Elizabetka po śląsku - 1cz. 2007r
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rabatka o bardzo ładnym kształcie, czy ciemiernik i wrzosy rosną blisko siebie? Elizabetko a dracena stała przez lato w ogrodzie? Piknie godasz po śląsku, bardzo to lubię.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Krysko dzięki za miłe słowa.kryska pisze:Rabatka o bardzo ładnym kształcie, czy ciemiernik i wrzosy rosną blisko siebie? Elizabetko a dracena stała przez lato w ogrodzie? Piknie godasz po śląsku, bardzo to lubię.

Ciemiernik rośnie sobie na zakryncie zaroz za cyprysym w ciyniu. Bardzo go żech ukochała jak go dostałach od Lilki. Byda fest o niego dbać dostanie najlepsze papinki a na piyrsze danie gniecione skorupki po jajcach. Domyślom sie, że chcesz powiedzieć o tym, że wrzosy lubią kwasioły a ciemierniki wopno. Ciesza sie, że mie naprowadzosz. A ta dracena stoi od późnej wiosny na dworze ale najprzód sobie siedziała pod jabłonką co by ją słoneczko nie shajcowało i deszczyk nie sproł.
Pozdrowiom

- kryska
- Przyjaciel Forum
Elizabetko, nie tyle chciałam Cię naprowadzić, co chciałam się dowiedzieć czy mogą rosnąć ciemierniki obok wrzosów. Bo wiesz ja tak bardzo nie wierze w to co piszą mądre książki. Słyszałaś pewnie o tym, że na płocie napisane było d... i szedł jeden facet, pogłaskał a drzazga wlazła mu w rękę. Dlatego wole sama sprawdzić jak to jest albo pytać innych co się już o tym przekonali. U mnie wiele roślin rośnie w całkiem innych warunkach niż podają książki i mają się bardzo dobrze. Ale o skorupkach z jaj to nie pomyślałam. Dziękuję za podpowiedź.Elizabetka pisze: Krysko dzięki za miłe słowa.![]()
Ciemiernik rośnie sobie na zakryncie zaroz za cyprysym w ciyniu. Bardzo go żech ukochała jak go dostałach od Lilki. Byda fest o niego dbać dostanie najlepsze papinki a na piyrsze danie gniecione skorupki po jajcach. Domyślom się, że chcesz powiedzieć o tym, że wrzosy lubią kwasioły a ciemierniki wopno. Ciesza się, że mie naprowadzosz. A ta dracena stoi od późnej wiosny na dworze ale najprzód sobie siedziała pod jabłonką co by ją słoneczko nie shajcowało i deszczyk nie sproł.
Pozdrowiom
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jakie zmiany tu zachodzą, ładnie, ładnie. Na takie jabłka to i ja miałabym ochote, teraz malinówki kupić to cud.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Izabelko cieszę się, że Ci się moja grządka podoba. Mam jeszcze robotę z rododendronami i wykorzystuję urlop żeby to wszystko porobić.
Krysiu sama nie wiem jak to jest może masz taką rękę do kwiatów, że gdziekolwiek posadzisz to dobrze Ci idą. Zazdroszczę, ja jednak nie robiłam jeszcze takich eksperymentów ale myślę, że i tak muszą dostać to co potrzebują. Mam bardzo słabą glebę praktycznie sam piach i ciężko wiąże wodę. Ale będzie dobrze
Dzięki za odwiedziny.

Krysiu sama nie wiem jak to jest może masz taką rękę do kwiatów, że gdziekolwiek posadzisz to dobrze Ci idą. Zazdroszczę, ja jednak nie robiłam jeszcze takich eksperymentów ale myślę, że i tak muszą dostać to co potrzebują. Mam bardzo słabą glebę praktycznie sam piach i ciężko wiąże wodę. Ale będzie dobrze

Dzięki za odwiedziny.

