Hosta FOTO 2009/2010

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hosta foto 2009/2010

Post »

I u mnie jeszcze niewiele widać :( , ale jak się pomaca, to o jakieś kły się zahaczy :D . Najważniejsze, że , pod ziemią, ale żywotne. Kilka dni ciepła i będę się cieszyć razem z Wami
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Nie martw się, na mojej Syberii tez jeszcze wsio pod ziemia :)
Na Alegro pojawiła się jakaś firma, która ma ...prawie wsie odmiany w wielkich ilościach za 3,9 zł- to bardzo podejrzane...BARDZO.
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z tejże 'Hurtowni ogrodniczej' (tylko występującej pod troszeczkę zmienioną nazwą :wink: kupowałam jesienią cebulki żonkili - wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana :evil:
x_P-42

Post »

zanna pisze:... wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana :evil:
Tys pikne, czyż nie? :D
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Pola42 pisze:
zanna pisze:... wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana :evil:
Tys pikne, czyż nie? :D
A i owszem, pod warunkiem, że się uwielbia żółty kolor :wink: ;:136
x_P-42

Post »

Jeśli chcę mieć odmianę, na której mi zależy zawsze kupuję u sprawdzonych sprzedawców - tak w Polsce, jak i za granicą.

Lubię natomiast czasem coś kupić za 2,50 czy 3,90. Nie po to, by mieć te odmianę o której pisze sprzedawca ( bo zazwyczaj nie jest to ta odmiana :D ), ale dlatego,że lubię się ekscytować tym, co może wyleźć z zakupionego kłącza. Takie hosty nie wędrują na hostowisko - siedzą pod dębem, w osobnych donicach, pod obserwacją. Licząc się z możliwością zakupu zawirusowanej hosty, zachowuję zwiększoną ostrożność .

Popieram całkowicie zdanie Tomasza - jeśli zależy Wam na zdrowiu Waszych roślin i chcecie mieć odmiany za które płacicie - nie kupujcie host po 2,50 czy 3,90 , host w kapersach. Zazwyczaj są to całkiem inne hosty, niż te , które powinny się znaleźć w Waszych rękach . Pomyślcie sami - jak hosta, która u dobrego sprzedawcy kosztuje 20, czy 40 zł ( nie wspomnę o cenach na Zachodzie...)- może kosztować 3,90 zł? Przecież nikt nie jest takim dobroczyńcą, aby rozdawać za darmo " wzięte" odmiany. :;230

Codziennie jakieś nowe kły przebijają się na wierzch.

Dragon Fire :

. . . Obrazek

Red Cadet :

. . . Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

...tym bardziej, że prawdziwa Jurasic Park pojawiła się w Europie dopiero w roku ubiegłym, a firma już ją na Allegro sprzedaje za 3,9 zl w ilościach hurtowych. Chyba nikt nie da się na to nabrać. No oczywiście mam na myśli naszych forumowiczów.
Ciągle polecam Marco Fransena. Żadna z jego host nie miała HVX, a w razie pomyłki( co zdarza się tu nad wyraz rzadko) bez problemu wymienia gratis w następnym zamówieniu.
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Wszystko prawda, ale jak widzę w ogrodniczym coś z ładnym kłem za 2,5 to kupię (wstawię w doniczke i poobserwuję) jak wyjdzie, że zdrowa i nie mam takiej ;:138 ;:138 ;:138 , jak się okaże ,że mam uciesz sie sąsiadda(zawirusowane palę.

W tym roku w Biedronce na kapersie było napisane hosta -różowa, hosta-fioletowa???/ Tydzień później wszystko było wykupione :roll: :roll:
x_P-42

