Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Nie Grażynko!
Siałam w marcu albo w kwietniu do pojemniczka na parapecie! Boję się siewów w Chrztowie do gruntu. Zawsze się obawiam, że mi wyschną. A tak to wysadzam już takie mocniejsze roślinki.
Znalazłam a 12 -tej stronie tego wątku - to było 14-go marca!
A muszę Ci powiedzieć, że wysiałam iksję chińską od Agnieszki72 w dzień oznaczony dwoma łapkami w Najmądrzejszym Kalendarzu. To jest około 30 nasion. Jeśli będzie sukces - to się z Tobą podzielę, Jeśli będziesz chciała naturalnie!
Siałam w marcu albo w kwietniu do pojemniczka na parapecie! Boję się siewów w Chrztowie do gruntu. Zawsze się obawiam, że mi wyschną. A tak to wysadzam już takie mocniejsze roślinki.
Znalazłam a 12 -tej stronie tego wątku - to było 14-go marca!
A muszę Ci powiedzieć, że wysiałam iksję chińską od Agnieszki72 w dzień oznaczony dwoma łapkami w Najmądrzejszym Kalendarzu. To jest około 30 nasion. Jeśli będzie sukces - to się z Tobą podzielę, Jeśli będziesz chciała naturalnie!
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu pewnie,że jestem zainteresowana,tylko czy na mojej glinie będzie rosła.
- amba19

Jak nie spróbujesz - to się nie dowiesz 
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne te Twoje niebieskości . :P
A ,że od dzisiaj króluje czerwień ,przyniosłam co nie co, z życzeniami zdrowia .

A ,że od dzisiaj króluje czerwień ,przyniosłam co nie co, z życzeniami zdrowia .

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu
miłej niedzieli życzę 

- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Niesamowicie sfotografowałaś tę zimę i szron! piękne zdjecia!!! Aż zazdroszczę! Niektóre to naprawdę piękne pocztówki! Niesamowita jest zima w Polsce!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- amba19

Kochani dzięki za wszystkie piękne kwiaty!
Ja się na razie wstrzymuję do końca miesiąca z wstawianiem zdjęć, bo dostałam ostrzeżenie z fotosika, że zaraz przekroczę limit.
To jest efekt siedzenia w domu ( z grypą) i przed kompem praktycznie cała dnie, bo na nic innego siły nie miałam
Jolu - piękne, zwłaszcza róże, a nachyłka to masz w donicy? Ja mam różowego na rabacie, co najmniej trzy sezony sobie rośnie ku mojej radości!
Ewuniu - Śliczne acz niesmaczne również posiadam, najbardziej podobają mi się jak zwisają na tle kamiennego murku oporowego
Daruj mi ten drugi kosz! Moje kociaste mają różne miejsca do spania, nie tylko ten kosz. A ja ledwo się mieszczę w przedpokoju. Jeszcze jeden kosz i buty będę musiała trzymać za drzwiami na klatce schodowej..
Dalu - dzięki, ja się nigdy nie odważę na posadzenie takiego cuda na mojej działce!
Halinko - lilie to jedne z moich ulubiennic!
Dawidzie - piękny kwiat od młodego dżentelmena - to jest to co wszystkie amby na świecie lubią najbardziej
Agape - dzięki za pochwały i wczorajszą rozmowę!
Agnieszko - uwielbiam czerwone tulipany! Chyba są najpiękniejsze ze wszystkich na świecie. Podobają mi się bardziej niż te nawet najbardziej fikuśne. A mam ich niewiele na swojej działce. To się MUSI zmienić!
Ja się na razie wstrzymuję do końca miesiąca z wstawianiem zdjęć, bo dostałam ostrzeżenie z fotosika, że zaraz przekroczę limit.
To jest efekt siedzenia w domu ( z grypą) i przed kompem praktycznie cała dnie, bo na nic innego siły nie miałam
Jolu - piękne, zwłaszcza róże, a nachyłka to masz w donicy? Ja mam różowego na rabacie, co najmniej trzy sezony sobie rośnie ku mojej radości!
Ewuniu - Śliczne acz niesmaczne również posiadam, najbardziej podobają mi się jak zwisają na tle kamiennego murku oporowego
Dalu - dzięki, ja się nigdy nie odważę na posadzenie takiego cuda na mojej działce!
Halinko - lilie to jedne z moich ulubiennic!
Dawidzie - piękny kwiat od młodego dżentelmena - to jest to co wszystkie amby na świecie lubią najbardziej
Agape - dzięki za pochwały i wczorajszą rozmowę!
Agnieszko - uwielbiam czerwone tulipany! Chyba są najpiękniejsze ze wszystkich na świecie. Podobają mi się bardziej niż te nawet najbardziej fikuśne. A mam ich niewiele na swojej działce. To się MUSI zmienić!
- agnieszka72

Prezentowana odmiana to"Yellow" z Biedronki
.
I tu mogę cię pocieszyć-podobno wiele tulipanowych "cudaków" lubi wracać do swoich korzeni-czyli po kilku sezonach są czerwone.
Sama jestem ciekawa jak będą wyglądały w tym roku bo o nich zupełnie zapomniałam a prawie wszystkie zmieniły miejsce.
I tu mogę cię pocieszyć-podobno wiele tulipanowych "cudaków" lubi wracać do swoich korzeni-czyli po kilku sezonach są czerwone.
Sama jestem ciekawa jak będą wyglądały w tym roku bo o nich zupełnie zapomniałam a prawie wszystkie zmieniły miejsce.
- amba19

No faktycznie Yellow - jak sto-pięćdziesiąt!
- Biedronka rządzi!
Agusiu czy mogłabyś zrobić fotkę małolaty - która dzisiaj wykiełkowała?
Będę chociaż wiedziała czego wypatrywać!
Agusiu czy mogłabyś zrobić fotkę małolaty - która dzisiaj wykiełkowała?
Będę chociaż wiedziała czego wypatrywać!
- agnieszka72

-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Marysiu ! Muszę powiedzieć, że z wielką przyjemnością obejrzałam Twoją wizytówkę ! Mimo, że mieszkasz z dala od swojego kawałka ziemi , widać, że o każdej porze roku to miejsce jest pełne czaru... Ale nic dziwnego , przecież jesteś osobą , która potrafi dostrzec piękno nawet w małym listeczku ! Twoje zimowe zdjęcia są tego najlepszym dowodem - piękne...
- amba19

Hej Kochani byłam dzisiaj w Lubaniu, około 15 kilometrów od mojej działki. W nocy było tam -25 stopni Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!
Moje biedne roślinki !!! Mam nadzieję że jeszcze żyją pod śniegową pierzynką, maleństwa moje!
Moje biedne roślinki !!! Mam nadzieję że jeszcze żyją pod śniegową pierzynką, maleństwa moje!