Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Agnieszko ja też się cieszę, że teraz już częściej będziesz na forum i pewno pokażesz na fotkach jak twój ogródek rozkwita.
Ja dzisiaj też zdejmowałam okrycia i cięłam róże.
Zaczyna się sezon pełną parą.
To wspaniale, bo siedzenie w domu bokiem mi już wychodziło. :wink: :lol:
;:3 ;:3 ;:3 zostawiam i ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko :!: Będziesz miała teraz trochę czasu na odpoczynek ale i prace ogrodowe. Oby Twój ogród szybko się zazielenił :!:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu cieszę się że jesteś już z córcią w domu ;:196 dużo zdrówka życzę ;:167
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Cieszę się że już jesteś, miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Taruś, Grażynko, Jacku, Joluś, Marysiu ;:196
U mnie dziś bajeczne słoneczko i cieplutko, właśnie wybieram się na ogródek, chcę zrobić troszkę porządku na rabatach i skalniakach, pozdejmować okrycia z gałązek iglaków, wygrabić stare liście, powycinać zaschnięte badyle :D Postaram się cyknąć przy okazji jakieś fotki, u mnie niestety jeszcze nie bardzo jest co fotografować, zakwitły dopiero 2 malutkie kępki ranników, ale cieszę się z nich bardzo, ponieważ mam je dopiero pierwszy rok, a zawsze strasznie mi się podobały :D
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

I ja się cieszę, że jesteś w domciu z córunią, teraz będzie już tylko lepiej :)

U nas pogoda cudna, zazdraszczam, że możesz być w ogrodzie :) Czekam na zdjęcia ranników, przymierzam się do nich w tym roku, nawet nie wiem kiedy się je sadzi, doczytam i posadzę :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Aguś... :wit
Piszesz że nie masz co pokazać... pewnie coś znajdziesz...
Teraz z dnia na dzień jest coraz więcej rozkwitniętych kwiatów.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, dziękuję za miłe słowa ;:167 ;:167
Zmartwiła mnie wiadomość o chorobie Córci, mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej!!
Jak znajdujesz ogród poz zimie? Janusz- drozd pisał o sporych stratach na Lubelszczyźnie...
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

AGNIESZKO- u mnie w ogrodzie kwitną przeważnie krokusy. :)
Byliny raczej dobrze przezimowały, ale nornice zrobiły mi spustoszenie w tulipanach. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś ja ranniki mam dopiero pierwszy rok 2 kępki, bardzo się cieszę, bo zakwitły mi obie , każda ma po 2 śliczne kwiatuszki :D

Gabi mam nadzieję, że szybciutko i w moim ogródku pokażą się kolorki :D W tej chwili tylko ranniczki i jeden ciemiernik kwitnie, ale krokusy mają już pączki, więc lada chwila.... :D

Moniś, strat jeszcze nie bardzo widzę, jak na razie to w różach pogrom, pędy przemarznięte bardzo mocno, będę musiała bardzo nisko je przycinać, ale mam nadzieję, że żadna nie wypadnie, cóż zobaczymy :roll: Najbardziej obawiam się o te sadzone jesienią, ale obawiam się, że nie wszystkie przetrwały. Myślę, że Hokus Pokus na pewno stracony, ale to była dosyć delikatna sadzoneczka i już późną jesienią nie bardzo mi się podobała :(

Tajko, bardzo współczuję nornic, bardzo szkoda tych cebulek , którymi się zajadają. U mnie na szczęście kotki robią dobrą robotę i nie mam problemu z żadnymi gryzoniami. Moje krokusy jeszcze nie kwitną, ale już mają widoczne pąki i mam nadzieję, że lada moment i u mnie pokażą się kwiatuszki :D

Jestem bardzo zadowolona z wczorajszego dnia, pierwszy dzień w ogródku i zrobiłam ogrom pracy, włączył się nawet do pomocy mój mąż, który szczególnie ogrodowy nie jest :wink: :lol: ale piękne słoneczko wyciąga nawet ogrodowe leniuchy 8-) Byłam tak padnięta, że nawet nie dałam rady cyknąć fotek, a wieczorem poszły w ruch maści przeciwzapalne, ale już ok :D Dziś znów od samego rana piękne słoneczko, około 11 znów planuję wyjść do ogródka, bo pracy jeszcze dużo.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

AGNIESZKO- ja także po 2 dniach pracy w ogrodzie dostałam chyba zakwasów, że chodzić nie mogę, ale pomimo to jestem szczęśliwa. :D :D :D
Zazdroszczę Ci , że masz ogród przy domu, u mnie,to cała wyprawa. :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W Twoich różach Agnieszko - pogrom ? U mnie też :( .Myślisz , że nam "odbiją" ? po przycięciu do ziemi ??? Nie próbowałam jeszcze tej metody bo nie miałam takiej potrzeby dotychczas .!Ale spróbuję .

Miłego dnia!

Maryna. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Już zaczęłaś porządeczki w ogrodzie mam nadzieje że coś tam Ci wychodzi pochwal się :lol:
Do przycięcia różyczek też się przymierzam niby już w programie ogrodniczym mówili że wolno ale sama nie wiem dzisiaj był przymrozek więc troszeczkę się obawiam ciąć czy nie :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko powiem szczerze, że ten ból jest przyjemny, bo zapowiada wiosnę, całą zimę na niego czekamy, a po kilku dniach pracy w ogródku mięśnie przyzwyczajają się do wysiłku, i już jest ok, aż do następnej wiosny :D

Maryś, myślę, że na pewno odbiją , ja już w zeszłym roku niektóre musiałam bardzo mocno przyciąć i było wszystko dobrze. Najbardziej martwię się o te młodziutkie sadzone jesienią. Ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Beatko wychodzi, wychodzi 8-) :lol: zakwitły ranniki i ciemiernik, a krokusiki mają pąki i lada chwila zakwitną :D
Z przycinaniem róż jeszcze się powstrzymaj, najlepszy okres na cięcie jest w czasie kwitnienia forsycyji. Wtedy nie zagrażają już większe mrozy i roślinki najlepiej się regenerują.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj AGNIESIU!
Dobrze, że u Ciebie też już kwitnąca wiosna. Pochwal się nią - pokaż fotki. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”