Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
I jak Jadziu? Byłaś po RU? Ja też ją mam, co prawda miała kiepskie warunki, ale przesadziłam ją we wrześniu i pięknie odbija. Ona ma jedną wadę - lubi szeroko rosnąć i się pokładać, zamiast iść w górę. U mnie w tej chwili wygląda jak róża okrywowa 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAM WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI . Nadal leje ,nadal piwnice zalane ADM nic nie robi --niedobrze się robi . Kupiłam Rosarium była tez piękna Abigail i miałam dylemat . Ona z tych niskich do 60 cm ,ale naprawdę piękna była tez róża historyczna be nazwy taka piękna pełna różowa .Gips zdjęty, wiwat nasza kochana słuzba zdrowia . Nawet nie zrobili mi prześwietlenia co dla mnie jest jakieś niezrozumiałe . Lekarze i pielęgniarki takie biedactwa za karę musza siedziec w pracy
,a pacjenci zawracają im głowy
takie mam po dzisiejszym dniu odczucie . Teraz mam 3 tygodnie rehabilitacji
DOMINIKO kupiłam i zobaczymy jak się będzie sprawować . Trzeba będzie ja za rączkę poprowadzić jak nie będzie innej rady
DANUSIE no widzisz ,może u Was jest ciutek lepsza pogoda ,ale jak słyszałam prognozy na weekend to aż włosy się jeza . Chyba będą nici z wystawy kwiatów a tak się cieszyłam
KRYSIU zimno ,mokro i beznadziejnie tak mogę ten dzisiejszy dzień skwitowac .Nawet nie byłam dzisiaj w ogródku . Ręka boli gdyż to pierwsze chwile ,ale już próbuje nią ruszac a na klawiaturze pisze już obiema rękami
ASIU nowidzisz pogoda wszystko zawaliła nie mozna niczego zrobić jak bez przerwy leje
GOSIA a Ty równiez stoisz w bezruchu ,a już mogło być wszystko skończone
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA
DOMINIKO kupiłam i zobaczymy jak się będzie sprawować . Trzeba będzie ja za rączkę poprowadzić jak nie będzie innej rady
DANUSIE no widzisz ,może u Was jest ciutek lepsza pogoda ,ale jak słyszałam prognozy na weekend to aż włosy się jeza . Chyba będą nici z wystawy kwiatów a tak się cieszyłam
KRYSIU zimno ,mokro i beznadziejnie tak mogę ten dzisiejszy dzień skwitowac .Nawet nie byłam dzisiaj w ogródku . Ręka boli gdyż to pierwsze chwile ,ale już próbuje nią ruszac a na klawiaturze pisze już obiema rękami
ASIU nowidzisz pogoda wszystko zawaliła nie mozna niczego zrobić jak bez przerwy leje
GOSIA a Ty równiez stoisz w bezruchu ,a już mogło być wszystko skończone
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu- zachęciłaś mnie wczoraj RU w OBI - byłam we wrocławskim - nic z tych rzeczy. Może jeszcze na Bielanach coś mają, ale ode mnie to ogromna wyprawa. Były jakieś ogromne krzaczory róż pnących ale bez certyfikatu i po 65 zł. Wolę jesienią ją zamówić przez internet. We Wrocławiu kolejny deszczowy dzień. Człowiek się tylko wścieka, że na działce masa roboty, ale tak pada, że wyjazd odpada. I prognozy na kilka następnych dni wcale nie lepsze. Jak to dobrze, że zdjęli Ci gips, ale postępowanie pracowników służby zdrowia jest karygodne. Też w tym tygodniu dwa dni spędziłam u lekarzy i okulistka, ale prywatnie zbadała mi bardzo dokładnie oczy, natomiast wizyta na fundusz u innego lekarza to kpiny. Potwierdza się, że trzeba mieć zdrowie aby chorować.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu u Ciebie ciągle pada,a u nas nie bardzo deszczowo,troszkę pokropi i na tym koniec
Mogłoby być cieplej
Mogłoby być cieplej
- JAKUCH

HALINKO to może dmuchnę tego deszczu trochę w Twoją stronę i wszyscy będą zadowoleni .
KRYSIU a u nas w OBI tyle pięknych róż od wyboru do koloru . Na dowód ,że kupiłam ,ale jeszcze jest u synowej w samochodzie ,bo co oczy nie widza ,,,,,, Takie drogie róże i powojniki również były ,ale powojniki były piękne tylko ta cena mi nie odpowiadała
KRYSIU a u nas w OBI tyle pięknych róż od wyboru do koloru . Na dowód ,że kupiłam ,ale jeszcze jest u synowej w samochodzie ,bo co oczy nie widza ,,,,,, Takie drogie róże i powojniki również były ,ale powojniki były piękne tylko ta cena mi nie odpowiadała

- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No to gratuluję
Zdjęcia gipsu też, nie tylko róży 
- JAKUCH

DOMINIKO ciekawe czy będę z niej zadowolona na razie siedzi u synowej w bagażniku
schowana
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Jadziu znowu ma padać na południu ,a u nas może pokropi
Ładna ta róża
.Ja chyba z powojnikiem z Obi bym wróciła

Ładna ta róża
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu a jak gips, już zdjęty ?
Bo czytam, że pracujesz w ogródku na całego.
Woda w piwnicy.....skąd ja to znam ?
Też się borykaliśmy z tym problemem.
Kiedy mam wpaść na altankową parapetówkę ?

