Mój świat - Tamaryszek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Mój świat - Tamaryszek

Post »

Piękne roślinki w "Białym zakątku". Czy masz jakieś zdjęcia planu ogólnego?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś, zalążek białego ogrodu jest zachwycający ;:138 ale wiosenny róż też bardzo pasuje ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tamaryszku, strasznie podoba mi się w Białym Ogrodzie!!! Trzeba przyznać, że biel jest taka świeża...
Czekam na dalsze zdjęcia! A jak maszkaron na scianie? Będzie powojnik? Pytam, bo ostatno wsiąkłam w powojniki i podglądam, co kto kupuje ;:224 Ostatnio ze zdziwieniem doczytałam, że powojniki viticella mogą zadarniać rabatkę, niekoniecznie muszą sie piąć. Hmmm, może to jakiś pomysł na gołą ziemię...
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Izo witaj . Piekna jest ta Twoja Fotergilla, już taki dojrzały krzew, chyba kilkuletni, może i mój kiedyś urośnie, najważniejsze, że by nie zmarzł, gdyż ja nie okrywam krzewów, najwyżej kopczykuję. Pieris ślicznie, bielutko kwitnie, tak konwaliowo. Ja miałam pierisa japońskiego, o takich czerwonych przyrostach wiosną, ale oczywiście zmarzł. :) :) :)
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ależ masz piękności w tym białym ogrodzie ;:108
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Izo, będę się powtarzać, ale co mi tam :wink: , masz piękny ogród, a strumyk ;:180 też bym taki chciała ( może kiedyś :wink: )
Pozdrawiam Cię ;:3 na przekór pogodzie!
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Tamaryszku, Twoja fotergilia już taka wielka :) i tak pięknie zakwitła, a moje maleństwo w tym roku też o dziwo miało kilka kwiatów :) pięny krzew :) Epimedia też wspaniale zakwitły i widać, że bardzo dobrze im w Twoim ogrodzie, polecam jeszcze kilka ich ciekawych odmian :) kilka z nich ma niesamowite liście :) Piterek z forum pokazał mi kilka z nich to szczęka mi opadła zatrzymując się na klawiaturze :shock: :shock:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Witam Izo, zajrzałam do Ciebie i oniemiałam. Masz przepiękny, stylowy ogród z mnóstwem ciekawych roślin, a do tego bardzo ładnie zaaranżowany. No i te duże drzewa tworzące cudny klimat. Musisz mieć dobrą ziemię w ogrodzie bo wszystko rośnie Ci modelowo. Będę zaglądać bo naprawdę jest co podziwiać.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś pokaż plan ogólny białej rabatki. Przepięknie wyglądają tulipany i narcyzy.
Prawda, że omieg, mimo, że taki pospolity wygląda cudnie. Lubię takie słoneczka w ogrodzie od razu raźniej.
Cudnie zakwitł Ci pieris. Te kiście robią wrażenie. A jak się porządnie rozrośnie to dopiero będzie widok.Chyba skuszę się jeszcze raz, ostatni. :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Kolor biały i delikatny róż podkreślają się wzajemnie. Zalążek białego ogrodu bardzo obiecujący.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj :lol: Z podziwem czytam o tym ile udało Ci się w tym sezonie zrobić. Pergola, wymiana przęseł, te wory torfu i ciągła pielęgnacja rabat...sypiasz czasami? Ale z jaką przyjemnością ogląda się efekty tych działań.
Tak pięknie przyszykowałaś strumień, martwię się, czy te ostatnie opady mu nie zaszkodziły .
Daje się nam we znaki ten maj, oj daje!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Czytałam dziś Twoje posty w innych ogródkach i jestem oczarowana nie tylko Twoim ogrodem Tamaryszku, ale i Twoją osobowością, taktem, tolerancją, delikatnością, mądrością i nic w tym nadzwyczajnego, bo któż inny moglby być właścicielem tak pięknego ogrodu.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

dopiero co dołączyłem do tego forum i natknąłem się na Twój ogród - jestem pod ogromnym wrażeniem. Widać, że sporo pracy włożyłaś w stworzenie swojego ogrodu a efekty są po prostu rewelacyjne, oby tak dalej.
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Witaj Tamaryszku.
Przepraszam że tak zwlekałam z odpowiedzią na Twoje pytanie w sprawie chrabąszczy. Otóż w okresie maj - czerwiec, w porze wieczorowej uprawiają one 'orgie seksualne' i przypominają mi wtedy odrzutowce z zepsutą nawigacją. Wyjść z domu bez siatki pszczelarskiej się nie da.
Czytałam, że we dnie siedzą na krzewach i drzewach i odpoczywają. Gdyby je strząsnąć i ........ można by ograniczyć populację. Otrząsałam tylko drzewka owocowe (były jeszcze małe) z miernym skutkiem.
Chyba najstarszy sposób jest lepszy, przekopywać, ale co z trawnikiem ? Wątpię w to że wałowanie trawnika (tak radzi Riane) je zgniecie, chyba że walec drogowy.
Ciągle uszczuplam swój trawnik i zauważyłam że tam ich najwięcej, a przy przekopywaniu żyta na warzywniaku nie natknęłam się na żadnego.
Ależ u Ciebie pięknie.
Wracam do pielenia.
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

W dzisiejszej Mai w ogrodzie pokazywali szczepionkę cukrową do zwalczania larw chrabaszczy w trawniku i w glebie. Jakaś nowość, niestety nie podali nazwy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”