ANIU widzę że zaczęłaś sezon wiosenny, ja jeszcze nie nawet w żadnym sklepie
ogrodniczym nie byłam, muszę nadrobić zaległości, niech nasionka pięknie kiełkują
Danusiu, ja już wszystkie sklepy ogrodnicze obleciałam ze 3 razy, Już kazałam mężowi by mnie konto na allegro zablokował , bo niedługo na chleb nie zostanie.
A ja mam dodatkowy stres , bo nie chciałabym dzieciom zostawiać jeszcze nasion do pilnowania Wystarczy że przypilnują dwa piesy Boję się że nie zdążę wysiać
Widać,że każdy ma ochotę rozpocząć sezon i coś .... posiać.
Siałam 16 lutego ale boję się, ze jak zaczną kiełkować a słońca tak mało i będą problemy.
No cóż ... zobaczymy.
Witaj Aniu.
Tak jak wczoraj obiecałam zaglądam. Współczuje Ci z powodu dalii i podziwiam Twój upór. Ja ich nie mam z tego właśnie powodu, ale odbiję sobie odwiedzając Twój ogród. Dziś już szaleję z kopiowaniem w/g Twojej instrukcji. Jeszcze raz dziękuję.
Jadę na działkę miejską i odezwę się na PW.
Żabeczko ze mną nie oszalejesz, bo ja nie mam tego pestemona, a chciałabym, chciała Co do tego szału zakupowego to niedługo chyba mnie mój M wyrzuci z domu , ale co tam pojadę na wieś albo do altany.
Gosiu ciesze się bardzo, ze mogłam ci pomóc, może nieskładnie napisałam jak to zrobić, ale skoro ci wychodzi to jakoś się domyśliłaś.Miło mi , że mnie odwiedzasz.Zapraszam częściej
Romciu, jak wrócisz z sanatorium to wysiejesz kwiatki na grządkach i tez ci urosną.
Krysiu, ja dopiero zbieram się do siania .Jutro chyba posieję .Za wcześnie jak się posieje, to te sadzoneczki są wybiegnięte i słabe.Dlatego nie spieszę się z siewem.
piękna kępka pestemona i ładny kolorek , mam czerwony ,ciekawe jak przezimuje ..
obejrzałam wszystkie twoje dalie ,masz śliczne kolory a raczej miałaś ,chyba że pochodzisz po ogródkach i z kompletujesz swoje kolory od innych ,, też mam ich sporo bo bardzo lubię jak kwitną do samej zimy .. nazbierało mi się też już parę skrzynek ,tylko ja mam gdzie trzymać bo mam dużą piwnicę w której w lato jest zimno a w zimie ciepło , nawet 40 stopniowe mrozy nic mi nie wymroziły ..i tak co roku dokupuję jakiś krzaczek w kolorze jakiego jeszcze nie mam , w tym roku spróbuje posiać może trafi mi się jakiś ładny kolorek .. pomalutku i twój wiejski ogródek będzie cały w kwiatach , malwy masz piękne moje w tamtym roku padły i muszę od początku siać , niedługo wiosna i znowu zaczniemy więcej przebywać w ogrodzie niż w domu .. ja swój mam wokół domu tylko wychodzę z tarasu i wokół ogród