Bo czytam, że pracujesz w ogródku na całego.
Woda w piwnicy.....skąd ja to znam ?
Też się borykaliśmy z tym problemem.
Kiedy mam wpaść na altankową parapetówkę ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, z RU pewnie będziesz zadowolona... ja też... taką mam nadzieję.
I nie forsuj za bardzo ręki...masz tylko dwie...
I nie forsuj za bardzo ręki...masz tylko dwie...
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jadziu ,że my się wczesniej nie zgadałusmy ja mam taką i będę z niej robiła szczepki
Pachnie niesamowicie a kwitnie do niemalże przymrozków ,jest doskonała .Co prawda w tym roku trochę ucierpiała przez zimę przyciełam ją a ona już się pnie jak szalona
.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu Rosarium Uetersen to dobry wybór.
W Obi ogólnie jest wszystko droższe...rzadko tam chodzę,chociaż dla samego oglądania,warto pojechać.
Przypomniałaś mi ,że wystawa w Chorzowie...kurka...zapomniałam o tym ,a z chęcią bym pojechała.M już się nie da namówić ,a sama nie pojadę,mogę nie trafić...
Przypomniałaś mi ,że wystawa w Chorzowie...kurka...zapomniałam o tym ,a z chęcią bym pojechała.M już się nie da namówić ,a sama nie pojadę,mogę nie trafić...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róża piękna
Na rehabilitację pewnie będziesz jeździć do Chorzowa
Życzę szybkiego powrotu do pełnej formy 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

Dziewczyny ręka cała posiniaczona i nie tylko ona a łokiec aż czarny . Musze kupic taką masc i smarowac Nawet nie wiedziałam ,że mam tyle sińców .Po kąpaniu cała nowa oprócz ręki a jaka lekka i pachnąca
GABI na razie nie umiem jej nawet spuścić na dół a co dopiero nia robić chociaz cały czas próbuje ,żeby ją jak najniżej opuścic
GRAZYNKO gips sciagnięty dzisiaj .a do ogródka nawet nie zajrzałam .Niestety wszystko się przeciąga z powodu deszczy . Teraz czeka mnie 3 tygodnie rehabilitacji
HALINKO a powojniki były super a ta róża ABIGAIL to dopiero był cukierek niziutka do 60 cm . Nie pamiętam ,ale któras ją na jesien kupiła
MARZANKO no widzisz nawet nie wiedziałam ,że chce ją kupic dopóki jej nie spotkałam
NELU no cóż ja do żadnych szkółek nie jezdzę ,więc został mi tylko OBI . Zapłaciłam za nia blisko 20zeta i mogę powiedziec ,że oprócz tych ,które przywiozłam z Niemiec jest najdrozsza róża kupiona w Polsce ,więc nie będę żałowac Raz kozie smierc Ja już się dzisiaj umawiałam z bratem ,Że jutro tam jedziemy no chyba ,że będzie lało to wtedy PASS. Miłoby było się tam spotkac
IWONKO niestety do górniczego mam na te zabiegi . Mam 30 zabiegów po godzinie i zaczynam od poniedziałku
GABI na razie nie umiem jej nawet spuścić na dół a co dopiero nia robić chociaz cały czas próbuje ,żeby ją jak najniżej opuścic
GRAZYNKO gips sciagnięty dzisiaj .a do ogródka nawet nie zajrzałam .Niestety wszystko się przeciąga z powodu deszczy . Teraz czeka mnie 3 tygodnie rehabilitacji
HALINKO a powojniki były super a ta róża ABIGAIL to dopiero był cukierek niziutka do 60 cm . Nie pamiętam ,ale któras ją na jesien kupiła
MARZANKO no widzisz nawet nie wiedziałam ,że chce ją kupic dopóki jej nie spotkałam
NELU no cóż ja do żadnych szkółek nie jezdzę ,więc został mi tylko OBI . Zapłaciłam za nia blisko 20zeta i mogę powiedziec ,że oprócz tych ,które przywiozłam z Niemiec jest najdrozsza róża kupiona w Polsce ,więc nie będę żałowac Raz kozie smierc Ja już się dzisiaj umawiałam z bratem ,Że jutro tam jedziemy no chyba ,że będzie lało to wtedy PASS. Miłoby było się tam spotkac
IWONKO niestety do górniczego mam na te zabiegi . Mam 30 zabiegów po godzinie i zaczynam od poniedziałku
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
No Jadziu teraz jesteś lżejsza o ten gips. Wyobrażam sobie jaka to musi być ulga pozbyć się nadbagażu.Teraz musisz bardzo być ostrożna. Proszę , żadnego większego wysiłku w ogrodzie. Na razie tylko podziwiaj.Praca nie zając..
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki