Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
Ja też niedawno wróciłam z ogródka. Wsadziłam wszystkie chorzowskie i wczorajsze zakupy. Tylko clematis stoi na balkonie, chyba poczeka na bezdeszczową porę.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No widzisz Basiu a ja Twój prezent wsadziłam dzisiaj obok mojego . Najpierw robiłam przymiarkę i co sadzisz . Ten Twój ma takie wielgachne kwiaty . Jak się trochę poshylasz to zaraz lepiej krew krąży . Iwonka przywiozła mi dzisiaj moją parasolkę ,gdyż skleroza nie boli . Dobrze ,że dziś nie lało
DANUSIU ja już normalnie w domu byłam chora ,więc musiałam coś pogrzebac i zaraz człowiekowi jest lepiej . Te białe kwiatki to azalia pełna Schneeperle
KRYSIU u nas na razie nic nie zapowida burzy .Trochę się odstresowałam po ściągnięciu gipsu ,a jeszcze mam super przyjaciółki ,które mnie zaprosiły na tę eskapadę . Naoglądałam się wczoraj iglaczków co jeden to ładniejszy a ten mój ,którego kupiłam na wystawie to Litte Gem. Rozszyfrowałam przy pomocy Pawła liteki tak śmiesznie były napisane ,że myślałam ,że L to Z. Wczoraj go widziałam w realu i zaraz wiedziałam ,że to ten mój .
DANUSIU ja już normalnie w domu byłam chora ,więc musiałam coś pogrzebac i zaraz człowiekowi jest lepiej . Te białe kwiatki to azalia pełna Schneeperle
KRYSIU u nas na razie nic nie zapowida burzy .Trochę się odstresowałam po ściągnięciu gipsu ,a jeszcze mam super przyjaciółki ,które mnie zaprosiły na tę eskapadę . Naoglądałam się wczoraj iglaczków co jeden to ładniejszy a ten mój ,którego kupiłam na wystawie to Litte Gem. Rozszyfrowałam przy pomocy Pawła liteki tak śmiesznie były napisane ,że myślałam ,że L to Z. Wczoraj go widziałam w realu i zaraz wiedziałam ,że to ten mój .
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JADZIU!
To nie jest świerk Little Gem. Jak wygląda, pokażę kiedy znajdę zdjęcia, bo mam aż trzy
egzemplarze tego świerka.
To nie jest świerk Little Gem. Jak wygląda, pokażę kiedy znajdę zdjęcia, bo mam aż trzy
egzemplarze tego świerka.
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Jadziu widzę , że szalejesz z zakupami
. Też tak lubię
, a jak nowa roślinka poprawia humor
.
Dobrze , że gips zdjęty . Zadbaj o rehabilitację , żeby była sprawna . Pracę w ogródku dawkuj , żeby nie przemęczać jeszcze niezbyt sprawnej ręki
Dobrze , że gips zdjęty . Zadbaj o rehabilitację , żeby była sprawna . Pracę w ogródku dawkuj , żeby nie przemęczać jeszcze niezbyt sprawnej ręki
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jadziu, mam nadzieję, że zabiegi pomagają
Azalia cudna!!!
Azalia cudna!!!
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Piękne zakupki zrobiłaś. Żurawka Soutern Comfort - to chyba największa żurawka. Moja już jest ogromniasta. Muszę w najbliższym czasie porobić zdjęcia swoim żurawkom. Zaczynają się już robić coraz piękniejsze.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu też blisko mieszkasz. Zapraszam
stary domek, ten z malowidłami
puste miejsce i obrzydliwa blacha sąsiada! I co Wy na to?Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jadziu ptaszek może i poranny ,ale sama nie wiem został mi narzucony przez wnusię -babciu a moze ptaska sobie tu das -no i jest ptaszek 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARZANKO a ptasek fajny a w dodatku z aureolą . No niestety trzeba spełniać wolę wnuczat niestety tak to z babciami już jest . Brat mi kiedyś powiedział jak zastanawiałam się nad zabawką dla wnuczka . Wiesz nic tak nie cieszy jak widok zadowolonej i uśmiechniętej buzki . I to prawda
TOSIU wiesz kiedyś nawet zastanawiałam się nad wisteria ,gdyż bardzo podoba mi się jak kwitnie ale jak zobaczyłam jak połamała pergolę taką dosyc solidną to mnie odrzuciło . Myślę ,że może zrobić jakąś kratkę i puścić bluszcze na nią albo tuje i zrobić taki zakątek leśny . Wiesz mam trochę kłopotu z aranżacjami . Orlików możesz ode mnie dostac gdyż wszedzie ich pełno tak samo i tawułek ,żurawek ,ale tych pospolitych i piwonii . Często kupuję na Hali jakies bylinki u tych ogrodniczek ,które tam stoją
KRYSIU Iwonka powiedziała mi to samo ,że to jedna z największych żurawek . Ja się w ogóle na nich nie znam ,ale potrzebowałam tego koloru ,więc kupiłam
MONIU mam nadzieję ,że pomagają ,bo już lepiej zaczynam funkcjonowac . Dziś nawet próbowałam trochę tą reką spulchniać ziemię
EWUNIU ja jestem zdrowa dlatego są zakupy . Pewnie ,że zaraz lżej na duszy jak trochę ubędzie z portfela nie trzeba takiego ciężkiego nosić
KRYSIU zobaczymy jak zacznie rosnąc . Dotykałam jego igieł wczoraj w szkółce i póżniej u mnie i wydaje mi się ,że były takie same . Wolałabym ,żeby to był Albert Globe jego tez wczoraj dotykałam . One są bardzo podobne jak dla mnie laika
TOSIU wiesz kiedyś nawet zastanawiałam się nad wisteria ,gdyż bardzo podoba mi się jak kwitnie ale jak zobaczyłam jak połamała pergolę taką dosyc solidną to mnie odrzuciło . Myślę ,że może zrobić jakąś kratkę i puścić bluszcze na nią albo tuje i zrobić taki zakątek leśny . Wiesz mam trochę kłopotu z aranżacjami . Orlików możesz ode mnie dostac gdyż wszedzie ich pełno tak samo i tawułek ,żurawek ,ale tych pospolitych i piwonii . Często kupuję na Hali jakies bylinki u tych ogrodniczek ,które tam stoją
KRYSIU Iwonka powiedziała mi to samo ,że to jedna z największych żurawek . Ja się w ogóle na nich nie znam ,ale potrzebowałam tego koloru ,więc kupiłam
MONIU mam nadzieję ,że pomagają ,bo już lepiej zaczynam funkcjonowac . Dziś nawet próbowałam trochę tą reką spulchniać ziemię
EWUNIU ja jestem zdrowa dlatego są zakupy . Pewnie ,że zaraz lżej na duszy jak trochę ubędzie z portfela nie trzeba takiego ciężkiego nosić
KRYSIU zobaczymy jak zacznie rosnąc . Dotykałam jego igieł wczoraj w szkółce i póżniej u mnie i wydaje mi się ,że były takie same . Wolałabym ,żeby to był Albert Globe jego tez wczoraj dotykałam . One są bardzo podobne jak dla mnie laika
Jadziu jest ładna ta biała azalia ja mam pełną różową ale w tym roku kwitła w te silne deszcze tak że wygląda strasznie tylko do ścięcia.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jadziu jak uciebie po dzisiejszej nocy ?u mnie była totalna olewka 
Witaj
Miłego Słonecznego dnia życzę