Post »

mirdem pisze: ...ale jak widzę w ogrodniczym coś z ładnym kłem za 2,5 to kupię (wstawię w doniczke i poobserwuję)
Mirko, rozumiem to - w takich momentach gra żyłka ryzykanta i hazardzisty. Ale -odnosząc się do tego, co napisał powyżej Tomasz - uwierzyłabyś , gdyby na karteczce przy tym kle napisane było " Hosta Jurassic Park" i cena 2,50? Przecież ona kosztuje co najmniej 8-10 e i jest niemalże nowością na europejskim rynku !
Ja w takim przypadku podejrzewałabym raczej nieczyste zamiary sprzedającego. ;:7
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Polu ja czasem mam wrażenie,że showboxy w ogrodniczym zawierają jedną odmianę tylko mają wstawione 4-5 zdjęć jak zachętę i łapkę na klienta (zawsze kogoś skuszą :;230 :;230 :;230 :;230 )

O niektórych ofertach i sprzedawcach z allegro się nie wypowiadam.......... :evil: :twisted: :evil: ,..... bo to nie ten wątek.
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Pola42 pisze:
mirdem pisze: uwierzyłabyś , gdyby na karteczce przy tym kle napisane było " Hosta Jurassic Park" i cena 2,50? Przecież ona kosztuje co najmniej 8-10 e i jest niemalże nowością na europejskim rynku !
To była by faktycznie przesada, ale.... w tamtym roku kupowałem Blue Mouse Earth za ? 6,00, dziś można kupić ja za 12 PLN. Za hosty które kupowałem 4 lata temu po kilkadziesiąt PLN teraz płaci się 10-15 PLN.
Hosty na rynku bardzo szybko przestają być nowinkami i producenci muszą je sprzedawać jak najszybciej w dużych ilościach. Chęć zysku i laboratoria kultur tkankowych pozwalają producentom szybko zawalić rynek, a za rok, dwa ich dostępność jest ogromna a cena spada kilkukrotnie - wystarczy trochę poczekać.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
x_P-42

Post »

Oczywiście,jest to normalna kolej rzeczy - gra popytu i podaży .
Przeglądałam ostatnio swój notatnik hostowy i śmiać mi się chce ( a raczej ;:145 ), ile płaciłam za niektóre hosty 2-3 lata temu.

Moja powyższa uwaga odnosiła się do pewnego sprzedawcy na All, o którym wspomniał Tomasz .Sprzedawca ten ma w ofercie wiele odmian kosztujących 3,90 zł. ,np. Earth Angel , Kiwi Full Monty, Liberty ...
Ciekawa jestem, co wyrośnie z tych kłaczy ? ;:224 :;230
Awatar użytkownika
arczi148
100p
100p
Od: 29 mar 2009, o 13:20

Post »

Muszę się wypowiedzieć w tym wątku, wręcz czuję się w obowiązku na temat tej hurtowni telewizyjnej !!!
Zakupiłem w tejże hurtowni 5 host, żadna nie podobna do oryginału. Śmiem twierdzić że gdybym zakupił wszystkie odmiany host jakie mieli w ofercie, to żadna nie okazałaby się zamówioną przeze mnie rośliną. Oprócz tego spośród 5 szt tylko 1 nic nie dolega ( jak na razie ). Jedna dolegliwość w wątku HVX - Doświadczenia i dyskusje, wcześniej dawałem hosty do identyfikacji. Więc złożyłem reklamację przeczytajcie sami:
Witam
Zakupiłem u państwa 5szt host ; Liberty, Thunderbold, Revolution, Rain,
Paradigm.
Niestety żadna z wyrośniętych roślin nie okazała się którąkolwiek z
odmian przeze mnie
zakupionych. Na dodatek rzekoma hosta rain wykazuje wyraźne oznaki
wirusa HVX!
Na dowód w załączniku przesyłam zdjęcia owych roślin.
Co zamierzacie w tej sytuacjii uczynić?
Pozdrawiam

A oto odpowiedź:
witam
ja widze wszystkie co Pani kupiła,tylko ta ostania to miniturka blue
mouse,pozostałe napewnos ie wybarwią,ale to 3 lata sie czeka,ale
przyjme wszyustkie bo widzę ze pieknie rosna i mogę oddac pieniazki
pzodraiwam

Chyba odeślę wszystkie, nawet tą co podobno wygląda jak Blue Mouse Ears (Frances Wiliams) :;230

Oceńcie sami
Bo ja już mam dosyć. ;:223 ;:223 ;:223
Pozdrawiam Artur :wit
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »