Jaskry nie kwitną ;(
- trinity700
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lut 2009, o 10:15
Jaskry nie kwitną ;(
Pazurki jaskrów poszadziłam na wiosne. z 6 wyrosły tylko 2;( Nie na na nich zalązków kwiatów i dodatkowo zółkną im liście ich usychaja. Stoją na balkonie, w miejscu słonecznym,podlałam je humovitem i nic. Co jeszcze moge zrobic?
- KOBEA
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 sty 2010, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jaskry nie kwitną ;(
Jaskry kwitną po około 3 miesiącach od posadzenia,więc może nie wszystko stracone..
Niestety ja mam przykre doświadczenie z jaskrami.. w ubiegłym roku posadziłam kilkadziesiąt cebul tych kwiatów, niestety doczekałam sie może ze 2, ale i tak były chore, może Twoje cebule pochodzą z tego żródła co moje?
Jaskry to wieloletnie kwiaty, ale w tym roku nawet ich nie widać w ogrodzie.
Zorientowałam się, że producent posiada ciekawą oferte więc zakupiłam również begonie, piwonie i floksy nic nie było z tych kłączy, bulw.. totalna porażka.
pozdrawiam Kaśka
Niestety ja mam przykre doświadczenie z jaskrami.. w ubiegłym roku posadziłam kilkadziesiąt cebul tych kwiatów, niestety doczekałam sie może ze 2, ale i tak były chore, może Twoje cebule pochodzą z tego żródła co moje?
Jaskry to wieloletnie kwiaty, ale w tym roku nawet ich nie widać w ogrodzie.
Zorientowałam się, że producent posiada ciekawą oferte więc zakupiłam również begonie, piwonie i floksy nic nie było z tych kłączy, bulw.. totalna porażka.
pozdrawiam Kaśka
- trinity700
- 0p - Nowonarodzony
Moze 3 miesiace jeszcze nie minęły, wiec poczekam do konca lata najpózniej.Taki mi na nich zalezy. A moze wiecie o jakis sczegolnych warunkach uprawy o których ja nie wiem?:)
Kupiłam jeszcze pazurki z innej firmy, i tez nic nie wyrosło, zgniły całkiem. Oni specjalnie to robia?;(
Kupiłam jeszcze pazurki z innej firmy, i tez nic nie wyrosło, zgniły całkiem. Oni specjalnie to robia?;(
- trinity700
- 0p - Nowonarodzony
A moze wiesz czemu zolknal im liscie? z nadmiaru waody czy niedoboru? co im mozna jeszcze zrobic ??;(