu jest krwistoczerwona, cienie to dodatkowy efekt kiepskiego fotografa.
Bardzo chętnie wybiorę się z Tobą na szaber. Może być sobota koło południa?
Tomek glicynie kupiłam w OBi w listopadzie 2007, bidne, w śmiesznej cenie. Wsadziłam je razem-białą i niebieską-przy zachodniej ścianie altany. Niebieska rośnie jak opętana, biała nie bardzo. Kompletnie nie zmarzły. Niebieską mocno przycięłam, głównie z powodu planowanego remontu altany. Chyba pobudziłam ja jeszcze bardziej, bo szaleje, jak powój.
Zazdroszczę Ci umiejętności rozsądnego dokonywania ogrodowych zakupów.
Adrian uważaj z tą tawułką, bo nie wyplenisz
od poprzedniego roku rozmnożyła się dwukrotnie. Drugi podagrycznik.
Badania w porządku?
Lilie
i jeszcze mają gości...poskrzypka?

Prymulka znów kwitnie, żólta zmarniała

Obnażył się kwiatek piwonii drzewiastej

Palibin zareagował na

I drobiażdżki

Igor to są wczesne odmiany clematisów, całe rośliny nie są ładne, większość kwiatów deszcz zniszczył. Te letnie mają dopiero pąki.
Krysiu tylko jeden zeszłoroczny powojnik wypuścił na starych pędach, reszta odbiła od ziemii. Poza tym dokupiłam już w tym roku kilka.
Jadzia kwiatek Daniela na pierwszym zdjęciu dopiero się pokazał, na drugim już wydoroślał

Z budową trochę ruszyło do przodu, dzisiaj zostały juz osadzone drzwi. Do jesieni może skończę.

Gosia pewnie tych glicyniowych kwiatów byłoby więcej, ale wiosną solidnie ogoliłam krzaczek. Niech mężnieje

Powojniki mnie uwiodły, kupuję bez zastanowienia, dopiero potem szukam miejsca na posadzenie.
Monika jeśli masz na myśli marzenia na następne dziesięciolecie, to zgadzam się w stu procentach

Marzanka no tak, zakątki mam piękne...ale tylko zakątki...może dwa

A człowiek podobno uczy się całe życie

Gosia ja nie miałam burzy na powojnikach poprzedniego roku. Dopiero latem kupiłam pierwsze clematisy i nie bardzo się popisały. Może zrehabilitują się w tym sezonie.
Na kwiatek piwonii drzewiastej czekałam trzy lata

Majka nowy nabytek też mi się podoba, zwłaszcza, że nie leje i kwiaty wciąż są atrakcyjne.
Biała piwonia pokazała dziś środek

Kasiu na kolory w ogródku poluję z aparatem w ręce. Widok ogólny to wszechobecna zieleń.
Policzyłam powojniki, wyszło równo dziesięć. A w w planie miałam tylko obsadzić pnie wiśni i jabłonki.
Iwonko piwonia w realu jest krwistoczerwona, cienie to dodatkowy efekt kiepskiego fotografa.
Bardzo chętnie wybiorę się z Tobą na szaber. Może być sobota koło południa?
Tomek glicynie kupiłam w OBi w listopadzie 2007, bidne, w śmiesznej cenie. Wsadziłam je razem-białą i niebieską-przy zachodniej ścianie altany. Niebieska rośnie jak opętana, biała nie bardzo. Kompletnie nie zmarzły. Niebieską mocno przycięłam, głównie z powodu planowanego remontu altany. Chyba pobudziłam ja jeszcze bardziej, bo szaleje, jak powój.
Zazdroszczę Ci umiejętności rozsądnego dokonywania ogrodowych zakupów.
Adrian uważaj z tą tawułką, bo nie wyplenisz

Badania w porządku?
Lilie

Prymulka znów kwitnie, żólta zmarniała

Obnażył się kwiatek piwonii drzewiastej

Palibin zareagował na

I drobiażdżki

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- marzanka
piwonia drzewiasta
mam dwie sadzone wiosną tego roku ,jeśli można ją wiosną nazwać
,ciekawe czy zakwitną .Twoja zakwitła od razu czy czekałaś ?

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzanka, czekałam trzy lata
z trzech sadzonek mam jeden
kwiatek.
Jesienią je przesadziłam i chyba to miejsce jest lepsze, bo widać, że ruszyły. Oczywiście bez przesady.

Jesienią je przesadziłam i chyba to miejsce jest lepsze, bo widać, że ruszyły. Oczywiście bez przesady.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- marzanka
Oj to mi przyjdzie poczekać a tak się łudziłam ,ze będą kwitły w tym roku 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Basiu - u mnie trochę inne żuczki łażą po rododendronach - opuchlaki. Piękny biały kwiat ma ta piwonia drzewiasta. Kwitnąca drobnica również urocza
. Z tymi "rozsądnymi zakupami" to różnie bywa, najlepiej po prostu nie wchodzić do szkółki
. Wiem jednak, że małe drzewko dzisiaj może być duże za parę lat, ale na razie tego nie widać i żeby nie było łyso sadzi się gęściej. A potem trzeba ruszać ze szpadlem... Co do rabat to na razie nie podoba mi się za bardzo to co mam, nie mam jasnej koncepcji jak powinna wyglądać. Czekam póki co na olśnienie i posadziłem zioła... Na różach się zawiodłem, kwitną słabo, łapią mszyce i czarną plamistość liści i zamiast zdobić - szpecą już w lipcu.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"