- kryska
- Przyjaciel Forum
E tam rękę, ja każdą sadzonkę jeżeli tylko da sie podzielić sadzę w dwóch lub trzech miejscach i patrzę gdzie lepiej rośnie. A jak masz taki piach to posadź trytome groniastą i pustynnika /eremurus/, piękne kwiaty i piach im wystarczy. A z traw - rozplenicę japońską. Na pewno jest jeszcze więcej roślin na takie podłoże, ale te o których piszę rosną u mnie w takich warunkach.Elizabetka pisze:Izabelko
Krysiu sama nie wiem jak to jest może masz taką rękę do kwiatów, że gdziekolwiek posadzisz to dobrze Ci idą. Zazdroszczę, ja jednak nie robiłam jeszcze takich eksperymentów ale myślę, że i tak muszą dostać to co potrzebują. Mam bardzo słabą glebę praktycznie sam piach i ciężko wiąże wodę. Ale będzie dobrze![]()
Dzięki za odwiedziny.![]()
![]()
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Witaj Grażynko ...staram się...dzięki
a co do malinówek ... a pozrywaj sobie, wszystkich nie zebrałam parę zostawiłam specjalnie dla Ciebie
. Dzięki za odwiedziny.
Krysiu dzięki za podpowiedź. Bardzo mi się podobają te roslinki, o których mówisz. Zawsze łatwiej się dobiera jak są już sprawdzone czyli tzw. po znajomości- nic innego jak zwykła korupcja forumowa.
Jednym słowem jutro wszyscy spotykamy się w Biedronce (ktoś wspominał, że od 19 września będą cebulkowe po promocyjnej cenie).

Krysiu dzięki za podpowiedź. Bardzo mi się podobają te roslinki, o których mówisz. Zawsze łatwiej się dobiera jak są już sprawdzone czyli tzw. po znajomości- nic innego jak zwykła korupcja forumowa.

Jednym słowem jutro wszyscy spotykamy się w Biedronce (ktoś wspominał, że od 19 września będą cebulkowe po promocyjnej cenie).
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Elizabetko, śliczne grządki a jabłka błyszczą na drzewach jak czyste widelce
Powiedz kobieto, gdzieś Ty?

Powiedz kobieto, gdzieś Ty?

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Witom somsiadka za miedze ,ogromnie sie ciesza żech wlazła do tej zegrodki Mosz ją przeuroczo Myśla ,że sztyjc w ni kopiesz bo nie dowosz znaku na komputrze
Dyć cie pleca bydą boleć łodpocznij sobie i pogodej z gościami kierzi do cia zaglondajom postow kawa a potym przyjć na wracki Czakom na cia bydzie co rozprowiać
;:99

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
Elizabetko, Bogusiu - jeszcze, jeszcze, jeszcze tak po śląsku.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Wybaczcie kochani: Agnieszko Aniu ale z czasem u mnie trochę krucho i dlatego się nie odzywam. Wpadam na forum czytam co nowego i spadam. Dzięki za odwiedziny.
Bogusiu widziałach Twoja zegrodka ale nic żech nie napisała bo normalnie jest mi gańba. Musza sporo nadrobić żeby sobie koło Ciebie stanąć. Wielki dzięki za odwiedziny musza iść warzić obiod bo moi już czekają bo dzisiok idymy na urodziny zaroz po obiedzie.
Musza wstawić nowe zdjęcia bo torcha porobiyłach a w tym moja kochano sasanka ...ale reszta abo na wieczór abo bez tydziyń.
Naprowda fest pozdrowiom i pa leca...
Halżbiytka
Bogusiu widziałach Twoja zegrodka ale nic żech nie napisała bo normalnie jest mi gańba. Musza sporo nadrobić żeby sobie koło Ciebie stanąć. Wielki dzięki za odwiedziny musza iść warzić obiod bo moi już czekają bo dzisiok idymy na urodziny zaroz po obiedzie.
Musza wstawić nowe zdjęcia bo torcha porobiyłach a w tym moja kochano sasanka ...ale reszta abo na wieczór abo bez tydziyń.
Naprowda fest pozdrowiom i pa leca...
Halżbiytka