Ogród Ewy F

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Ewy F

Post »

O, Ptasia Stołówka otwarta i wszystko jasne, łatwiej ptaki namierzyć aparatem :lol:
i zachęcić do ochrony ogrodu :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo piękny ten karmik dla ptaszków.
Kochana ja już nie mogę doczekać się aż Ci zakwitną iryski wszystkie które posadziłaś .
Ostatnio coś wzięło mnie na irysy ,liliowce nadal mi się podobają ale iryskami jestem bardziej zafascynowana .Szkoda że one są bardziej chimeryczne .
Genia
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Moniko! Baardzo dziękuje za życzenia.Pozdrawiam z nowym roczkiem.
Elsi! Ten wypasiony karmik to prezent rodzinny
Witaj Geniu!Mam wątpliwości, czy coś z nowości zakwitnie ,ale zobaczymy
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ewo jak ładnie u ciebie - choineczka pięknie przybrana, a i bracia mniejsi zabezpieczeni :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ;:196 ja też myślę że będziemy musiały czekać na kwitnienie nowych nabytków irysków jeszcze jeden rok .
Mnie nigdy tak się nie zdarzyło żeby kwitły zaraz w następnym roku .Musimy uzbroić się w cierpliwość , co nie jest łatwe.
Genia
ewa f
1000p
1000p

Post »

Graźynko! W tygodniu tego nie widzę ,bo pędzę do pracy i wracam ,gdy jest szaro,ale w weekendy to aż serce rośnie ,że jest tyle klientów ptasiej stołówki
Geniu!Już niedługo popędzimy po nasiona do sklepu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grzegorz B

Post »

Wspaniały ogród :shock: :shock: :shock: masa roślin i do tego super wkomponowanych i wzajemnie się uzupełniających. Zauważyłem, że sadzisz rośliny w dużych grupach, co potęguje wyrazistość. Nie ma to jak starsze ogrody (wyczytałem, że twój powstawał od 1992 r.), rośliny w nich wyrośnięte, wszystko takie bujne, tylko pozazdrościć :lol:
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

Witaj Ewo :wit Po raz pierwszy zawitałam do Twojego ogrodu .Dech mi przytkało ale nie z powodu mojego przeziebienia.Twój ogród jest PIĘKNY ;:63 Pospacerowałam sobie i jestem zachwycona .Proszę powiedz ile lat może mieć Twój ogród. Pozdrawiam :D
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
ewa f
1000p
1000p

Post »

Grzesiu!Ogród spory,ale drzewa rosną i robi się bardziej kameralnie .Duże grupy roślin to konieczność.Dziękuję za miłe słowa
Witaj Wiosenko !Nasadzenia w ogrodzie są z różnego okresu,ale ten ogród mam ponad 15 lat,ale jest w ciągłej budowie.Fajnie ,ze Ci sie u mnie podoba Ja też go lubię i od wiosny tylko wieczorem jestem w domu
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa f pisze:Graźynko! W tygodniu tego nie widzę ,bo pędzę do pracy i wracam ,gdy jest szaro,ale w weekendy to aż serce rośnie ,że jest tyle klientów ptasiej stołówki
Geniu!Już niedługo popędzimy po nasiona do sklepu
Ewo ja chyba nasion nie będę kupować , gdzie ja bym sadziła te kwiaty? No może przypołudniki , gazanie mam swoje tylko nie wiem gdzie je położyłam .
ewa f
1000p
1000p

Post »

Ja mam zebrane nasiona aksamitki i cynii. Lubię cynie za ich wytrzymałość na suszę i choroby.I pomysleć ,ze pochodzi z Meksyku i jest tam podobno traktowana jako chwast!
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

Dzień dobry EWO[/b] w niedzielne przed południe.Odbyłam spacer ;:65 po Twoim ogrodzie z poranna kawą .Piękny ogród i zdjęcia. ;:180
To zdjęcie z Twojego ogrodu prosze powiedz jak nazywają się te fioletowe kwiaty z tyłu. Bo z przodu to pewnie goździki :oops: :?: Wspaniałe zestawienie kolorystyczne .

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Ewo !
Kiedy wysiewasz cynie i kiedy zaczynają Ci kwitnąć ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Ewo kosiarkę ciągniczek zakupiłam ja w tym roku ,bo na takie areały to rzecz jak najbardziej pożądana .
Kupiłam na all i naprawdę warto było ,bo cena atrakcyjna .Jak będziesz chciała wiedzieć coś więcej napisz na pw.

Tez mi się podoba te zdjęcie i zestawienie ...
ewa f
1000p
1000p

Post »

Wiosenko!Jest to szałwia omszona/salvia nemorosa/,,superba,,Polecam bardzo tę bylinę na suche stanowiska z uwagi na dlugotrwałe kwitnienie-od przełomu maja i czerwca do mrozów z przerwą po ścięciu.
Kwiaty ładne w masie
Tamaryszku! Z cyniami czekam do początków maja i staram się ,aby do ,,zimnej Zośki ,,nie były za duże i można je było bez połamania przykryć.Na parapetach nie sadzę ,bo mi ich trochę szkoda, a poza tym rośliny się wyciągają
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”