Moja działka-danutab cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka-danutab cz.3

Post »

Mariolu dziękuję za wizytę

Jadziu nie mam pojęcia ja postępować z Gwiazdą Betlejemską nie zajmowałam się nigdy tą roślinką i w zasadzie jej nie kupuję.

Bogusiu moja glicynia żyje ale też zimą mocno podmarzła.Nie martwię się nią za bardzo jest dobrze ukorzeniona i zawsze odbija mocno.No niestety w tym roku kwiatów też nie będzie miała zbyt dużo.

Grażynko masz rację kwiatki domowe tracą głowę przy tej pogodzie na zewnątrz.

Ewuniu te clematisy tak właśnie wcześnie kwitną szkoda że nie powtarzają kwitnienia bo są bardzo ładne szczególnie ten biały.Floksy są ładne ale w tym deszczu wyglądają tragicznie.Co do klątwy ja myślę tak jak Grażynka że to wahania aury powoduje że nasze roślinki domowe zakwitają powtórnie.Wczoraj u nas po południu przeszła ulewa nici z pracy w ogrodzie.

Moniu clematisy zawsze mnie cieszą gdy zakwitają zresztą mają w sobie pewien urok nie tylko w kolorach ale i w rodzajach kwitków.Róża to Flamingo wielkokwiatowa ale ja osobiście nie mam do niej szczęścia.Pierwsza mi się nie przyjęła druga zmarzła zobaczymy jak się będzie zachowywała trzecia.Widziałam tę różę w Wiedniu w Parku Różanym i po prostu mnie urzekła.

Aniu i ty doczekasz się swoich clematisów.W tym roku zamówiłam 12 sztuk ale niestety na obecną chwilę większości nie ma.Jednak w hurtowni w której zawsze kupuję ma obiecane że będą kompletować i w 2 lub 3 przesyłkach ich otrzymam.

Anka wcale się nie dziwię że Grażynka cieszy się z kwiatów glicynii ale jak jej zacznie śmiecić przestanie się cieszyć.Chyba że roście w trawniku nie tak jak u mnie w miejscu gdzie się siedzi.Zygokaktusa masz już w doniczce jak przyjadę przywiozę, albo wy przyjedziecie to zabierzesz sobie.Anka załatw mi jeszcze tylko jedną sadzonkę maliny pokusy bo jedna mi się nie przyjęła.Dwie pozostałe są ładne jedna ma już nawet kwiatki.

Nelu tulipany już w większości pościnałam bo po tych deszczach były brzydkie.Floksy są po tych deszczach już nie są takie ładne.Wyglądają jak zmokła kura.Ten clematis niebieski jest popularny wiele osób tu na forum go ma.Mam nadzieję że dzisiejsze spotkanie będzie udane, chociaż pogoda nie zapowiada się ciekawie.

Parę ostatnich zdjęć z ujęciem tulipanów ale ich żywot to już historia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj DANUSIU!
Pięknie wygląda Twoja działka w maju. Tulipany kwitną w dużej ilości.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu, obejrzałam ostatnie zdjęcia i nie wiem od czego zacząć.... Magnolia niesamowita, mrozy jej na szczęście nie tknęły. Tulipany bardzo interesujące, zwłaszcza taki postrzępiony żółty, ja zaczynam lubić takie dziwaczne. Już kwitnące clematisy :shock: No i ogólne wrażenie, wszystko wypielęgnowane, zgrane, przemyślane. Bardzo mi się podoba ta rabata okolona podkładami kolejowymi. No i ciekawe ukształtowanie terenu masz na swojej działce, to stwarza pewne możliwości, które świetnie wykorzystałaś. A te poduchy floksów takie wiosenne...
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Danuta,długo chyba się nie odzywałem,wpadłem zobaczyć Twoją Glicynię i widzę ,słyszę ,że strajkuje jak moja,szkoda że tak odreagowują mroźną zimę,po za tym u Ciebie pięknie jak zwykle ,pozdrawiam
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ DANUSIU!
Wpadłam do Twojego ogrodu aby podziwiać piękności.
Czekam na nowe zdjęcia ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DANUSIU Ty już na pewno w trasie do Chorzowa ,szkoda ,że się nie umówiłyśmy i Nela równiez się tam wybiera . Miłych zakupów i bezdeszczowego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj byłam na wystawie w Chorzowie a w drodze powrotnej u Kapiasa w Goczałkowicach.Wystawa taka jak wiele innych wystaw.Urzekło mnie jednak pięknie urządzone wnętrze pawilonu w Chorzowskim Parku przygotowane przez wystawców na targach.Wkleję zdjęcia tylko pomniejszę bo było na co popatrzeć.Zakupy moje były bardzo skromne. W Chorzowie kupiłam 3 BUGENWILLE dla Neli, Anki i dla siebie, DELOSPERMA SUTHERLANDII, RH i Passiflore oto zakupy.