Miłego Słonecznego dnia życzę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
-
goryczka143

WITAJ JADZIU!
U mnie wyszło dzisiaj słoneczko. Zaraz pojadę na działkę - zobaczę czy się do niej
dostanę. Całą noc nie padało to może woda zeszła.

U mnie wyszło dzisiaj słoneczko. Zaraz pojadę na działkę - zobaczę czy się do niej
dostanę. Całą noc nie padało to może woda zeszła.
Jadziulka to Ty chyba nie na naszym Śląsku mieszkasz-masz już drugi dzień bezdeszczowy?
Cieszę się,że Twoja ręka już lepiej działa.Muszę Ci powiedzieć,że też tylko zakupy mogą nas uratować od tej monotoni.
Twoja zazalia to również moja,ale jakże inaczej wygląda potargana przez grad,deszcz i wiatr.Te pełne są przesliczne.Mam jeszcze pełną różową.Orlik pomimo deszczu i tak bardzo mi się podoba.
Cieszę się,że Twoja ręka już lepiej działa.Muszę Ci powiedzieć,że też tylko zakupy mogą nas uratować od tej monotoni.
Twoja zazalia to również moja,ale jakże inaczej wygląda potargana przez grad,deszcz i wiatr.Te pełne są przesliczne.Mam jeszcze pełną różową.Orlik pomimo deszczu i tak bardzo mi się podoba.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
goryczka143

WITAJ JADZIU!
To jest właśnie świerk Little Gem

To jest właśnie świerk Little Gem