Obrazek Bugenwille i Passiflora
ObrazekDelosperma
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goryczko na pewno pokażę moje roślinki ale dzisiaj chciałabym pokazać to co mnie oczarowało w Chorzowie.

Marto cieszy mnie że Ci się podoba moja tarasowa działka.Rzeczywiście magnolie mrozy ominęły, ale im bardziej szkodzą wiosenne przymrozki a takich w tym roku nie było.Postrzępione tulipanki ja też lubię bo one są bardzo wytrzymałe na deszcze lub upały.

Tomku bardzo ucieszyła mnie twoja wizyta tym bardziej że ja też do ciebie zaglądałam na glicynię różową ale się nie odzywałam.Niestety ta zima była dla nich bardzo ostra.Na szczęście szybko się regeneruje.

Jadziu no ja już od dawna mówiłam o wyjeździe na targi do Chorzowa.Byliśmy tylko 3 godz. w Chorzowie i jechaliśmy dalej.

Dzisiaj wkleję zdjęcia z Chorzowa a jutro postaram się pokazać dla porównania kilka zdjęć z Krakowa.Zaznaczam że wszystkie kompozycje są robione w krytym pawilonie.Nie wiedziałam które wybrać więc wklejam wszystkie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Danuś,jakie śliczne bugenwille... ;:196
Po tych zdjęciach żałuję ,że nie wybrałam się dzisiaj do Chorzowa ,a już prawie miałam pojechać...skończyło się na Tychach.
U Kapiasa byłam ,ale ok godz.17...
Passiflora w jakim kolorze?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU parę podobnych zdjęc z kapelusza wkleiłam u mnie . Trochę zakupów tez zrobiłam a szczególnie goryczki i delospermę . Niestety miałam jeszcze ochotę na modrzewia pendule ,ale mam tylko 1 rękę sprawną a brat równiez kupował
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu o 17 byliśmy już w Bąkowie a o 19 w domu.Jestem już dzisiaj zmęczona tą wycieczka.
Passiflora jest niebiesko kremowa.
Moje linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Danuś , szkoda , że mam tak daleko do Chorzowa :!: :!: :!:
Czy u Was też tak zimno.
Będzie trzeba wyjazd przełożyć aż się ociepli.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu szkoda że chcesz odłożyć wyjazd ale rozumiem, kto by chciał zwiedzać w zimnie i deszczu.
Mam tylko nadzieję że nie na długo trzeba będzie odłożyć ten wyjazd.Ja czekam i cieszę się na to spotkanie.
Moje linki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Danuś....dziękuję za zdjęcia z Chorzowa... ;:167 ..mogłam choć trochę sobie obejrzeć u Ciebie piękności tam wystawione...:)
Jest na co popatrzeć....Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu wspaniałe zdjęcia z wystawy, ależ to wielka przyjemność oglądać takie kwitnące cudeńka na żywo, kiedy i od zdjęć nie można oderwać wzroku :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”